ОВО ЈЕ АМЕРИЧКИ план за СИРИЈУ

OVO JE AMERIČKI plan za SIRIJU

4 januara 2019

Pukovnik američke vojske u penziji Duglas Makgregor smatra da je povlačenje američkih snaga iz Sirije „lukav korak“ zbog kojeg će se Rusija, navodno, posvađati sa svojim saveznicima u tom regionu.

Makgregor je u intervjuu „Foks njuzu“ izjavio da je Rusija dugo vremena unapređivala odnose sa Turskom, Iranom i sirijskim pobunjenicima, dok će je povlačenje američkih snaga naterati da napravi izbor između tih država.„Moramo što pre da se povučemo iz severne Sirije, jer se tamo nalaze desetine hiljada turskih vojnika koji su spremni da napadnu Kurde — teroriste koji su iz ovog područja napadali Tursku. Mi smo naterali sirijsku Vladu da uđe u to područje, dok smo mi sami izašli. Rusija će morati da napravi izbor. Ako ona pusti Tursku u Siriju, izgubiće uticaj na Sirijce i Irance“, smatra pukovnik.

Makgregor je dodao da su SAD povlačenjem vojske iz Sirije „likvidirale faktor koji spaja različite partnere“.

„Za saradnju Rusa, Turaka i Iranaca nema nikakvih razloga i to je dobro“, izjavio je on.

Podsetimo, američki predsednik Donald Tramp je krajem prošle godine saopštio da povlači svoje snage iz Sirije.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

 1. Miraš says:

  Ko Vas ne zna skupo bi Vas platio. Plan za Siriju je da se Rusija posvađa sa Turskom i Iranom, a plan za Avganistan je da Rusija, Pakistan i Indija i ostali susedi posvađaju se i možda međusobno zarate zbog buduće sudbine Avganistana. Kako da ne?! Dosad su mnogi delovi sveta bili naivni da međusobno zarate u američkom interesu u što treba svrstati i bivšu Jugoslaviju, ali posle svog viđenog zla ne verujem da će veliki ostatak sveta biti toliko naivan.

  • Velika Metla says:

   Miraš,taj pasji nakot zvani amerikanci se ne bi libili da ako za njihov interes treba i ceo svet da unište! To je samoživa i opako bolesna narodna grupacija,koja polako a sigurno izumire,i nestaje u svom njihovom samoživlju i samoljublju!

 2. Slobodanka says:

  Ovi se neće smiriti dok ih nešto žestoko ne tresne. Jeloustone, probudio si se i kreći. Bolje on da poradi posao, nego ceo svet da se lemači sa ludom američkom silom. Od dva zla koje je manje?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *