ОВО ЈЕ АМЕРИКА КРИЛА ОД СВЕТА! Појавио се снимак иживљавања маринаца на аеродрому у Кабулу (ВИДЕО)

OVO JE AMERIKA KRILA OD SVETA! Pojavio se snimak iživljavanja marinaca na aerodromu u Kabulu (VIDEO)

3 septembra 2021

Svetski mediji su dve nedelje izveštavali o dešavanjima u Avganistanu, posebno na aerodromu u Kabulu, ti izveštaji su bili dozirani, međutim, pojavio se šok snimak snimljen kamerom jednog marinca o tome šta se i kako zapravo sve dešavalo.Na video snimku koji traje osam minuta može se videti svašta… kako marinci gumenim mecima pucaju na civile, bacaju suzavac, ali koriste i sačmu i pištolj sa ciljem da savladaju masu koja je želela da uđe na aerodrom. Scene pucnjave, udaranja, plača žena i dece su jezive, dok su oni pokušavali da spasu glavu od talibana sačekali su ih vojnici koji nisu nimalo bili srećni pa je došlo do konflikta. Ma koliko bili grubi pomagali su onima koji su od suzavca padali u nesvest ili bili povređeni u preskakanju zida da bi se domogli slobode.

Takođe kamera je prikazala i na koji način su marinci pred odlazak demolirali vozila MRAP MaksPro da ne bi talibani imali koristi od istih. Marinci u svom stilu su demolirali i sobe verovatno u hotelu nedaleko od koga je stradalo 13 a ranjeno 15 njihovih saboraca.

Američki marinci stigli su 16. avgusta na kabulski aerodrom kako bi pomogli evakuaciju i obezbedili poletanje i sletanje aviona. Pakao koji je usledio trajao je 15 dana sve dok dan pred istek roka američka vojska nije zauvek otišla iz Avganistana.

(Informer)

KOMENTARIJedan komentar

  1. radmila says:

    Izmedju talibana i amerikanaca nema razlike. Mozda ipak ima, izgleda da su talibani alo umjereniji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *