ОВО ЈЕ ДАНАШЊА ХРВАТСКА – ОВАКО СЕ ПРЕТИ УГЛЕДНОМ ИСТОРИЧАРУ: „Иди у твоју четничку Србију, доћи ћемо ти на сахрану у црним униформама!“

OVO JE DANAŠNJA HRVATSKA – OVAKO SE PRETI UGLEDNOM ISTORIČARU: „Idi u tvoju četničku Srbiju, doći ćemo ti na sahranu u crnim uniformama!“

28 avgusta 2019

Hrvatski istoričar Hrvoje Klasić dobio je pretnje ustaša i poruku da im je žao što nije tačna vest da je likvidiran. Klasića je u njegovoj kancelariji na Filozofskom fakultetu u Zagrebu dočekalo pismo s ozbiljnim pretnjama od lica koja sebe nazivaju ustašama.

– Rado ćemo ti doći na sahranu u HOS-ovim uniformama na kojima se lepo ističe pozdrav ‘Za dom spremni – navodi se u pismu.Klasiću, koji u svojim radovima i istupima jasno otkriva pravo lice Nezavisne Države Hrvatske, ustaše poručuju da će ga „Za dom spremni“ nadživeti, baš kao i „četnike i antifašiste“.

– Grizete se od muke kada vidite koliko ljudi, a naročito mladih, dolazi na koncerte Marka Perkovića Tompsona i otpozdravljaju mu na – ‘Za dom’. Ti si respektabilni istoričar u tebi dragoj četničkoj Srbiji. Tamo si uvek dobrodošao – ističe se u pismu.

U tom pismu Klasića nazivaju izdajnikom.

– Poslednjih godina dobijam degutantna pisma, ali u njima se pazilo da se ne pređe granica… Pre par meseci dobio sam jedno iz kojeg se mogla iščitati pretnja smrću i prijavio sam to policiji, ali oni nisu do sada ništa otkrili – navodi Klasić za portal „Indeks“ i najavljuje da će i ovo pismo odneti u policiju.

Klasić navodi da je „duboko razočaran državom u kojoj živi.

– Bio sam dobrovoljac 1991. godine, doktor sam istorije, nikoga nisam opljačkao, a prete mi jer govorim o temama svojih istraživanja. Da me u ratu pogodio metak iz snajpera, po meni bi se danas zvala škola u Sisku, a zovu me izdajnikom. Ovo nije incident, ovo je redovno stanje poslednjih godina – zaključuje Klasić.

Hrvatski mediji podsećaju da je dokumentarna serija o dešavanjima u ustaškoj NDH stopirana na HRT-u i da niko ne zna da li će uopšte biti emitovana, a Klasić je jedan od autora serije.

(Index.hr)

KOMENTARI8 komentara

 1. rajko says:

  Niko se ne grize sto su hrvati ostali ustase. Ne znam kako je sa hrvatskim istoricarima, ali nama ovde u Srbiji se samo gadi na njih i njihovu prljavu istoriju koju oni velicanjem pokusavaju da pretvore u slavnu. To ne moze, ali sta zna ustasa sta je slava.

  • Pravda says:

   Kroz njih treba gledati eUropsku Uniju.

 2. Republika Srpska says:

  Perković je srpsko prezime koje mnogi u Srbiji i RS pišu ćirilicom, a Thompson je srbin katolik, mali, tupasti pokatoličenjak.

  • padre says:

   Jel' se ti to njime hvališ?

 3. E.Lirsch says:

  Povedite i "velesacnog" da cita…. Za dusu vam se uneredim katolicku i ustasku.

 4. Beli Orao says:

  Pogledaj samo ovu bolesnu gomilu ludaka ( gore na slici ) 100% Zombiji jedino im fali sjekira koja viri iz tikve!!!

  • Pravda says:

   I srbosjek.

 5. Kulak says:

  Etničko čišćenje Srba i neoustaštvo su konstanta hrvatske politike,a logističku podršku za te svirepe zločine daju im ustaške lobistice sonja biserko i izabela kisić u Beogradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *