ОВО ЈЕ ДОКАЗ ДА ЈЕ РАТ НИКАД БЛИЖЕ: У Северној Кореји почеле…

ОВО ЈЕ ДОКАЗ ДА ЈЕ РАТ НИКАД БЛИЖЕ: У Северној Кореји почеле…

29 октобра 2017

Широм Северне Кореје обављају се вежбе масовне евакуације и искључења електричне енергије у склопу припрема за рат, пише амерички портал „НКН“.

Више извора потврдило је порталу да се вежбе обављају у више градова и места у Северној Кореји, посебно дуж источне обале али не и у Пјонгјангу.

Аналитичари су подељени да ли су неуобичајене вежбе у Сјеверној Кореји показатељ да се режим осећа угроженијим него раније или жели да створи осећај да се брине о својим грађанима.

– Никада раније нисам чуо за сличне вежбе у Северној Кореји, али нисам ни изненађен. Морају да схвате озбиљност ситуације – изјавио је пензионисани јужнокорејски генерак Чин Инбум.

Међутим, истраживач са Универзитета Лејден у Немачкој Кристофер Грин сматра да није јасно да ли се вежбе одржавају због опште безбедносне забринутости или режим жели да покаже да брине за безбедност.

KOMENTARI4 коментара

 1. Vojna I ojdeSe says:

  Kako bilo, hleb sa dve strane... Zna se da ce biti rat. Oni su poslednja zemja komunizma. A I kina treba da se spoi sa obalom juzne koreje. Videcete da kinezi ce ih ostaviti na cedulju. Kreira se novi svet, novi uslovi, jedna buduchnost svih naroda.

 2. Drug Ratko says:

  Evo odgovora: "I jedno i drugo, i lična bezbednost i očekivanje najgoreg." Pa mi smo u Yugoslaviji u vreme najvećeg mira imali isto takve vežbe pod nazivom "Ništa nas ne sme iznenaditi." Imali smo oznake za dve grupe, jedni su bili plavi a drugi crveni. Igrali smo se vojskom kao partizani i nemci. Svaka zgrada sa podrumom je imala atomsko sklonište itd. itd. Ali kada je napokon stigla prava agresija opet smo bili nespremni. Vojska je bila raspoređena kao glineni golubovi.

 3. Velika Metla says:

  А то пише амерички портал? Паметном довољно! Боље да се тај портал пита,шта ће америчка војска хиљадама километара далеко од своје државе?

 4. Velika Metla says:

  Искључите струју 72 часа и американцима и корејцима,па ћете видети резултат! Пола американаца би се поубијало међусобно! НИКАДА американац не може да трпи као Корејац што може!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u