ОВО ЈЕ БРИТАНКА која је ударила по СРБИЈИ

OVO JE BRITANKA koja je udarila po SRBIJI

2 avgusta 2018

Britanska ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Karen Pirs izjavila je večeras da, iako pitanje Kosova ostaje važno ono ne zahteva više redovne sednice SB UN, ali je dodala da su u toku razgovori sa srpskom i ruskom stranom o ciljevima i modalitetima takvih sastanaka.Upitana da li će se situacija na Kosovu naći na agendi SB UN u toku predsedavanja Velike Britanije, ona je rekla da je stav njene zemlje kao predsedavajuće SB UN u avgustu, ali i na međunarodnom nivou, da Savet bezbednsti treba da se fokusira na najvažnija pitanja u svetu, a da je Kosovo važno evropsko i regionalno pitanje, ali i da više, nakon 19 godina, ne postoji intenzitet problema koji bi zahtevao redovne sednice o toj temi.

Dodala je da su u toku razgovori sa predstavnicima Srbije i Rusije o tome koji bi bio cilj redovnih sastanaka o Kosovu i kako bi oni izgledali, ali da još nisu došli do zaključka, te da se razgovori nastavljaju.

„Cilj je adekvatan zaključak, pa ćemo se onda vratiti u SB”, poručila je Pirsova, odgovarajući na pitanje dopisnika Al Džazire iz Sarajeva.

Ona je dodala da je najvažnije da Beograd i Priština, kako je rekla – Srbija i Kosovo, mogu da napreduju uz pomoć Evropske unije, koja im već pomaže da normalizuju odnose.

„Samo uz normalizaciju odnosa mogu da postignu napredak ka integraciji u EU. To je od ključne važnosti za oba naroda, kao i ekonomija. Ohrabrila bih obe prestonice da daju sve od sebe i ulože sve napore, da rade s posrednikom EU, kako bi normalizovale odnose”, poručila je Pirsova.

KOMENTARI9 komentara

 1. Velika Metla says:

  Uglavnom im je ženski rod ovakav,kratak,nenormalno debeo,gadan! Spoljašnji izgled govori kakva je unutrašnjost! Nikada se muške "stvari" ne bi dohvatile da ne dođu migranti ! Migranti ih iskoriste dok ne dobiju dozvole za ostanak,i posle toga dovode svoje,normalnog izgleda,sunarodnice i sa njima se žene!

 2. Zoran says:

  "...Samo uz normalizaciju odnosa mogu da postignu napredak ka integraciji u EU..." Baš svašta! Ambasadorka zemlje koja je napustila EU nam nudi nagradu u vidu učlanjena u istu!

 3. goran says:

  Lele, kako je Bog nagrdi. Ruzna, pa zla, sta bi dala da nadje Srbina.

 4. Miraš says:

  V. Britanija je napravila Brexit da bi bila iznad svih zemalja EU, a ti Srbijo idi i budi neokolonija Šlj reda u toj uniji. pre toga predaj deo teritorije svoje države i svima pričaj kako je to lepo i pametno. Ah da, dok ti stigneš do Unije neće biti ni Unije, a ni tebe Srbijo.

 5. Milica says:

  Srbija danas je slična Indiji nekad u vreme najgore britanske dominacije. Indija ih se davno oslobodila, a mi tek upadamo u ropstvo.

  • Velika Metla says:

   Milica,upravo tako,pa je pirgavi nakot za inat Indiji,što ih je Indija izbacila iz svoje države,stvorili Pakistan! Pre par godina su skotine pirgave,zamisli te ffukare,pitale Indiju "šta da radimo s Pakistanom"? Indijski odgovor je bio,a to bi svako iole normalan i odgovorio,"vi ste ga stvorili i vi vodite računa o njemu,mi s njime nemamo ništa,niti želimo da imamo išta,jer kad ste ga stvarali niste hteli nas niti pitati,niti čuti mišljenje naše o toj nazovi državi"! Slična je situacija sa srbskom južnom pokrajinom Kosovom i Metohijom! Onda kada im više ne bude trebalo,ostaviti će ga Srbiji da ga Srbija diže na noge!

 6. Milica says:

  Da bi se oslobodili nije dovoljno samo razumeti i znati "pravdu" nego treba stvarati veću ekonomsku saradnju sa zemljama koje ne pripadaju EU i Zapadnoj anticivilizaciji. To jesu svi dobri poslovi koje možemo da ostvarimo u Rusiji i Belorusiji, ali i u nizu drugih zemalja na celom Evroazijskom kontinentu. Desno tj. na Istoku od nas je sloboda i nezavisnost, a ne levo tj. na Zapadu.

  • Velika Metla says:

   Milica, u tome imamo veliki problem kod ovih nesrećnih i prevarenih i u zabludi glasača koji misle da se Srbija ekonomski može oporaviti uz pomoć zapada! Koliko neko može biti naivan i verovati u taj "oporavak"!? Zapad nipošto neće dozvoliti Srbiji da se ekonomski oporavi NIKADA! Uvek će joj gurati kajle u "gusenice" i dozvoljavati joj oporavak SAMO onoliko koliko je zapadu interes! Jer za njih je jaka Srbija njihova propast,iako njima Srbija ništa ne radi!

 7. Branko says:

  burnAbichm ANARCHY IN UK.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *