ОВО ЈЕ ДОKАЗ, АМЕРИKА СЕ СПРЕМА ЗА СТРАТЕШKИ СУKОБ СА KИНОМ И РУСИЈОМ?!

OVO JE DOKAZ, AMERIKA SE SPREMA ZA STRATEŠKI SUKOB SA KINOM I RUSIJOM?!

16 decembra 2022

Američki Senat usvojio je zakon kojim se odobrava rekordno godišnje izdvajanje za odbranu od 858 milijardi dolara, što je 45 milijardi više nego što je predložio predsednik Džozef Bajden.

Senatori su podržali u četvrtak Zakon o nacionalnoj obrani (NDAA) za fiskalnu 2023. godinu, ogromnom dvostranačkom većinom od 83 za i 11 protiv, navodi Rojters.U okviru predviđenih 858 milijardi dolara budžeta je i povećanje plata vojnika za 4,6 odsto, kupovina oružja, brodova i aviona, uključujući borbene avione F-35, kao i podrška Tajvanu i Ukrajini.

Značajni delovi ove sume ići će na stvaranje novog i modifikaciju postojećeg naoružanja koje je potrebno Vašingtonu, uključujući i za stratešku konfrontaciju sa dva globalna rivala – Pekingom i Moskvom.

Politikolog Malek Dudakov, izjavio je da je ključni pravac je jačanje Ratne mornarice – u okviru očigledne pacifičke trke u naoružanju sa Kinom. Na izgradnju 11 novih brodova i podmornica biće potrošeno 33 milijarde dolara.

Značajna sredstva trebalo bi da budu izdvojena za razvoj hipersoničnog naoružanja – da bi se smanjio jaz sa Rusijom i Kinom, rekao je stručnjak u intervjuu za Izvestiju . Takođe, biće kupljeno 55 novih lovaca F-35 i ubrzaće se proizvodnja perspektivnog strateškog bombardera B-21.

Tajvan bi u narednih nekoliko godina trebalo da dobije 12 milijardi dolara, a planirano je 6 milijardi dolara za vojno odvraćanje Rusije u Evropi.Kako prenosi britanska agencija, zakon sadrži i odredbu koju su zahtevali mnogi republikanci, a kojom se traži ukidanje obavezne vakcinacije protiv kovida19 za pripadnike oružanih snaga.

Predstavnički dom je prošle nedelje usvojio ovu kompromisnu verziju zakona sa 350 članova za, odnosno 80 protiv, što je daleko premašilo dvotrećinsku većinu potrebnu da se zakon usvoji i pošalje na glasanje u Senat.

Zakon će sada biti upućen u Belu kuću, gde se očekuje da će ga predsednik Bajden brzo potpisati, navodi britanska agencija.

(Sputnjik)

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  Štamparija VC-papira zvanog dolar radi u 6 smena. Dokle ? Videćemo !

  • rade says:

   Nema od toga nista,nikakvog konflikta nece biti jer amerikanci ratuju samo protiv slabijih,a to Rusi i Kinezi sigurno nisu.Agresija na SR Jugoslaviju je kasnili citavih 7 dana dok amerikanci nisu dobili odgovor od Rusa ima li Srbija S-300.Da je Srbiha imala S-300 vjerovatno ne bi ni napali.Amerika nema vise snage za ratove,a kada dolar propadne onda ce se amerika raspasti jer nema vise besplatnih para i otimanja po svijetu.

 2. milorad5 says:

  Panika,rusi su ih prestravili hipersoničnim nisko-orbitnim orudjima i USA će PREVENTIVNO udariti jer ne vide drugi izlaz pošto NIKO nema i verovatno još za dugo vemena neće imati takve rakete.Ne pričamo ovde o raketi koju ispale pa leti 15 min.5000kmh i sama izgori na kraju.Pričamo ovde o STALNO prisutnim orbitalnim projektilima sa nuk.raketnim motorima koji sami koriguju putanju i mogu DECENIJAMA da lete u toj orbiti hipersoničnim brzinama od 5000kmh pa naviše do 20000kmh.E TO nema niko,to je upotrebljivo stalno prisutno naoružanje koje omogućava rusima skoro TRENUTNI kinetički ili nuk.udar BILO GDE NA PLANETI.KADA naprave dovoljan broj niskorbitalnih strateških projektila ovi iz vašingtona mogu samo da skinu bajdenu gaće i da ih istaknu kroz prozor,ustvari kad malo bolje razmislim,pelene će da budu braon a zastava mora da bude BELA,bolje da uzmu stolnjak.Naročito je GADNA osobina hiperosničnih projektila što mogu da izazovu teška razaranja samim kinetičkim udarom jer pri brzini od 20-25000 kmh.bojeva glava im i ne treba.Dovoljno je saamo jezgro ne velike mase, od vrlo tvrdog materjala(volfram,tungsten,molidben,uranijumske legure itd) i to pravi meteorske udare od par KT bez ikakve eksplozije.ZATO je sve ovo SADA.Amerikanci NEZNAJU koliko rusi toga već imaju lansiranog jer takve rakete NISU VELIKE i mogu da se šalju sa nosačima u nisku orbitu u pakovanjima.KOLIKO ih je već postavljeno u patrolu pitanje je,ali mislim da rusi nisu budale da im demonstriraju i objave JAVNO postojanje takvog oružja i da pri tome imaju samo jednu raketu:)Putin NIJE bezveze obelodanio to TAJNO ORUŽJE i DEMONSTRIRAO to pentagonu.SADA će se desiti jedna od dve stari:ili će USA da uvuku rogove i da ostave ruse NA MIRU jer rusi SAMO TO I TRAŽE OD NJIH,ili će pokušati preventivni nuk.udar i tako pokrenuti armagedon i totalni nuk.rat.Strateška situacija je toliko opasna da je pitanje dali ćemo preživeti do kraja 2025.Bojim se,da u ovom trenutku,američka birokratija nije u stanju mentalno da se nosi sa ovom potencijalnom pretnjom,i da je to najveća opasnost koja preti opstanku ove planete.

  • Erulian says:

   🎇 Bravo

 3. Pravda says:

  Sacuvaj nas Boze ovih ludaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *