Ovo je mladi heroj sa slike koja je obišla svet!

Ovo je mladi heroj sa slike koja je obišla svet!

22 маја 2014

473177_profilna_hfFotografija na kojoj mladić u gumenim čizmama, mokar do kože, pod miškama nosi dva izbezumljena, poplavljena psa – obišla je ceo svet. Evo o kome se radi i kakva se drama zbivala u trenucima kada je ova prelepa fotografija nastala.

“Čuo se huk. Voda je nadirala. Požurio sam da sve životinje isteram traktorom. Voda je bila već do kolena, ali moji su još bili u kući. Mislili su – neće da bude toliko strašno”, počinje svoju ispovest za portal “Blica” Milutin Gale Radonjić (18) iz Obreža, heroj sa fotografije.

Iako mlad i neiskusan, znao da je sa vodom nema šale. A ona je nadirala kao luda.

– Krenuo sam odmah sa komšijama da spasavamo stare ljude. Vlasti su rekle da moraju svi da se isele, počele su da pucaju ograde, dve sobe kod komšija su se urušile… Trčao sam kao lud, plašio sam se onoga što bih mogao zateći… – priča hrabri Milutin.

Kada je sve završeno, samo što se nije onesvestio. Ali ne od posla. Setio se Crnke i Rokija, svojih šestomečenih pasa, ljubimaca koji su se u tim trenucima grčevito borili za život.

– Krenem ja, ulazim u moje sokače. Mislio sam da su oni pozadi kuće ali srećom bili su ispred. Video sam jedno kuče kako mu je voda došla do vrata i kako grebe na ogradu dozivajući u pomoć. Zgrabim jedno, zatim drugo… Počele su mi suze. Mislio sam na Crnku i Rokija, na kuću, roditelje, komšije…

Milutin je treći razred srednje škole u Varvarinu i radi u auto servisu Lukić u Obrežu. Bavi se fudbalom. Njegova borba za bližnje nije završena.

– Nema kraja dok svi ne budu bezbedni – poručuje hrabri mladić.

(Blic)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. MILOS M. JELENIC says:

    SVAKA MU CAST, JEDAN DIVAN DOGADJAJ U SVEUKUPNOJ NESRECI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u