ОВО ЈЕ ГЕНОЦИД: Сваке године се у Србији од НАТО бомби сахрани најмање две Сребренице

ОВО ЈЕ ГЕНОЦИД: Сваке године се у Србији од НАТО бомби сахрани најмање две Сребренице

9 јула 2015

nato-bombardovanje1Пише: Вјекослав Церовина

Тања Фајон, словеначка политичарка, потпредседница словеначке странке „Социјал-демократе“ и чланица Европског парламента, делила је „Цвеће Сребренице“ испред сале за састанке у Европском парламенту. То није проблем. Може да дели шта хоће и шта мисли да треба да дели, али је проблем што је госпођа Фајон акцију изражавања жаљења за жртвама у Сребреници претворила у још једну у низу пропагандних акција пласирања лажне слике о Сребреници.

Госпођа Фајон је једна од оних који у сребреничке гробове заједно са жртвама желе да сахране и истину о Сребреници. Наравно, истина се сахрањује увек лажима и то, по провереној формули Јозефа Гебелса – упорним понављањем лажи.

А о којој се то лажи ради? То је лаж коју слушамо већ годинама, а она је прецизно формулисана, ефектно кодирана и гласи да је „Сребреница највећи и најстрашнији злочин у Европи после Другог светског рата“.

„Грозни геноцид у Сребреници, као најгори злочин у Европи после 1945. године, покреће два питања: Како обезбедити будућност за све у БиХ и како постићи помирење?“ – рекла је Тања Фајон, цитирам њен званични сајт.

Потпуно сам сигуран да ће, уколико прочита овај текст, наћи одговор на оба питања која је муче, али би било добро чути од госпође Фајон и њених истомишљеника одговор на следеће питање. Уколико је Сребреница „најстрашнији, најгори и највећи злочин на територији Европе после Другог светског рата“, шта је онда НАТО бомбардовање српског народа?

НАТО алијанса је бомбардовала територије насељене Србима, у Србији, Црној Гори, БиХ (Републици Српској) и Хрватској (Републици Српској Крајини), забрањеним плутонијумским, уранијумским, фосфорним и касетним бомбама, те од последица НАТО бомбардовања – према анализи више независних домаћих и страних комисија – сваке године у Србији умре између 10 и 30 хиљада, а неке процене иду до чак 80 хиљада људи.

Гротескно речено, сваке године, последњих деценију и по, у Србији се од НАТО бомби сахрани најмање две Сребренице. Сваке године – подвлачим! А подвлачим и – најмање две. Иначе, то злочиначко бомбардовање је извршено без одлуке Савета безбедности УН, што додатно сведочи о криминалном карактеру тих војних акција, са чим сте вероватно упознати, госпођо Фајон.

Све комисије, на свим поменутим територијама, сложне су да је пораст канцерогених обољења, који се бележи у периоду од 1999. године, несумњиво последица НАТО бомбардовања и прогнозирају да ће тренд ширења канцерогених обољења расти у деценијама пред нама. Значи, опет подвлачим – пред нама је, слободно се може рећи, најмање још 50 до 100 Сребреница за сахранити. Од таквих необоривих факата, у тренутку док читате, требало би да Вам се бар заврти у глави, госпођо Фајон.

Статистички гледано, госпођо Фајон, за последњих деценију и по, од НАТО уранијума и плутонијума је умрло – гледајући према наведеним проценама независних комисија – најмање (апсолутно сигурно) 150 хиљада до максималних (највећи пројектован број од стране независних комисија) милион и 200 хиљада људи, а у деценијама пред нама ће вероватно цифра бити вишемилионска и то је претпостављам најбољи споменик политици Запада, али и најбољи доказ какву страшну неистину изговарате – несвесно или свесно – када кажете да је Сребреница „најстрашнији злочин на тлу Европе после 1945. године“.

Монструозно НАТО бомбардовање српског народа на територији бивше Југославије је без сумње убедљиво највећи и истински геноцид на тлу Европе после Другог светског рата, он још увек траје и прети да буде највећи геноцид на тлу Европе 20. и 21. века, а у односу на њега, колико год то морбидно звучало, још увек неразјашњена Сребреница би се могла окарактерисати „малим инцидентом“.

Када кажем „неразјашњена Сребреница“, ту мислим на најновије објаве британског листа Гардијан које потврђују сведочење Хакије Мехољића о Алији Изетбеговићу као главном џелату муслимана у Сребреници, недавну емисију на холандској државној телевизији која исто потврђује тврдње Хакије Мехољића, као и филм „Издани град“, сведочење официра УНПРОФОР-а о транспорту оружја и муџахедина хеликоптерима УН-а у Сребреницу и друге делове БиХ, војну базу Насера Орића у заштићеној зони Сребренице и његовим „павелићким“ покољима које је вршио из исте по узору на своје претке који су то радили у усташким униформама салутирајући Адолфу Хитлеру, лажне спискове жртава у Сребреници због који су се људи из иностранства јављали тражећи да буду скинути са истих…

Скренућу само пажњу на један факт који се константно превиђа. То је факт да је у Сребреници сахрањено више хиљада мртвих из целог региона Подриња и то оних који су страдали у периоду од 1992. до 1995. године. Практично, Сребреница, у којој сигурно, поред страдалих припадника армије БиХ, почивају и недужне душе страдале у вртлогу пакленог рата у БиХ, постала је јавно гробље у којем се сахрањују све муслиманске жртве рата које су живеле или су убијене у подручју Подриња. Факт да у Поточарима данас почивају и сасвим недужне жртве то место чини светим местом и у то нема сумње. Али је факт и да се то место политичком пропагандом западних центара моћи скрнави, јер Сребреница постаје симбол НАТО пропаганде.

У Сребреници је стрељан већи број војника – искључиво војника, припадника армије БиХ и других паравојних неоусташких формација, а при томе преко 30 хиљада старих, жена и деце наредбом генерала Ратка Младића ослобођено на безбедну територију. Значи, о геноциду се не може говорити, може се само намерно лагати. Када говоримо о злочину у Сребреници, реч је о војној акцији у којој су прекршена правила Женевске конвенције о заробљенима, а коју су извршили појединци са мотивом осветничког одговора на монструозне злочине и религијско-ритуална убијања Срба у истом подручју Сребренице и Подриња. Реч је о злочинима муслиманских војника и масакрима над Србима какви су виђени само за време владавине несумњиво најмонструознијег режима на свету за време Другог светског рата – усташког режима састављеног од припадника хрватског и муслиманског народа под командом Анте Павелића у Хрватској и БиХ.

На те српске жртве, које нису само војници, него углавном жене, деца и стари, а за које је доказано да су убијане на далеко монструозније начине попут разапињања на крст и то управо у подручју Сребренице и којих је пребројано већ скоро 3.500, госпођо Фајон, ни Ви, ни ваше европске колеге, чак ни не обраћате пажњу. Да ли заиста мислите да ико може да поверује да је то случајно? Највећем броју Срба је јасно да се Сребреница пласира и промовише као највећи „геноцид“ после Другог светског рата управо да би се бучно и агресивно надјачала истина о стварном највећег геноциду на тлу Европе после Другог светског рата, што је несумњиво и необориво НАТО бомбардовање Срба на простору бивше Југославије.

Следећи пут кад будете делили цвеће, госпођо Фајон, замислите колико је цвећа већ стављено и колико ће тек бити стављено на гробове настале од последица уранијумско-плутонијумских сатанских бомби НАТО алијансе и њених европских чланица, пре него што изустите да је Сребреница најгори „геноцид“. А већ одмах можете покренути иницијативу да ЕУ финансира истраживање колико је, не само Срба, него и муслимана у БиХ и Србији умрло од НАТО уранијума и колико ће их тек умрети. Сигуран сам да је, када је реч о муслиманским жртвама НАТО уранијума, у питању бар неколико Сребреница. А дубоко се надам да ћете, сходно Вашим демократским принципима и жељи ка помирењу и истини, сада када сте упознати са фактима, на сва звона причати о највећем геноциду на тлу Европе после Другог светског рата који су извршиле чланице НАТО алијансе бомбардујући Србе! Или можда ипак нећете?

(Правда.рс)

KOMENTARI7 коментара

 1. За Србију says:

  Усвајањем резолуције, словенци, хрвати, бошњаци, сви западни народи, заједно са терористичким државама, за своје злочине осуђују своје жртве. Скидајмо владу и окренимо се од тих монструма. SREBRENICA the pleace where a genocide never happened, Aleksander Dorin - YouTube https://www.youtube.com/watch?v=1Rv28PXvzSo

 2. Apis says:

  Za Srbiju, ja imam druge dileme? Da li Vucić ide u Srebrenicu uveren u neku misiju pomirenja ili zeljan da ga braca klepnu kao heroja jer uviđa bezveznost svoga postojanja? Ako ga klepnu braca poturice u Srebrenici da li ga treba tu i sahraniti nek pociva među svojima ili volovskom zapregom odvuci u Brisel prijateljima. Ako uz put bude malo smrdelo neka, to je isti miris koji svi oni sire kad dođu u Srbiju.

 3. За Србију says:

  Pročitajte ovu aroganciju, prepotenciju, ucenjivanje,.... Kod hrvata je Jasenovac stanje uma i duha. "Ministar pravde Hrvatske Orsat Miljenić rekao je novinarima da je Vasiljković izručen Hrvatskoj nakon devet dugih godina "teške pravne borbe", te da će on dalje biti procesuiran kao svaki drugi okrivljeni. Upitan da prokomentariše izjavu predsednika "Veritasa" Save Štrpca da ne veruje da će Kapetan Dragan u Hrvatskoj imati fer i pošteno suđenje, Miljenić je rekao da ne želi da komentariše izjave koje dolaze iz države koja, kako je rekao, nije ispunila ni minimum kriterijuma za otvaranje poglavlja o pravosuđu. "Imaću prilike, kada kolege ispune minimalne uslove, da komentarišem to da li je hrvatsko pravosuđe zavisno ili nezavisno. Na takve izjave se ne treba osvrtati, ali ni davati bilo kakve komentare", rekao je Miljenić napomenuvši da je Hrvatska, kao članica EU, prošla zahtevan put i prilagodila svoje pravosuđe najvišim evropskim standardima. Istakao je da je hrvatsko pravosuđe nezavisno i može da radi svaki komplikovani predmet, ko god da je okrivljen i ko god da je žrtva. "Suđenje Vasiljkoviću biće pošteno i pravično, kao što su, uostalom, suđenja u Hrvatskoj, a kolege u Srbiji neka se bave svojom zemljom, neka razmišljaju o svom pravosuđu i rade posao kako treba. Ja ću biti u prilici da ocenjujem njih, a ne oni mene", naglasio je Miljenić."

 4. deda mraz says:

  Nema genocida nad poturicama jer prvo moras imati naciju da bi neko napravio genocid,a nad poturicama su Turci napravili genocid jer su od srba napravili poturice u bosni i srbiji i naravno ova nasa vucibatina od premijera ide da se pokloni komunistickom cvecu kojem su oni dali naciju,a da im komunisti nisu dali da su nacija danas ne bi bilo genocida i sto je vrlo cudno ove nase komuniste izuzetno cene u vatikanu pisto su sistematski unistavali Srbe od 1945 godine i jos ih se nismo resili samo zbog toga sto su oni naj jaca Nato peta kolona.

 5. Biogradlija says:

  Jedno od mogućih rješenja jest da se uđe u Evropsku uniju i onda ju se mudro uništi iznutra.

 6. Apis says:

  Zaprepasćuje me kad Srbin masta o ulasku u EU odakle mu pucaju samare svaki dan. Neviđeni mazohizam ili lobotomija. Srecom oni nas toliko mrze da nikad srbe nece pustiti u svoje kolo.

 7. Lili says:

  Neverovatno koliko smo izanipulisan narod, neverivatno koliko smo omrznuti narod. Treba to moci podneti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u