ОВО ЈЕ ИСТИНА О ЗАПАДНИМ ТЕНКОВИМА У УКРАЈИНИ

OVO JE ISTINA O ZAPADNIM TENKOVIMA U UKRAJINI

4 jula 2023

AMERIKA je progledala i priznala da joj je bar 17 borbenih vozila pešadije Bradley, koje je poslala Ukrajini, već uništeno, piše The New York Times pozivajući se na američke visoke vojne zvaničnike.

Isti list tvrdi da su SAD u martu prihvatile obavezu da isporuče 113 borbenih vozila Bradley, a sami vojni funkcioneri priznaju da je već 17 vozila – dakle više od 15 posto – uništeno tokom ratnih dejstava.Atlantic piše da je rusko oružje superiornije i umnogome efikasnije na bojnom polju od zapadne vojne tehnike koju dobija ukro-vojska. Ističe i da ruske VKS poseduju veće količine tehnološki naprednih aviona i dronova za napad i izviđanje ukro-fašističkih snaga.

Ali, vratimo se tehnici na kopnu.

Takozvani «zapadni partneri» otvoreno se sprdaju sa Zelenskim i njegovom bandom. S narkomana gule lovu i šalju mu zastarelu i lošu robu.

Uzmimo, na primer, «prijatelja» Kijeva Rišija Sunaka. Laki tenkovi Scorpion, koje je britanska armija izrashodovala, još uvek ne stižu bojovnicima kijevskog režima. Iako su još u martu počeli da govore o njihovim isporukama. U planu je bilo da borbena vozila kupe neki civili i posle predaju vojsci. I to ne jedan ili dva, već dvadeset!

I šta? Ni para, ni tenkova!

A slovenačko ratno ministarstvo poslalo je «bratskoj» Ukrajini tenkove M55S. Međutim, ti tenkovi, proizvedeni na bazi sovjetskih T-55, još se uvek nisu pojavili na liniji borbenog dodira. Žao im je, jer će biti sprženi.

Oko 28 ih je u naoružanju brigade koja raspolaže Bradley-jima, a koji gore bolje od banderovskih baklji.

Loše su se pokazali i francuski «tenkovi točkaši» kojima nije pomogla, kako kažu, ni «kosmička» brzina – od 85 km/č. Posade ih napuštaju direktno na bojnom polju zbog tankog oklopa i straha da će poginuti.

Ukro-«junaci» trenutno odvoze u pozadinu tešku NATO guseničnu tehniku, a umesto nje u juriš šalju sovjetske T-64 i T-72.

Ali, i njih ruska armija pretvara u deponiju starog gvožđa.

Nemačka i Danska isporučiće Ukrajini desetine tenkova Leopard 1A5

NEMAČKA i Danska će uskoro Ukrajini predati desetine tenkova Leopard 1A5 – objavio je Boris Pistorijus.

Nemački ministar odbrane je dodatno objasnio:

„U narednim nedeljama, desetine borbenih tenkova Leopard 1A5 koje su obezbedile Nemačka i Danska biće isporučene Ukrajini“.Pistorijus je napomenuo da je Nemačka druga zemlja u svetu po isporukama vojne opreme Ukrajini, a takođe da uveliko obučava ukrajinsku vojsku.

„Susrete“ sa ruskom artiljerijom, dronovima i raketama ne izdržavaju, međutim, ni osetno bolji i savremeniji nemački Leopardi 2A6.

Ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznjikov rekao je da je desetine Leoparda „već stigle“.

Zahvalio se Pistorijusu na vojnoj podršci Ukrajini.

(Fakti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *