ОВО ЈЕ ЈЕДИНА ИСТИНА О УЛАСКУ СРБИЈЕ У ЕУ!

OVO JE JEDINA ISTINA O ULASKU SRBIJE U EU!

14 oktobra 2016

eu-srbija-465

Naša država ne može nastaviti razrovanom i blatnjavom kaldrmom do „bleštavih“ briselskih vrata ako svoju imovinu u južnoj srpskoj pokrajini ne preda na tacni kosovskim Albancima.

A zašto nam veliki i razvijeni zapadni svet traži da Prištini poklonimo, danas „Trepču“ i „Telekom“, sutra „Valač“ i „Gazivode“, a prekosutra verovatno i Pećku patrijaršiju, Dečane i Gračanicu?

Zašto nam traže da im uz osmeh, zbog evropske svetle budućnosti, darujemo nešto za šta tvrde da već pripada albanskim separatistima?

Zašto im treba naš potpis kad već godinama arče, razvlače i rasprodaju svetskim mešetarima energetski sistem i telekomunakiconu mrežu i sve ono što nije njihovo, a tvrde da jeste?

Tu je ključ. Svi znaju da to pripada Srbiji.

Danas je od Pekinga do Vašingtona – vlasništvo i svojina najveća svetinja. Zato je i Americi i EU stalo da dobrovoljno potpišemo i pečatiramo da imovina na Kosovu nije naša.

Da predamo tapiju kako u budućnosti nijedan svetski sud ne bi mogao da ono što je ukradeno vrati pravim vlasnicima. Da priznamo da nije naše ono što nam je brutalno oteto.

I gde smo sad?

Po ko zna koji put, pred velikom odlukom. Godinama smo vodili teške kosovske pregovore zarad puta u EU, pokušali da izvučemo najviše i mnogo puta smo prevareni.

Došao je trenutak da presečemo!

Ako odbijemo ultimatum Zapada, izlazimo na neizvesan i težak drum sa nesagledivim posledicama.

Ako zakoračimo napred i pristanemo na sve – stavljamo na talon slobodu i temelje Srbije.

Izbor nije lak. Ali ako ne odbranimo sebe, nećemo ni imati budućnost. A kamoli svetlu.

(Večernje novosti)

 

KOMENTARI3 komentara

  1. DUSKO says:

    ISTINA JE PRIZNAVANJE KOSOVA OTCEPLJENJE VOJVODINE I SANDJAKA I SVE RESURSE I IZVODJENJE RADOVA U PRIVREDI I POLJOPRIVREDI USTUPITI STRANIM KOMPANIJAMA ! A VI SRBI IZVOLTE BUDITE ROBOVI ILI SE UBITE ! MA RADITE STA GOD HOCETE KOGA TO UOPSTE INTERESUJE !!!

  2. Trifun says:

    Ma tezak drum i price...EU je propala ioanako, bez Velike Britanije to je Nemacka Imperija koja je surovija od Hitlera samo ubija putem novca a ne u konc logorima kao pre. Pogledajte sta su uradili Grckoj kada je doslo do problema...Kao da ce Srbija biti u boljoj poziciji od Grcke ili Spanije i Italije koje su u ogromnim teskocama zbog EU...

  3. Pitagora says:

    "Jedina istina". Čak i kada je istina, u filozofskom a naročito religioznom smislu samo jedna, taj me izraz podseća na prošla vremena komunističke isključivosti. Mi imamo samo jedan put (naravno, utaban i omeđen), samo jedan izbor (to baš ne valja), ko drukčije kaže kleveće i laže, itd itd unedogled.Imali smo mi loših izbora, rđavih strateških opredeljenja, katastrofalnih odluka, sve smo to razume se platili, a posledice ponečega osećaju se i dan-danas. Ipak smo opstali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *