ОВО ЈЕ ДОКАЗ ДА ЈЕ РАТ НИКАД БЛИЖЕ: У Северној Кореји почеле…

OVO JE DOKAZ DA JE RAT NIKAD BLIŽE: U Severnoj Koreji počele…

29 oktobra 2017

Širom Severne Koreje obavljaju se vežbe masovne evakuacije i isključenja električne energije u sklopu priprema za rat, piše američki portal „NKN“.

Više izvora potvrdilo je portalu da se vežbe obavljaju u više gradova i mesta u Severnoj Koreji, posebno duž istočne obale ali ne i u Pjongjangu.

Analitičari su podeljeni da li su neuobičajene vežbe u Sjevernoj Koreji pokazatelj da se režim oseća ugroženijim nego ranije ili želi da stvori osećaj da se brine o svojim građanima.

– Nikada ranije nisam čuo za slične vežbe u Severnoj Koreji, ali nisam ni iznenađen. Moraju da shvate ozbiljnost situacije – izjavio je penzionisani južnokorejski generak Čin Inbum.

Međutim, istraživač sa Univerziteta Lejden u Nemačkoj Kristofer Grin smatra da nije jasno da li se vežbe održavaju zbog opšte bezbednosne zabrinutosti ili režim želi da pokaže da brine za bezbednost.

KOMENTARI4 komentara

 1. Vojna I ojdeSe says:

  Kako bilo, hleb sa dve strane... Zna se da ce biti rat. Oni su poslednja zemja komunizma. A I kina treba da se spoi sa obalom juzne koreje. Videcete da kinezi ce ih ostaviti na cedulju. Kreira se novi svet, novi uslovi, jedna buduchnost svih naroda.

 2. Drug Ratko says:

  Evo odgovora: "I jedno i drugo, i lična bezbednost i očekivanje najgoreg." Pa mi smo u Yugoslaviji u vreme najvećeg mira imali isto takve vežbe pod nazivom "Ništa nas ne sme iznenaditi." Imali smo oznake za dve grupe, jedni su bili plavi a drugi crveni. Igrali smo se vojskom kao partizani i nemci. Svaka zgrada sa podrumom je imala atomsko sklonište itd. itd. Ali kada je napokon stigla prava agresija opet smo bili nespremni. Vojska je bila raspoređena kao glineni golubovi.

 3. Velika Metla says:

  A to piše američki portal? Pametnom dovoljno! Bolje da se taj portal pita,šta će američka vojska hiljadama kilometara daleko od svoje države?

 4. Velika Metla says:

  Isključite struju 72 časa i amerikancima i korejcima,pa ćete videti rezultat! Pola amerikanaca bi se poubijalo međusobno! NIKADA amerikanac ne može da trpi kao Korejac što može!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *