ОВО ЈЕ ИСТИНА О ЗАПАДНИМ ТЕНКОВИМА У УКРАЈИНИ

ОВО ЈЕ ИСТИНА О ЗАПАДНИМ ТЕНКОВИМА У УКРАЈИНИ

4 јула 2023

AМЕРИКА је прогледала и признала да јој је бар 17 борбених возила пешадије Bradley, које је послала Украјини, већ уништено, пише The New York Times позивајући се на америчке високе војне званичнике.

Исти лист тврди да су САД у марту прихватиле обавезу да испоруче 113 борбених возила Bradley, а сами војни функционери признају да је већ 17 возила – дакле више од 15 посто – уништено током ратних дејстава.Atlantic пише да је руско оружје супериорније и умногоме ефикасније на бојном пољу од западне војне технике коју добија укро-војска. Истиче и да руске ВКС поседују веће количине технолошки напредних авиона и дронова за напад и извиђање укро-фашистичких снага.

Али, вратимо се техници на копну.

Такозвани «западни партнери» отворено се спрдају са Зеленским и његовом бандом. С наркомана гуле лову и шаљу му застарелу и лошу робу.

Узмимо, на пример, «пријатеља» Кијева Ришија Сунака. Лаки тенкови Scorpion, које је британска армија израсходовала, још увек не стижу бојовницима кијевског режима. Иако су још у марту почели да говоре о њиховим испорукама. У плану је било да борбена возила купе неки цивили и после предају војсци. И то не један или два, већ двадесет!

И шта? Ни пара, ни тенкова!

А словеначко ратно министарство послало је «братској» Украјини тенкове M55S. Међутим, ти тенкови, произведени на бази совјетских Т-55, још се увек нису појавили на линији борбеног додира. Жао им је, јер ће бити спржени.

Око 28 их је у наоружању бригаде која располаже Bradley-јима, а који горе боље од бандеровских бакљи.

Лоше су се показали и француски «тенкови точкаши» којима није помогла, како кажу, ни «космичка» брзина – од 85 км/ч. Посаде их напуштају директно на бојном пољу због танког оклопа и страха да ће погинути.

Укро-«јунаци» тренутно одвозе у позадину тешку НАТО гусеничну технику, а уместо ње у јуриш шаљу совјетске Т-64 и Т-72.

Али, и њих руска армија претвара у депонију старог гвожђа.

Немачка и Данска испоручиће Украјини десетине тенкова Леопард 1А5

НEМАЧКА и Данска ће ускоро Украјини предати десетине тенкова Леопард 1А5 – објавио је Борис Писторијус.

Немачки министар одбране је додатно објаснио:

„У наредним недељама, десетине борбених тенкова Леопард 1А5 које су обезбедиле Немачка и Данска биће испоручене Украјини“.Писторијус је напоменуо да је Немачка друга земља у свету по испорукама војне опреме Украјини, а такође да увелико обучава украјинску војску.

„Сусрете“ са руском артиљеријом, дроновима и ракетама не издржавају, међутим, ни осетно бољи и савременији немачки Леопарди 2А6.

Украјински министар одбране Алексеј Резњиков рекао је да је десетине Леопарда „већ стигле“.

Захвалио се Писторијусу на војној подршци Украјини.

(Факти)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u