ОВО ЈЕ ИСТИНА О ММР ВАКЦИНАМА У АМЕРИЦИ! Др Несторовић открива шта се крије иза свега и каква је истина

OVO JE ISTINA O MMR VAKCINAMA U AMERICI! Dr Nestorović otkriva šta se krije iza svega i kakva je istina

3 avgusta 2017

Profesor doktor Branislav Nestorović ističe da je opravdan strah roditelja od MMR vakcina, koje mogu da izazovu autizam i zalaže se da vakcinisanje dece u Srbiji bude rešeno kao u Engleskoj – na dobrovoljnoj bazi.

– Mišljenja sam da svaki roditelj za svoje dete treba da uradi ono što misli da je najbolje. A, suština cele priče jeste da mi ne umiremo od nevakcinisanja MMR. Postoje priče o umiranju u Rumuniji, a mene interesuje kako se ne umire u Engleskoj. Vitalna statistika za period od 1956. do 2015. godine pokazuje da je u Engleskoj i Velsu od morbila godišnje bilo jedne do dve smrti. Kod njih je vakcinacija po principu možeš i ne moraš, svake godine imaju epidemiju ali imaju jedan do sva smrtna ishoda u celoj Engleskoj. Tako da kada mi neki prebacuju o moralnom pravu jer sam bio u pravu kada sam govorio da se ne treba vakcinisati od gripa, suludo je. Najmanja smrtnost je od gripa u Evropi bila u Poljskoj koja se nije uopšte vakcinisala. Kako to objašnjavaju – pita Nestorović.

On ističe da je potpuna besmislica da vakcine nemaju neželjena dejstva.

– Sve imaju neželjena dejstva. U propratnom listiću za MMR vakcinu piše da može da izazove promene u centralnom nervnom sistemu koje odgovaraju blagom obliku autizma. To je izjavila i direktorka Američkog centra za kontrolu bolesti i rekla da će se kod manjeg procenta, odnosno da će se kod 1, 5 odsto muške dece razviti simptome koji lične na blagi autizam. To, uostalom, piše u propratnom lifletu za vakcinu – napominje Nestorović.

Mišljenja je da ima pravo da kaže šta misli, i smatra da posle toliko godina staža ima pravo da kaže:

– Njima se ne sviđa to što ja mislim.Verovatno će pokušati da mi uzmu licencu. Ja sam dve godine pred penziju. Ali nisam uzbuđen. Mislim da je dužnost nekog ko je star kao ja, i ko ima 38 godina staža da kaže istinu. ne moram kao mladi lekari da se plašim, a ceo život sam radio pošteno.

(telegraf.rs)

KOMENTARI7 komentara

 1. Bagro crvena says:

  Kad ti neko ko je prošao pola sveta po medicinskim seminarima i ko je cenjen u tim krugovima ovo kaže( a napisan je u tekstu promil istine), moraš da veruješ! Kao cenjeni plumolog i otac autističnog deteta ima mnogo da nam kaže na tu temu i to direktno a ne izokolo!

 2. goran says:

  Vakcine su cist otrov, legalni kriminal. Pitajte sta je u njima, pa ce vam biti jasno.

 3. iskren says:

  Bogu hvala da ima nekog ko ce javno da im kaze da su banda, a u bandu spadaju onaj KOn, Slavica Djukic Dejanovic, i doktori tipa Dusan Milisavljevic, i ostali "junaci" iz filma Metodicko demontiranje Srpskog vakcinalnog lobija.....Jako lepo je pitanje, od cega su umrli ljudi u rumuniji, i da li su svi od toga, a ne umiru u Engleskoj? Kakvo pitanje.....Bravo, i skidam kapu. Dakle, ili vakcine nisu iste ili neko laze jel? Pa hajmo da vidimo odgovor???

 4. Nije sve(t) novac says:

  Svaka čast doktoru B. Nestoroviću što je ispred svog interesa stavio svoju čast i čast profesije, za razliku od velikog broja pedijatara, lekara i farmaceuta u Srbiji (i šire, mnogo šire). Ne mogu razumeti pedijatre koji prete roditeljima, zastrašuju ih, ne bi li ih prisilili da vakcinišu decu, a sa kojim pravom?! Nama je pedijatar pretio da će nam biti oduzeto dete zbog zanemarivanja, jer smo odbili MMR?! Iako je naša odluka zasnovana na zakonu i ustavu. Ko je ovde lud?! Pedijatar koji glumi imunologa, ili roditelj koji se bori za svoje pravo da bude roditelj i odgovara za svoje dete?

  • ninja says:

   Ne može ti niko oduzeti dete zbog nevakcinisanja, to su trikovi za naivne i uplašene ljude. Vakcinacija MMR vakcinom nije nigde obavezna, pa zasto bi bila kod nas.

   • Nebeska Srbija says:

    Da bi nas istrebili,zato.

 5. Anđela says:

  Svaka čast doktore. Braničevo Vas svojim potpisom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *