ОВО ЈЕ ЈЕДИНА ИСТИНА: У РТС-овој серији „Породица“ тачно је само да је Милошевић постојао и да је био лидер Србије

ОВО ЈЕ ЈЕДИНА ИСТИНА: У РТС-овој серији „Породица“ тачно је само да је Милошевић постојао и да је био лидер Србије

5 априла 2021

Аутор: Милијана БАЛЕТИЋ

МАДА са тешком муком, одгледах целу серију „Породица“ о Слободану Милошевићу, коју је у недељи за нама, емитовао РТС – медијска кућа државе Србије.

Могла сам ја ову колумну написати и после прве епизоде, али сам стиснула желудац и издржала свих пет. Такво утеривање њиховог конструкта у здрав мозак – тешко човек који је живи сведок тога времена, под условом да је морална особа и при здравој памети, може да издржи! Уосталом, ово „сочињеније“ није ни намењено онима који знају и који су сведоци тога времена и истине – ово је намењено генерацији која је данас напунила 20 или нешто више година.Подмладак је проблем! Почели су сами да трагају за истином што је недопустиво нашим утеривачима страха.

У овом политичко-пропагандном памфлету – истина и није била тема.

Аутори су добили задатак и средство, а то је – лаж! Заправо, њихово средство је горе од лажи – полуистина је то што им чини посао.

Полуистину најбоље гута онај који не зна, а понешто наслућује. Онда му направе комбинацију такве терапије за препакивање мозга, која мора да има таман толико истине колико, не да неће да им нашкоди лажима – него ће да допринесе да им конструкт убедљивији буде!

Све што од истине овде има ноторна је чињеница да је Слободан Милошевић постојао и био председник Србије. У тих десет година немилосрдне борбе Запада против српскога народа у читавој Југославији и Милошевићевом отпору у ком је био потпуно сам – окупатор је своју коначну победу однео 5. октобра 2000. постављањем на власт свога квислинга Зорана Ђинђића, који им је ухапсио Милошевића и везанога на тацну изручио њиховоме суду у Хаг!

Е, око ове истине, хапсећи Милошевића у вили „Мир“ – „уметници“ плету „уметничку слободу“ у којој је Слоба непатворено зло, а квислинзи спаситељи српства.

Ту нам они објаснише да је Милошевић један суицидни болесник који витла пиштољем и ставља га себи под грло! Један покварењак, фолирант, демагог, лудак, зликовац, муљатор, манипулант, изопачена, провинцијална, неука, неразумна, саможива будалетина, примитивац – коме је свака друга реченица сочно псовање, и то – Бога!

Његова супрауга Мира, чија политика ме је дубински иритирала (и нисам једина) – служи им само као средство којим „доказују“ и потврђују све ово горе наведено о Слоби! Зато су Миру, као универзитетског професора и образовану жену, спаковали у изанђалу, зарозану, неписмену, офуцану бабетину, која лута кроз кућу пуну провинцијалне јефтиноће, неукуса и кича, изговарајући неповезане и небитне реченице налик ретардираној особи и спочитава мужу што 5. октобра није поубијао народ, извео тенкове и све их спрштио!

На другој страни, сочињеније нам објашњава како није све у Срба тако црно и потура „светлу тачку“ – нуди узор – који је оличење, васпитања, образовања, разборитости, емпатичности, поузданости, оданости, патриотизма, племенитости, искрености, честитости, људскости, истинољубивости, моралности, одмерености – отпораша Чеду Јовановића! Е, па, делатници – ако је и од вас – много је!

Одгледала сам и сва сведочења и „сведочења“ очевидаца о хапшењу Милошевића. Преламајући те приче кроз податке које лично знам као непосредни сведок збивања те бурне историје од ’90-тих, па надаље – имала сам органски осећај гађења док сам слушала поједине. Било је и оних честитих људи, попут професионалца из МУП-а Саше Рудића, који је био дан-ноћ уз Милошевића у његовом обезбеђењу. Његова реченица: „Има нас неколико, ти ниси могао да чујеш Милошевића, а да прво не чујеш нас, то је било немогуће“, говори о аутентичности.

Док га гледате на који начин сведочи као очевидац, не морате бити неки посебан експерт да би сте схватили да је у питању сушта истина часног човека. А као неко ко је због оданости послу који је обављао прошао тортуре петооктобарског режима и судове, док одговара на новинарско питање, додаје – „ово нисте знали, али постоји у судским списима“.

Првога априла у Јутарњем програму Хепи телевизије, новинар је Рудићу низао питања: „Шта је истина од онога што видимо у серији…, да ли је Милошевић хтео да побегне из Србије…, да ли је стављао пиштољ под грло и претио да ће убити себе и целу породицу, пре него што га ухапсе…, да ли је хтео да изведе тенкове на народ…, како је то изгледало кад су му искључили струју и воду…, какве су биле Милошевићеве одлуке…, како се понашао…, шта му је говорио…?“

О серији Рудић каже: „Ништа ту није истина! Ништа се од тога није десило! Акција је врло брзо ишла. Наредба америчког амбасадора је ишла да он мора да се ухапси задњи дан марта… Тако је то било. Такав је био тренутак. Ми смо знали ко је прави непријатељ и знали смо шта стоји иза Зорана Ђинђића и иза ових (мисли на екипу састављену да хапси Милошевића)… А на предлог руског шефа дипломатије Игора Иванова, који је 6. октобра дошао у Србију и понудио Милошевићу гаранцију да са целом породицом напусти Србију и с њим оде за Москву тог истог дана, његовим авионом, он је то одбио. Он није хтео да побегне из земље и хтео је да му се суди овде. Баш ја сам разговарао са њим. Он је мени рекао: ‘Зашто бих ја ишао у Русију да бежим? Ако сам нешто згрешио, нека ми суде овде’… А непосредно пар дана пре тог упада, ми смо се срели у дворишту и он мени каже: ‘Рудићу, непријатељ може да буде јак, може да ти узме породицу, може да ти узме кућу, чак и живот може да ти узме, само образ мораш сам да им даш’, ето – тако је он говорио…

– А 6. октобра ујутру је један генерал војске предложио да згази тенковима демонстранте, да рашчисти та говна и врати у нормалу као да се то није десило и онда га је Слободан Милошевић питао: ‘Па нећемо, ваљда, бранити Србију од Срба?!’ Ја сам ту био присутан кад се то десило. Тај је касније био највећи заговорник неке приче да је Милошевић њега терао да чини злочине! А знам, и Милошевић му је рекао: ‘Ти те тенкове фино да вратиш сад у касарну’… Колико год сам ја са њим разговарао, схватио сам – циљ му је био да не сме да се догоди грађански рат у Србији… И, само да кажем за ту вилу и ту серију – у тој кући не може да се искључи струја и вода. То је немогуће. Да искључиш воду и струју, то тамо не можеш да изведеш. Немогуће је. За напајање мораш да уђеш у кућу и ту да искључиш. Тамо се аутоматски пали агрегат, који има толико нафте да може да ради годину дана без проблема… Ништа ту у серији није тачно… Па, ето, можеш да видиш са документарних снимака из Хага са суђења, то је прави Милошевић… Ово што ми сада гледамо у овој серији, ја стварно не могу да верујем… ја сам у шоку“!

Па не само Ви – честити Рудићу – сви смо у шоку пред оволиком бескрупулозношћу и нитковлуком својственим љигавцима! Сви они који знају истину – и позадину свега овога – у шоку су! Чак и они који се нису толико удубљивали у све оно што се стварно догађало или нису били у прилици да учествују и сазнају праву истину – у шоку су!

Овде је једино мерило да ли си у шоку или не – да ли имаш или немаш образа. И да парафразирам ону Милошевићеву: „Не нападају они Србију због Милошевића, него нападају Милошевића због Србије“ – е, ово сада не хапсе они поново Милошевића због Милошевића, они поново Србију хапсе, хапсећи Милошевића поново!

Зато и није тајна откуд сада овакво сочињеније од серије! Треба дубински пречистити и поставити темеље предстојећег пројекта намењеног Србима у Србији и окружењу! Ово што су Срби, којима је предодређена улога сужња и губитника, подигли главу – е, то је био окидач да се врате уназад три деценије и под истом мантром несметано докрајче започето над нама!

Пред поновним ударом да Србе преко Дрине и Републику Српску самељу, згазе и утопе у унитарну БиХ – испречио се Слобин Дејтонски споразум! Отимачини КосМета се испречила Слобина Резолуција 1244! Отимачина Војводине заустављена је Слобином изменом Брозовог Устава из ’74. у коме је једино Србија била федерална јединица без субјективитета, а субјективитет је био додељен њеним покрајинама, што им је давало право да се распадом Југославије издвоје у посебне државе, без права Србије да се пита!А, тек то му аутономаши, Шиптари и западњаци – никад неће опростити!

Ту је и Црна Гора, која није директно везана за Милошевића, али им је неодвојива из тог пакета поганих непријатељских намера.

После Милошевића, не само да је отишла из заједничке државе, то је најмањи проблем – него је постала ударни непријатељ српству – својој суштини! Гурнуту у аутоимуну болест – са дна, уз литије – и запрепашћење окупатора – подигао је њен неки нови освешћени нараштај!

И сад – не питајући их – прогледао српски подмладак! Почео својом главом да размишља! Одважио се! Има самопоштовање! Слаже и анализира догађаје који су тутњали овим просторима пре њиховог рођења! Укључио разум, препознао спинове, одваја жито од кукоља, патриоте од квислинга, све што се дешавало и дешава сеје кроз своје сито!

Сазнали млади да је управо Милошевић на Осмој седници извршио обрачун са српским поброзицама у оквиру комуниста Србије, од којих су касније настале све оне другосрбијанске политичке опције, покрети и интелектуалне „елите“ сабране у ДОС-овцима и око ДОС-оваца.

Сазнали да је Милошевић тај који је први изговорио: „Косово је само срце Србије!“ и да се са поброзицама на Осмој седници – управо око КосМета – разишао! Да је код Срба убијени национални осећај пробудио! Успоставио прекинути однос са СПЦ. Одлазак у цркву, слављење славе, Божића, Васкрса, постаје ствар поноса и престижа!

До тада смо били дресирани да се поносимо ставом како смо „раскрстили с Богом и поповима“. Први пут смо, након комунистичких забрана и диктатуре успоставили прекинути однос са Србима мимо граница Србије.

Пре њега су за Србију Срби у Хрватској били Хрвати, у Црној Гори Црногорци, у БиХ Босанци … – онако како нам је Броз „објаснио“. Мало ли је?!

Отуд и толика мука и борба и са њим мртвим!

Ту је и спин који другосрбијанци и квислинзи упорно врте да је – Слоба крив за све што је урадио за Србе, а онда је, истовремено, и крив што је мало урадио то што је урадио?! А посебно им је крив и за све што су други Србима радили, јер –њиховој бризи за српство – краја нема! Е, ту су у потпуној симбиози, на завидном нивоу, са западњацима и западњачким штићеницима из бивше Југославије.

Оно што угрожава окупатора и квислинге, управо је откривање ових истина. Зато су ДОС-овски пропагатори и војници „серијски“ ударили на испирање мозга нашем младом нараштају. Увек спремни к’о запета пушка!

Дао Бог, а пре ће бити нечастиви – никада са њима Срби нису оскудевали. И увек су нам кључне тачке државног система попуњавали. Ми смо избушени квислиншким мрежама које су нас саплеле под изговором некакве „демократије“ – и вуку на дно!

Нека ти је, Србијо, Бог у помоћи!

Кад се ту само сетим свих учинака које је, пролазећи кроз разне медије у Србији, за 30 година за собом оставио садашњи генерални директор РТС-а Драган Бујошевић – па нема примереније телевизије за приказивање оваквога политичкога спина и пропаганде од РТС-а под његовом командом! А то, да им је Бујошевић проверени кадар (а они се таквих не одричу тако лако) – говори и чињеница да су нам Бујошевића у 68. години живота – који је већ 3 године требао да буде у пензији, поново изабрали на чело – државне телевизије.

Знам – није на мени и немам ја ту моћ да нешто спашавам. Али, господо извршиоци овога и осталих квислиншких сочињенија – оно што имам – према свима вама и нико ми не може узети – дубоки је презир!

(Факти)

KOMENTARI21 коментара

 1. Si Ju Leter Aligeder says:

  E ljudi, sada možemo da se lažemo ali ja sam non stop gledao slobu na RTS-u i to još kada nije ni bilo kablovske već samo RTS1 i 2 i MTV i nešto malo Rumunija tv sa snegom. Mogu vam reći da čovek ni izdaleka nije bio smor kao današnji Vuči. Nije se taj hvalio niti gurao u medije, bio je kratak i koncizan što je i od ostalih zahtevao, a ovo brate danas.. samo vene da sečeš. Sloba bi pobedio svakoga i to zasluženo samo da je uspeo i ekonomiju da stavi na noge i da smo imali pomoć prijatelja umesto Jeljcina - Putina. Sada smo na rasprodaji inostranim šefovima i domaćim mafijašima, ko može to da dovede u red? Samo Vožd Karađorđe ako uspemo da ga kloniramo.

  • Artiljerac diplomirani says:

   Поштовани Срби сада после 30 година могу слободно да кажем ЗНАО САМ да ће све бити овако. Да објасним како сам знао: имам 8 година војне школе и учесник сам ратова после 1990 године моји класићи хрвати,муслимани ( тако су се тада изјашњавали а ја нисам смео да се изјашњавам као православац-то је паралела),словенци итд су у својим државама признати хероји и пензионери. Нас који смо остали у Србији су шиканирали, слали нам рачуне за школовање ( зато што смо испоштовали војничку заклетву) и натерали на сопствени захтев да одемо из војске јер смо им баласт, тако је било кроз читаву историју Србије и зато нам је овако. Ако су могли тада и сада да се понашају према војницима који су бранили част зашто не би омаловажавали лик и дело Слободана Милошевића. Нико од наше бивше браће неће пљувати по Туђману , Изетбеговићу и осталима јер поштују своје војнике а самим тим и своје политичке вође. Много ће воде протећи Моравом да се Срби освесте.

 2. Косовац says:

  Све је то тако како си написала, поштована Милијана Балетић. Ова „мини серија“ представља скрнављење српског бића. Само скрнављење и није то ништа страшно, увек се дешава да неки недостојни направе овакав или сличан преступ. Страшно је што је то урађено под окриљем саме државе. Зато и државу морам да назовем Недостојном. Недостојном, зато што држава на овај начин сама себе пљује и понижава. РТС је државна телевизија, мени држава отима сваки месец 300 динара, да би финансирала антисрпске медијумске пројекте. На радост Хрвата, СПОваца, националних мањина, и шефова ове српске Пете колоне. ……………Није само ово српско говно Бујошевић у питању, сећам се још раније, када је управни одбор РТС послао званично Извињење Хрватима, као веле због свог лошег националистичког извештавања о ратном сукобу деведесетих година. Могла би ти нешто да напишеш о томе, макар да објавиш имена тих несрећних „Срба“ који су потписници тог Извињења.

 3. petkovicnenad67@yahoo.com says:

  Па кога ви зајебавате? Тачно је да постоји документ у коме се наводи да бивши председник неће бити изручен страним правосдудним органима а ипак јесте. Један потписник је настрадао од руке својих -сабораца-, остале проследити правосудним органима и набити у затвор. Нормално прво да признају како су поделили фамозних пет милиона долара које су добили за изручење Милошевића. Питајте Чедицу како је од клошара на стугентским протестима с цепаним патикама постао један од најбогатијих у Србији ????

  • jovan says:

   Svi koji su ucestvovali u izrucenju Prvog i Jedinog Predsednika Srbije moraju da odgovaraju# Prvo potpisnici garancije, tuzilastvo i suduje koji su potpisali PROTIVUSTAVNO resenje, Beba Popovic, Mihajlovic, i drugi iz policije i vojske! Tek kad resimo se tih kvislinga Srbija ce biti slobodna i nezavisna.

 4. мики says:

  Издајник издаде издајника

 5. Риста says:

  Милијана, рука ти се позлатила. Остао сам без речи. Бог те благословио, Велика Милијана!

 6. da da says:

  Srbija je ustaška kolonija već 20 godina.Ovde su na vlasti sve hrvati i komunjare jugosloveni,napravili kurvu od Srbije i udri do mile volje.Srbi probudite se dok ne bude kasno.

  • RASPUCHIN says:

   Ууууу , Мало Ви то годиница бројите. Србија је усташка колонија од 1918.г. а засигурно од 1945. и ту се ништа , до сада , није промјенило. Да , Милошевића и његово дјело треба добрано преиспитати да би , свима нама , било лакше гледати у будућност. Да ли је крив и ако јесте за шта је конкретно крив не бих знао? Као ратни ветеран , кривим га за издају Крајине иако знам да је ту доведен пред "свршени чин" јер је издаја почела много раније и њега су , по свему судећи , замајавали и лагали они који су се заклели да ће "својим животима чувати државу". Крив је што их није прозрео и стрељао за велеиздају. Опет га и овако прогласише за крвника а многи који сада уживају имају на рукама СРБске крви више него неке усташе. Дуга и напорна тема препуна непознаница и предрасуда. Серију нисам гледао нити ћу је гледати. Погледао сам најаву на ТВ-БН (ТВ станица и Бјељине у Р. Српској) и та најава ми је била довољна да закључим све ово што је Милијана написала. А можда је она била и блага у оцјени?

 7. Gagi says:

  Milosevic je kao i svi ostali radio i ziveo u Brozovom okupacionom sistemu. Tom sistemu su bili potrebni pametni i sposobni ljudi koji su se vrbovali jos na fakultetima. Podmukla maksima tog sistema je bila, pravda i jednakost za sve narode na ovom prostoru, svaki normalan covek je to prihvatio jer smo svi mi isti i od Boga stvoreni. Ta prevara je tekla sve do onog momenta, kada je pocela realizacija zapadne prevare da se Srbija totalno unisti i osakati, zbog svog ucesca u rusenju Austrougarske monarhije i otporu njihovom nastavljacu - Hitleru. Brozova corba je vec bila skuvana od vrlo kvalitetnih sastojaka, pazljivo biranih i odabranih. Svi sastojci koji su imali ukus Rankovica su odstranjeni jer bi ta katolicka corba imala malo gorak ukus i "vukla" na Srpski ukus. Problemi i politicko komesanje nastaje kada Milosevic odlazi na Gazimestan, tada nedvosmisleno pokazuje da je nastavljac Srpskog herojstva za opstanak i poistovecuje se sa istorijskim cuvarima Srpskog roda. Tada je poveo novi Kosovski boj, sto naravno nije moglo biti oprosteno. Postao je otpadnik sistema u kome je sve do tada sve savrseno funkcionisalo, tim svojim cinom je razorio postojecu strukturu lagodnog i ustaljenog antisrpskog zivota gde se izuzetno lepo zivelo. Istog momenta je stvorio krvne neprijatelje, niko vise nije bio siguran u svoju egzistenciju jer se ona zasnivala na antisrpskom opredeljenju. Znamo sta se sve kasnije desavalo, najveci broj vojnih oficira su opstruirali Srpsku odbranu, zbog toga je Milosevic morao da stvara civilne formacije za odbranu naroda. NIJE Milosevic nista mogao da ucini za spas Srpskog naroda, bio je sam u svojoj nameri, svi drugi su gledali kako da u tim momentima iskoriste situaciju za svoju licnu egzistenciju. Nasa istorija se upravo zasniva na takvim ljudima koji svojim postupcima ostaju u dubokom secanju, onima koji su se krvavo zrtvovali za svoj rod. Samo zivotni materijalisti, neradnici i hohstapleri koji su uzuvali u titinom sistemu, prodaji samog sebe, negiraju svih one koji su shvatili da je Srpstvo velicanstveno, da smo zbog toga na udaru.

 8. Cp6a says:

  Милијана моћна као и увек.

 9. Gagi says:

  Svi ovi koji danas svedoce o Milosevicu, to rade samo iz licnog interesa. Oni su pet svetlosnih godina iza razuma tog coveka, iz prostog razloga, kite se tudjim zaslugama. Vljda ih je Broz tako naucio. To mu dodje isto kao sto se vekovima uzimaju pare i laze narod kako su bas ONI nastavljaci dobre misli i energije Isusa. Hoce ljudi da zive na kvarno i na tudjim zaslugama, to rade ovi jadni, sto su moralno jadniji to su glasniji. Po tome ih mozete prepoznati.

 10. obican Srbin says:

  Nisam gledao seriju jer sam sve to licno proziveo pa necu da mi rts vredja intelekt. Zelim, samo, da vas podsetim na Slobinog sincica Marka i zenicu Miru na celu jula= danas sns.

  • jovan says:

   Nisam gledao jer me sapunjare ne zanimaju, ali ti vredjas intelekt svakog intelegentnog Srbina, gledajuci okom i mozgom ogranicenog coveka, na njegovog nebitnog sina i cerku, a nemas pojma o siroj slici zlocinackoj agresiji Nato bande na srpski narod sankcijama, pljackom i bombardovanjem, plus izdaja domacih kvislinga DOSmanloja i Otpora, NVO!

 11. Leda says:

  Svaka rečenica Milijane Baletić, vodi svojevrsnu bitku da istina pobedi laž, pravda da razotkrije nepravdu, dobro da nadvlada zlo. Za svako poštovanje je njena rodoljubivost, oštroumnost, veliko znanje, izuzetna hrabrost i borbenost. Svaka čast, draga Milijana!

 12. Gagi says:

  Duboki naklon Milijani. Ima u Srba jos dobre genetike, nismo bas svi bili odusevljeni Coca-Colom.

 13. petrovgrad says:

  Milijana Baletić, veliki patriota, poznavalac prilika, misli svojom glavom, hrabra i profesionana. Mnogi akademici joj mogu zavideti na veličini. Znam da se od Gruhonjica i sličnih njemu ne oečuje tako nešto.

 14. Beli Orao says:

  Свака част писцу ових редова и напокон објективног изношења чињеница а и Интермагазину да је објављује ! Јер овог лудила и јавашлука пост#Слободановог доба па и његово смицање и како је то учињено и западу продат говори довољно о људима који су се попели на трон ! Чеда , Ђинђић и остала багра па све до данас !

 15. Milutin says:

  vi govorite o R-1244, a u cijem sastavu je bilo Kosovo do te rezolucije? Da li je politika dovela do agresije. U redu, vi cete reci mi smo bili u pravu. A sto to nijedan saveznik nije podrzao. Zasto je univerziteski prof. koju navodite podrzala Hazbulatova naspram Jeljcina? A sta je sa Stambolicem, njega niko i ne spominje i on je bio predsednik Srbije. Zaboravili ste Dafiment banku i Jugoskandik, ko ih je napravio, Jezda i Dafina? Malo morgen, sto bi vi rekli.Neukusno je i za primitivne, jedno zlo pravdati drugim. Jedino ste u pravu za Cedu. Neka ga ispitaju odakle mu bogatstvo, evo donet je i zakon. Ali neka se primeni i izvrsi taj zakon, a ne za Curuviju da traje cetvrt veka. Uostalom, procitajte i Dobricu Cosica sta je o tome pisao. A on svakako nije izdajnik, jer se suprotstavio Titu zbog Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u