„ОВО ЈЕ ИСТОРИЈСКИ ТРЕНУТАК ЗА СРБИЈУ“

„ОВО ЈЕ ИСТОРИЈСКИ ТРЕНУТАК ЗА СРБИЈУ“

13 јула 2021

Ступање на снагу споразума о слободној трговини са Евроазијском економском унијом (ЕАЕУ) представља историјски тренутак за Београд.То је данас казао министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

“Ово је историјски тренутак за Србију. Kао резултат наших одличних политичких односа, отвориле су се нове перспективе за развој наших економских веза које су од кључног значаја за нашу државу, економију и грађане”, рекао је Поповић за руску агенцију ТАСС.

Споразум о слободној трговини између Србије и ЕАЕУ ступио је данас на снагу и тиме је за Србију отворено тржиште од 180 милиона људи за око 99 одсто робе с домаћим пореклом.

Србија је потписала споразум у Москви 25. октобра 2019. године, са чланицама ЕАЕУ – Русијом, Kазахстаном, Белорусијом, Јерменијом и Kиргизијом.

(тањуг)

KOMENTARI16 коментара

  • Бели Орао says:

   Па било би добро да Лукашенко позове вучића у Белорусију и кад дође одвалити му три шамарчине да одмах падне на патос и рећи му “ џукело марш сад кући” !

 1. Srpska superiornost says:

  Goodby EU, drop dead and go to hell with croats and other fasistic EU nations.

  • Filip says:

   Najpre, polemika se ne vodi dodeljivanjem raznih epiteta nekome kad drugačije misli. Videćemo kako će zapad reagovati na ovaj sporazum. Uostalom oni nas svojim postupcima primoravaju na tako nešto. Što se tiče kursa evra on bi trebalo da bude veći, a to da li Srbija ima šta da izveze neka tržište reguliše a ne paušalno gledanje na stvari. Ima puno razloga da se vodi drugačija politika kursa, a ne onako kako MMF to nalaže

 2. Kvante says:

  Srbija treba da odustane od koncepta fiksnog kursa evra, kako bi poboljsala izvoz, a ne favorizovala uvoz.

 3. Veliki brat says:

  "...sa članicama EAEU – Rusijom, Kazahstanom, Belorusijom, Jermenijom i Kirgizijom..." Joj, kakva "elita"! hahaha Sve siromašne države.

  • Milan says:

   Баш си глуп. Шта ти можеш да извезеш у технолошки и економски развијене земље ЕУ, пуно развијеније од Хрватске, и да притом будеш сигуран у своју зараду? Једино морске туристичке услуге. Осим тога шта још извозите у ЕУ? Док ЕАЕУ је тржиште од преко 180 милиона људи на које ЕУ не извози пољопривредне и прехрамбене производе, а Србија (око 7 милиона становника) може да их извози. Не само да је то око 26 пута веће тржиште од нашег домаћег, него је и са разноврснијим потребама и могућностима.

   • Covid munjozi says:

    Srbija ima 8,8il.stanovnika, laziraju nam sve starustile a povecavaju nase neorijatelje ustase i muslimandere Pogledaj na Worldmeter.

  • Pendrek says:

   Ej Tupsone, bas si ti neka polupismena majmuncina!

  • Covid munjozi says:

   Ruski realni bdp veci je od nemackog realnog bdp-a. Samo vi KROmanjonci robujte u prezaduzenoj EU, propala vam brodogradnja, u Puli je danas propao McDonalds u CENTRU grada usred (kilave) sezone, Rusi vam preuzeli najvecu firmu Agrokor, al VI ste "bogati" i "svetska elita" :-]))))))))))))

  • Beli Orao says:

   Ботино вучићева , немаш чорбе у ти тари нимало ! Шта Србија може у ЕУ продати , коју малину и то је то ! Упут запад ће да уваљује Србији свако смеће које је произведено у Пољској, Бугарској , Румунији , хрватској, Словенији и ко зна гдје ( трећа квалитета а европске папрене цијене ! Само будала може са ЕУ трговати ! Нема то некадашње Њемачке кавалитете данас је то све “ Маде ин румунија “ !!!!

 4. Pravda says:

  Al ga lupeta taj tajkun popovic.

 5. Mate says:

  Da, umjesto u EU, ulazite u Euroazijsku Uniju, još veću i još goru tvorevinu.

  • Milutin says:

   Evroazijska Unija ne traži od nas da se odreknemo dela svoje teritorije da bi pristupili njima. Niti nam uslovljava da ne sarađujemo sa bilo kojim zemljama u svetu. Niti od nas traži da promovišemo treći gramatički rod - ono - kao stvarni rod. Nude samo saradnju na obostranu korist. Čak ne mare zato dali ćemo biti i članovi EU ili ne. Možemo da biramo ono za šta verujemo da je za nas najbolje.

   • doktrina soka says:

    Tako je,EU je vec komentarisala da ako Srbija hoce u EU mora da prekine sve ek. veze sa istokom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u