ОВО ЈЕ ХРАБРИ СРБИН КОЈИ СПАСАВУ ДЕЦУ ИЗ ПЕЋИНЕ НА ТАЈЛАНДУ! (ФОТО)

OVO JE HRABRI SRBIN KOJI SPASAVU DECU IZ PEĆINE NA TAJLANDU! (FOTO)

6 jula 2018

Među hrabrim roniocima koji spasavaju 12 dečaka i njihovog trenera iz pećine na Tajlandu, našao se i Ivan Karadžić, volonter srpskog porekla, rođen u Danskoj. Kako je rekao, nikada nije bio u sličnoj spasilačkoj misiji, preneo je „Skaj njuz“.

Karadžić je rekao da bi spasavanje dečaka i njihovog trenera moglo da se dogodi „danas ili sutra“. Kako je istakao, „raspoloženje se promenilo“ od kako je jedan od ronilaca volontera preminuo zbog nedostatka kiseonika.

„Svi smo tužni zbog toga“, rekao je Karadžić.

„Većina ronilaca ima iskustva u spasavanju drugih ronilaca u pećinama“, rekao je on i istakao da spasavanje dece iz pećine predstavlja nešto novo za većinu njih.

„Biće veoma teško“, rekao je Karadžić, naglasivši da nema nikakvog iskustva u spasavanju dece iz pećina.

„Mislim da niko od nas nema“, dodao je on.

Kako je rekao, kompleks u pokrajini Čijang Rai „nije veliki izazov“.

„Pećina je veoma plitka — pet do sedam metara, tako da možete da ronite dugo vremena“, rekao je Karadžić.

„Što dublje ronite, brže trošite kiseonik“, istakao je on i dodao da je cela situacija učinila sve to ogromnim izazovom.

Voda u pećini polako opada, rekao je on i dodao da kada je bio juče, voda se smanjila centimetar za sat vremena.

Ranije danas, komandant tajlandskih mornaričkih snaga „Foke“, koje rade na spasavanju mladog fudbalskog tima zarobljenog u poplavljenoj pećini na severu zemlje, rekao je jutros da je ostala „ograničena količina vremena“ za izvlačenje dečaka.

„Isprva smo mislili da dečake možemo dugo da održavamo u životu u pećini, ali su se sada mnoge stvari promenile. Imamo ograničenu količinu vremena“, rekao je jutros komandat „Foka“ Arpakorn Jukongkavev na konferenciji za novinare.

Komandat ronilačkih snaga nije izneo više detalja kad je reč o spasavanju 12 dečaka, starosti od 11 do 16 godina, i njihovog 25-godišnjeg trenera iz pećine u koju su ušli posle treninga 23. juna. Jukongkavev je to rekao nekoliko sati nakon što je jedan spasilac i bivši pripadnik „Foka“ izgubio svest dok je ronio i kasnije preminuo.

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Ne spasava on nikoga nego trazi ljubav koju u Srbiji nije imao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *