Ово је један од најкрвавијих злочина Словенаца над децом у ЈНА

Ovo je jedan od najkrvavijih zločina Slovenaca nad decom u JNA

4 jula 2015

Kupola-tenka-potporucnika-Milosevica-Privatna-arhiva-650x428Potporučnik Aleksandar Milošević (21) ubijen je kada su slovenački teritorijalci gađali tromblonskom minom transporter sa ranjenicima, vidno obeležen znakom Crvenog krsta.

„Da li je to ratni zločin?“, pita se rođeni sestrić Aleksandar Stanković.

„Moj rođeni ujak je na najsvirepiji način ubijen od strane TO Slovenije. Imao je samo 21 godinu. Spržen je tromblonskom minom u oklopnom transporteru. Da li je on zločinac ? On je ispunjavao samo svoju oficirsku dužnost“, kaže Aleksandar Stojanović.

Aleksandar Milošević, potporučnik JNA, rodom iz Lebana, tek je napunio 21. godinu kada je 2. jula 1991. godine ubijen u zločinu slovenačkih teritorijalaca u selu Pripele pri Brežicama.

Porodica poseduje zvaničnu informaciju od 4. septembra 1991. godine koju je potpisao dr Milko Cupara, v.d. načelnika Generalštaba u kojoj se navodi da je Aleksandar Milošević bio ranjen u tenku 21303 u obavljanju zadatka komandira tenkovske baterije, i da je zbrinut u transporteru sa znakom Crvenog krsta, tom prilikom je slovenački teritorijalac ispalio tromblonsku kumulativnu minu u transporter u kome se tada nalazilo dvanaest vojnika, a da je prilikom pogotka direktno pogodila ranjenog Aleksandra Miloševića i bukvalno spržila.

Pročitajte još:

EU krije zločine Slovenije iz 1991. godine

NEKAŽNJENI ZLOČINI – 23 godine od slovenačkog krvavog pira

Prema rečima očevidaca, prvo je bio ranjen u tenku, onda mu je prvu pomoć pružio Ranko Novaković i smestio ga u transporter Crvenog krsta. Prema njegovim rečima Aleksandar je bukvalno sagoreo, pogođen tromblonskom minom od strane TO Slovenije.

Porodicu samo zanima kako se ovaj događaj ne pominje, da li je to zločin i ko treba odgovarati za takvo počinjeno delo. Nama je bitno da se pomene da je jedan mlad život izgubljen na zverski način i da se Slovenija u kojoj je i rat dobio zamaha, optuži za počinjene ratne žločine ne samo za pogibiju mog ujaka nego i za sve poginule u oružanom sukobu u Sloveniji.

„Izgleda da su samo Srbi ti koji su počinili ratne zločine dok se za najkrvavije zločine ne optužuju ni Hrvati ni Slovenci ni muslimani, danas su novine pune o aktu rezolucije u Srebrenici, pa poštovana gospodo dajte da stvari gledamo drugačije i osudimo i one koji su počinili zločine, neko treba da odgovara za te ratne zločine“, govori Aleksandar Stanković, koji namerava da podnese tužbu za ratne zločine u Međunarodnom sudu pravde protiv Slovenije.

Dokaze o dešavanju u Sloveniji nalazimo u video snimcima koje su izdali Slovenci pod sloganom „borba za nezavisnost“, na tim snimcima su prikazane duge kolone tenkova, gde su vojnici  u panici i plaču bežeći, dok su slovenački teritorijalci ,,hrabro“ pucali u njih.

„Da li je ovo dovoljno da optužbu protiv Slovenije za ratne zločine?“, želi da sazna Aleksandar Stojanović.

Aleksandar Milošević je diplomirao na Vojnoj akademiji kao najbolji u klasi sa prosečnom ocenom 9,8. Vojnu akademiju je završio za dve godine. Diplomirao je 1990. godine. Voleo je svoju profesiju i ljubav prema oficirskom pozivu da nije mogao sebi dozvoliti da pobegne iz tenka i ostavi vojnike same.

Porodica je veliko ogorčenje doživela i od strane Vojske, niko nikada nije posetio grobno mesto poginulog potporučnika Aleksandra Miloševića, niko se za toliko godina nije setio da li uopšte postoji neko od njegovih bližnjih.

„Sramno je to kako je moja porodica dobila orden za hrabrost SFRJ. Naime, naš rođak je slučajno otišao u Vršac gde su bili delovi jedinice mog ujaka i tom prilikom priči je naš rođak sreo nekog oficira koji mu je rekao: ‘Baš fino što si navratio, ponesi ovaj orden njegovoj porodici’. Vrlo sramno zar ne od strane jedne visoko cenjene institucije kaa što je Vojska“, navodi Stanković.

„Porodica nikada nije dobila njegove lične stvari i pištolj o kome ja toliko godina sanjam da ću jednog dana dobiti bar deo tog pištolja kao uspomenu na svog ujaka i njegovo ime koje nosim sa ponosom. Pošteno bi bilo da se Vojska Srbije za sve ove godine iskupi i bar odlikuje posthumno ordenom za hrabrost poginulog potporučnika Aleksandra Miloševića na način na koji je zaslužio i da poseti grobno mesto svog kolege i palog borca“, zaključuje on.

(Pravda)

KOMENTARI9 komentara

 1. Den says:

  Zbog cega se nisu prosecuirali Slovenacki TO pripadnici koji su napadali mladice JNA. Ocito zbog dobrosusjeskih odnosa , a usput receno nikoga nije briga za vojinke koji su se NE svojom voljom nasli , Zalosno je mnogo toga , i zato ce nam se sve ponoviti opet jednog dana jer nista nismo naucili iz istorije. Zalosno da zalosnije biti ne moze

 2. Za Srbiju says:

  Strašno. Potporučniku Aleksandru Miloševiću, neka je večna slava!

 3. rade Bukara says:

  kada ne trebas drzavi svi te zaborave a kad trebas dobro si dosao istorija oficira srbije se nastavlja

 4. mmm says:

  A sada da pitam ja "Intermagazin" zasto nema rubriku za poentiranje, ako nam vec uzima sve generalije? Pa sram vas bilo, sredite vec jednom ceo portal, non stop, koju god stranu okrenemo, vrti se jedno isto.Zasto sluzi ta redakcija i urednik portala? Na primer ja bih sada zaista dala jedno veliko plus za ceo tekst.Ovako se ne zna da li se slazemo sa tim ili ne. Sredite vec jednom taj sajt, a ne kao Standard ili Srbin info, sto god okrenes, sve se isti clanci ponavljaju.Izkopirajte Fakte, najbolji portal i najslobodniji, dusu dalo za obicnog coveka, koji je i okosnica svakog naroda. Molim de me ne brisete zbog dobronamerne kritike.

 5. Milanče says:

  Nikada niko nije pomenuo ni jedno ime palih boraca na prostorima bivše YU samo se pominju po ovakvim tekstovima. Tragedija je da nemaju spomen ploču i mesto na kojem se može zapaliti sveća i položiti cvet ipak su oni narodni heroji...zato i plaćamo skupo svoju sudbinu zaboravili smo svoje mrtve i ranjene a svaki od njih ima svoje ime i prezime. Bitno je da se odlikovanja dele šakom i kapom a da nijedno nije uručeno ni jednom učesniku rata na Kosovu 98-99 a i ranije...koja smo mi banana republika!

 6. vlado zrnich says:

  Vi momci nemate pojma: o ratu, vojnickom dugu, obavezama, zlocinima i svemu ostalom. kratko sve po redu. 1. Kada je Slovenija objavila suverenitet, trupe JNA su dobile naredjenje da izidju na spoljne granice Jugoslavije, odnosno Slovenije, s Italijom i Austrijom,i na taj nacin obezbjede sigurnost zemlje sa srane tih zemalja.-To je bilo potpuno zakonito po Ustavu. 2.Docekavsije nih paravojne snage Slovenije nisu bile u pravu da otvaraju vatru po vojnica JNA,koji su izvrsavali naredbe svojih staresina. Njihova dejstva su bila protivoustavna, jer Slovenija nije jos dobila ustavopravni suvernitet. 3.Prema tome, slovenci su ucinili zlocinacka dejstva protiv vojnika JNA. 4.Ipo medjunaronim zakonima odgovornoct za njih pada na lidere Slovenije. 5.I poslednje, sta da se radi? - Kad bi se postovalo medjunarodno pravo, mogao bi se pokrenuti sudski postipak protiv tadasnjih celnika Slovenije. 6. Ali, ako uzmemo u obzir politicku angagovanost evrpskog pravosudja i njegovu opstesrpsku usmjerenost, taj posao se unaprjed moze rasmatratikao malo perspektivan. Nema pravde jednake za sve. - To je aluzija. PRAV JE TAJ KOJE JACI. PREMA TOME SAVJET MALIM NARODIMA, KOJI NISU STANJU DA

 7. vlado zrnich says:

  POČETNA ćirilica / latinica Vesti Kolumne Teme Društvo Fokus Zanimljivosti Kultura Ex-YU pozicije Kontakt Marketing Ovo je jedan od najkrvavijih zločina Slovenaca nad decom u JNA Objavljeno: 04/07/2015 Kupola-tenka-potporucnika-Milosevica-Privatna-arhiva-650x428Potporučnik Aleksandar Milošević (21) ubijen je kada su slovenački teritorijalci gađali tromblonskom minom transporter sa ranjenicima, vidno obeležen znakom Crvenog krsta. „Da li je to ratni zločin?“, pita se rođeni sestrić Aleksandar Stanković. „Moj rođeni ujak je na najsvirepiji način ubijen od strane TO Slovenije. Imao je samo 21 godinu. Spržen je tromblonskom minom u oklopnom transporteru. Da li je on zločinac ? On je ispunjavao samo svoju oficirsku dužnost“, kaže Aleksandar Stojanović. Aleksandar Milošević, potporučnik JNA, rodom iz Lebana, tek je napunio 21. godinu kada je 2. jula 1991. godine ubijen u zločinu slovenačkih teritorijalaca u selu Pripele pri Brežicama. Porodica poseduje zvaničnu informaciju od 4. septembra 1991. godine koju je potpisao dr Milko Cupara, v.d. načelnika Generalštaba u kojoj se navodi da je Aleksandar Milošević bio ranjen u tenku 21303 u obavljanju zadatka komandira tenkovske baterije, i da je zbrinut u transporteru sa znakom Crvenog krsta, tom prilikom je slovenački teritorijalac ispalio tromblonsku kumulativnu minu u transporter u kome se tada nalazilo dvanaest vojnika, a da je prilikom pogotka direktno pogodila ranjenog Aleksandra Miloševića i bukvalno spržila. Pročitajte još: EU krije zločine Slovenije iz 1991. godine NEKAŽNJENI ZLOČINI – 23 godine od slovenačkog krvavog pira Prema rečima očevidaca, prvo je bio ranjen u tenku, onda mu je prvu pomoć pružio Ranko Novaković i smestio ga u transporter Crvenog krsta. Prema njegovim rečima Aleksandar je bukvalno sagoreo, pogođen tromblonskom minom od strane TO Slovenije. Porodicu samo zanima kako se ovaj događaj ne pominje, da li je to zločin i ko treba odgovarati za takvo počinjeno delo. Nama je bitno da se pomene da je jedan mlad život izgubljen na zverski način i da se Slovenija u kojoj je i rat dobio zamaha, optuži za počinjene ratne žločine ne samo za pogibiju mog ujaka nego i za sve poginule u oružanom sukobu u Sloveniji. „Izgleda da su samo Srbi ti koji su počinili ratne zločine dok se za najkrvavije zločine ne optužuju ni Hrvati ni Slovenci ni muslimani, danas su novine pune o aktu rezolucije u Srebrenici, pa poštovana gospodo dajte da stvari gledamo drugačije i osudimo i one koji su počinili zločine, neko treba da odgovara za te ratne zločine“, govori Aleksandar Stanković, koji namerava da podnese tužbu za ratne zločine u Međunarodnom sudu pravde protiv Slovenije. Dokaze o dešavanju u Sloveniji nalazimo u video snimcima koje su izdali Slovenci pod sloganom „borba za nezavisnost“, na tim snimcima su prikazane duge kolone tenkova, gde su vojnici u panici i plaču bežeći, dok su slovenački teritorijalci ,,hrabro“ pucali u njih. „Da li je ovo dovoljno da optužbu protiv Slovenije za ratne zločine?“, želi da sazna Aleksandar Stojanović. Aleksandar Milošević je diplomirao na Vojnoj akademiji kao najbolji u klasi sa prosečnom ocenom 9,8. Vojnu akademiju je završio za dve godine. Diplomirao je 1990. godine. Voleo je svoju profesiju i ljubav prema oficirskom pozivu da nije mogao sebi dozvoliti da pobegne iz tenka i ostavi vojnike same. Porodica je veliko ogorčenje doživela i od strane Vojske, niko nikada nije posetio grobno mesto poginulog potporučnika Aleksandra Miloševića, niko se za toliko godina nije setio da li uopšte postoji neko od njegovih bližnjih. „Sramno je to kako je moja porodica dobila orden za hrabrost SFRJ. Naime, naš rođak je slučajno otišao u Vršac gde su bili delovi jedinice mog ujaka i tom prilikom priči je naš rođak sreo nekog oficira koji mu je rekao: ‘Baš fino što si navratio, ponesi ovaj orden njegovoj porodici’. Vrlo sramno zar ne od strane jedne visoko cenjene institucije kaa što je Vojska“, navodi Stanković. „Porodica nikada nije dobila njegove lične stvari i pištolj o kome ja toliko godina sanjam da ću jednog dana dobiti bar deo tog pištolja kao uspomenu na svog ujaka i njegovo ime koje nosim sa ponosom. Pošteno bi bilo da se Vojska Srbije za sve ove godine iskupi i bar odlikuje posthumno ordenom za hrabrost poginulog potporučnika Aleksandra Miloševića na način na koji je zaslužio i da poseti grobno mesto svog kolege i palog borca“, zaključuje on. (Pravda) Twitter Facebook Google Plus Email VKontakte 6 Komentara Den Says: jul 4th, 2015 u 4:37 am Zbog cega se nisu prosecuirali Slovenacki TO pripadnici koji su napadali mladice JNA. Ocito zbog dobrosusjeskih odnosa , a usput receno nikoga nije briga za vojinke koji su se NE svojom voljom nasli , Zalosno je mnogo toga , i zato ce nam se sve ponoviti opet jednog dana jer nista nismo naucili iz istorije. Zalosno da zalosnije biti ne moze Za Srbiju Says: jul 4th, 2015 u 7:21 am Strašno. Potporučniku Aleksandru Miloševiću, neka je večna slava! rade Bukara Says: jul 4th, 2015 u 11:32 am kada ne trebas drzavi svi te zaborave a kad trebas dobro si dosao istorija oficira srbije se nastavlja mmm Says: jul 4th, 2015 u 1:22 pm A sada da pitam ja „Intermagazin“ zasto nema rubriku za poentiranje, ako nam vec uzima sve generalije? Pa sram vas bilo, sredite vec jednom ceo portal, non stop, koju god stranu okrenemo, vrti se jedno isto.Zasto sluzi ta redakcija i urednik portala? Na primer ja bih sada zaista dala jedno veliko plus za ceo tekst.Ovako se ne zna da li se slazemo sa tim ili ne. Sredite vec jednom taj sajt, a ne kao Standard ili Srbin info, sto god okrenes, sve se isti clanci ponavljaju.Izkopirajte Fakte, najbolji portal i najslobodniji, dusu dalo za obicnog coveka, koji je i okosnica svakog naroda. Molim de me ne brisete zbog dobronamerne kritike. Milanče Says: jul 4th, 2015 u 8:42 pm Nikada niko nije pomenuo ni jedno ime palih boraca na prostorima bivše YU samo se pominju po ovakvim tekstovima. Tragedija je da nemaju spomen ploču i mesto na kojem se može zapaliti sveća i položiti cvet ipak su oni narodni heroji…zato i plaćamo skupo svoju sudbinu zaboravili smo svoje mrtve i ranjene a svaki od njih ima svoje ime i prezime. Bitno je da se odlikovanja dele šakom i kapom a da nijedno nije uručeno ni jednom učesniku rata na Kosovu 98-99 a i ranije…koja smo mi banana republika! vlado zrnich Says: decembar 20th, 2015 u 7:15 pm Vi momci nemate pojma: o ratu, vojnickom dugu, obavezama, zlocinima i svemu ostalom. kratko sve po redu. 1. Kada je Slovenija objavila suverenitet, trupe JNA su dobile naredjenje da izidju na spoljne granice Jugoslavije, odnosno Slovenije, s Italijom i Austrijom,i na taj nacin obezbjede sigurnost zemlje sa srane tih zemalja.-To je bilo potpuno zakonito po Ustavu. 2.Docekavsije nih paravojne snage Slovenije nisu bile u pravu da otvaraju vatru po vojnica JNA,koji su izvrsavali naredbe svojih staresina. Njihova dejstva su bila protivoustavna, jer Slovenija nije jos dobila ustavopravni suvernitet. 3.Prema tome, slovenci su ucinili zlocinacka dejstva protiv vojnika JNA. 4.Ipo medjunaronim zakonima odgovornoct za njih pada na lidere Slovenije. 5.I poslednje, sta da se radi? – Kad bi se postovalo medjunarodno pravo, mogao bi se pokrenuti sudski postipak protiv tadasnjih celnika Slovenije. 6. Ali, ako uzmemo u obzir politicku angagovanost evrpskog pravosudja i njegovu opstesrpsku usmjerenost, taj posao se unaprjed moze rasmatratikao malo perspektivan. Nema pravde jednake za sve. – To je aluzija. PRAV JE TAJ KOJE JACI. PREMA TOME SAVJET MALIM NARODIMA, KOJI NISU STANJU DA Ostavite komentar Ime (obavezno) Mejl adresa (neće biti objavljena) (obavezno) Vebsajt Popularno Najnovije Komentari Upiši se RAT SE RAZBUKTAVA: Kurdi ubili preko 100 turskih vojnika; Erdogan podigao 10.000 vojnika i avijaciju! (VIDEO) facebook twitter rss feed intermagazin.rs odmori i putovanja Related Sites VESTI KOLUMNE TEME DRUŠTVO FOKUS ZANIMLJIVOSTI KULTURA EX-YU Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u! jednake za sve. – To je aluzija. PRAV JE TAJ KOJE close Research Translate Thesaurus An error occurred. Please refresh the page and try again. POČETNA ćirilica / latinica Vesti Kolumne Teme Društvo Fokus Zanimljivosti Kultura Ex-YU pozicije Kontakt Marketing Ovo je jedan od najkrvavijih zločina Slovenaca nad decom u JNA Objavljeno: 04/07/2015 Kupola-tenka-potporucnika-Milosevica-Privatna-arhiva-650x428Potporučnik Aleksandar Milošević (21) ubijen je kada su slovenački teritorijalci gađali tromblonskom minom transporter sa ranjenicima, vidno obeležen znakom Crvenog krsta. „Da li je to ratni zločin?“, pita se rođeni sestrić Aleksandar Stanković. „Moj rođeni ujak je na najsvirepiji način ubijen od strane TO Slovenije. Imao je samo 21 godinu. Spržen je tromblonskom minom u oklopnom transporteru. Da li je on zločinac ? On je ispunjavao samo svoju oficirsku dužnost“, kaže Aleksandar Stojanović. Aleksandar Milošević, potporučnik JNA, rodom iz Lebana, tek je napunio 21. godinu kada je 2. jula 1991. godine ubijen u zločinu slovenačkih teritorijalaca u selu Pripele pri Brežicama. Porodica poseduje zvaničnu informaciju od 4. septembra 1991. godine koju je potpisao dr Milko Cupara, v.d. načelnika Generalštaba u kojoj se navodi da je Aleksandar Milošević bio ranjen u tenku 21303 u obavljanju zadatka komandira tenkovske baterije, i da je zbrinut u transporteru sa znakom Crvenog krsta, tom prilikom je slovenački teritorijalac ispalio tromblonsku kumulativnu minu u transporter u kome se tada nalazilo dvanaest vojnika, a da je prilikom pogotka direktno pogodila ranjenog Aleksandra Miloševića i bukvalno spržila. Pročitajte još: EU krije zločine Slovenije iz 1991. godine NEKAŽNJENI ZLOČINI – 23 godine od slovenačkog krvavog pira Prema rečima očevidaca, prvo je bio ranjen u tenku, onda mu je prvu pomoć pružio Ranko Novaković i smestio ga u transporter Crvenog krsta. Prema njegovim rečima Aleksandar je bukvalno sagoreo, pogođen tromblonskom minom od strane TO Slovenije. Porodicu samo zanima kako se ovaj događaj ne pominje, da li je to zločin i ko treba odgovarati za takvo počinjeno delo. Nama je bitno da se pomene da je jedan mlad život izgubljen na zverski način i da se Slovenija u kojoj je i rat dobio zamaha, optuži za počinjene ratne žločine ne samo za pogibiju mog ujaka nego i za sve poginule u oružanom sukobu u Sloveniji. „Izgleda da su samo Srbi ti koji su počinili ratne zločine dok se za najkrvavije zločine ne optužuju ni Hrvati ni Slovenci ni muslimani, danas su novine pune o aktu rezolucije u Srebrenici, pa poštovana gospodo dajte da stvari gledamo drugačije i osudimo i one koji su počinili zločine, neko treba da odgovara za te ratne zločine“, govori Aleksandar Stanković, koji namerava da podnese tužbu za ratne zločine u Međunarodnom sudu pravde protiv Slovenije. Dokaze o dešavanju u Sloveniji nalazimo u video snimcima koje su izdali Slovenci pod sloganom „borba za nezavisnost“, na tim snimcima su prikazane duge kolone tenkova, gde su vojnici u panici i plaču bežeći, dok su slovenački teritorijalci ,,hrabro“ pucali u njih. „Da li je ovo dovoljno da optužbu protiv Slovenije za ratne zločine?“, želi da sazna Aleksandar Stojanović. Aleksandar Milošević je diplomirao na Vojnoj akademiji kao najbolji u klasi sa prosečnom ocenom 9,8. Vojnu akademiju je završio za dve godine. Diplomirao je 1990. godine. Voleo je svoju profesiju i ljubav prema oficirskom pozivu da nije mogao sebi dozvoliti da pobegne iz tenka i ostavi vojnike same. Porodica je veliko ogorčenje doživela i od strane Vojske, niko nikada nije posetio grobno mesto poginulog potporučnika Aleksandra Miloševića, niko se za toliko godina nije setio da li uopšte postoji neko od njegovih bližnjih. „Sramno je to kako je moja porodica dobila orden za hrabrost SFRJ. Naime, naš rođak je slučajno otišao u Vršac gde su bili delovi jedinice mog ujaka i tom prilikom priči je naš rođak sreo nekog oficira koji mu je rekao: ‘Baš fino što si navratio, ponesi ovaj orden njegovoj porodici’. Vrlo sramno zar ne od strane jedne visoko cenjene institucije kaa što je Vojska“, navodi Stanković. „Porodica nikada nije dobila njegove lične stvari i pištolj o kome ja toliko godina sanjam da ću jednog dana dobiti bar deo tog pištolja kao uspomenu na svog ujaka i njegovo ime koje nosim sa ponosom. Pošteno bi bilo da se Vojska Srbije za sve ove godine iskupi i bar odlikuje posthumno ordenom za hrabrost poginulog potporučnika Aleksandra Miloševića na način na koji je zaslužio i da poseti grobno mesto svog kolege i palog borca“, zaključuje on. (Pravda) Twitter Facebook Google Plus Email VKontakte 6 Komentara Den Says: jul 4th, 2015 u 4:37 am Zbog cega se nisu prosecuirali Slovenacki TO pripadnici koji su napadali mladice JNA. Ocito zbog dobrosusjeskih odnosa , a usput receno nikoga nije briga za vojinke koji su se NE svojom voljom nasli , Zalosno je mnogo toga , i zato ce nam se sve ponoviti opet jednog dana jer nista nismo naucili iz istorije. Zalosno da zalosnije biti ne moze Za Srbiju Says: jul 4th, 2015 u 7:21 am Strašno. Potporučniku Aleksandru Miloševiću, neka je večna slava! rade Bukara Says: jul 4th, 2015 u 11:32 am kada ne trebas drzavi svi te zaborave a kad trebas dobro si dosao istorija oficira srbije se nastavlja mmm Says: jul 4th, 2015 u 1:22 pm A sada da pitam ja „Intermagazin“ zasto nema rubriku za poentiranje, ako nam vec uzima sve generalije? Pa sram vas bilo, sredite vec jednom ceo portal, non stop, koju god stranu okrenemo, vrti se jedno isto.Zasto sluzi ta redakcija i urednik portala? Na primer ja bih sada zaista dala jedno veliko plus za ceo tekst.Ovako se ne zna da li se slazemo sa tim ili ne. Sredite vec jednom taj sajt, a ne kao Standard ili Srbin info, sto god okrenes, sve se isti clanci ponavljaju.Izkopirajte Fakte, najbolji portal i najslobodniji, dusu dalo za obicnog coveka, koji je i okosnica svakog naroda. Molim de me ne brisete zbog dobronamerne kritike. Milanče Says: jul 4th, 2015 u 8:42 pm Nikada niko nije pomenuo ni jedno ime palih boraca na prostorima bivše YU samo se pominju po ovakvim tekstovima. Tragedija je da nemaju spomen ploču i mesto na kojem se može zapaliti sveća i položiti cvet ipak su oni narodni heroji…zato i plaćamo skupo svoju sudbinu zaboravili smo svoje mrtve i ranjene a svaki od njih ima svoje ime i prezime. Bitno je da se odlikovanja dele šakom i kapom a da nijedno nije uručeno ni jednom učesniku rata na Kosovu 98-99 a i ranije…koja smo mi banana republika! vlado zrnich Says: decembar 20th, 2015 u 7:15 pm Vi momci nemate pojma: o ratu, vojnickom dugu, obavezama, zlocinima i svemu ostalom. kratko sve po redu. 1. Kada je Slovenija objavila suverenitet, trupe JNA su dobile naredjenje da izidju na spoljne granice Jugoslavije, odnosno Slovenije, s Italijom i Austrijom,i na taj nacin obezbjede sigurnost zemlje sa srane tih zemalja.-To je bilo potpuno zakonito po Ustavu. 2.Docekavsije nih paravojne snage Slovenije nisu bile u pravu da otvaraju vatru po vojnica JNA,koji su izvrsavali naredbe svojih staresina. Njihova dejstva su bila protivoustavna, jer Slovenija nije jos dobila ustavopravni suvernitet. 3.Prema tome, slovenci su ucinili zlocinacka dejstva protiv vojnika JNA. 4.Ipo medjunaronim zakonima odgovornoct za njih pada na lidere Slovenije. 5.I poslednje, sta da se radi? – Kad bi se postovalo medjunarodno pravo, mogao bi se pokrenuti sudski postipak protiv tadasnjih celnika Slovenije. 6. Ali, ako uzmemo u obzir politicku angagovanost evrpskog pravosudja i njegovu opstesrpsku usmjerenost, taj posao se unaprjed moze rasmatratikao malo perspektivan. Nema pravde jednake za sve. – To je aluzija. PRAV JE TAJ KOJE JACI. PREMA TOME SAVJET MALIM NARODIMA, KOJI NISU STANJU DA Ostavite komentar Ime (obavezno) Mejl adresa (neće biti objavljena) (obavezno) Vebsajt Popularno Najnovije Komentari Upiši se RAT SE RAZBUKTAVA: Kurdi ubili preko 100 turskih vojnika; Erdogan podigao 10.000 vojnika i avijaciju! (VIDEO) facebook twitter rss feed intermagazin.rs odmori i putovanja Related Sites VESTI KOLUMNE TEME DRUŠTVO FOKUS ZANIMLJIVOSTI KULTURA EX-YU Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u! jednake za sve. – To je aluzija. PRAV JE TAJ KOJE close Research Translate Thesaurus An error occurred. Please refresh the page and try again. help | privacy help | privacy

 8. Varjag says:

  Fanti, ne bude zašlo na dobro, zločini ne zastarjevaju! Naročito za ljude-hijene!

 9. petrovgrad says:

  Čim si Srbin kriv si. Mediji su stvorili takvu atmosveru. Svi prosrpski novinari su posle 5 oktobra razjureni iz redakcija. Danas veći deo novinara i urednika u Srbiju su ne Srbi, mahom su mešanci, polutani ili milogorci. Što bi neki ko nije Srbin štitio interese Srba. Dobro smo prošli i dobro prolazimo ko nas sve zastupa. Bog nas jedino čuva. Sve bivše socijalističke republike imaju nacionalnu novinsku agenciju. Kako se zove novinska agencija u Srbiji. Naravno niko nezna, jer ne postoji. Zašto i ko o tome odlučuje od 2000-te. DOS, SPS, JUL, SNS, SRS, DVERI, LSV. Svi zajedno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *