ОВО ЈЕ НАЈБРУТАЛНИЈА БАНДА НА СВЕТУ! Харају Америком, Салвадором, Гватемалом…

ОВО ЈЕ НАЈБРУТАЛНИЈА БАНДА НА СВЕТУ! Харају Америком, Салвадором, Гватемалом…

13 јуна 2017

Најокрутнија и најопаснија банда на свету Мара Салватруча (МС-13), према проценама Федералног истражног бироа, само у Сједињеним Државама има више од 6.000 чланова, а претпоставља се да широм света за њих ради најмање 100.000 људи.

Иако су до сада углавном убијали у Салвадору, Гватемали и Хондурасу, њихово насиље је све присутније и у САД. При том су толико брутални да се у међувремену сматрају најопаснијом бандом у Сједињеним Државама.

– МС-13 се разликује од свих осталих уличних банди с којима смо до сада имали посла – каже Кертис Силва за “Њујорк пост”. Он је оснивач грађанске иницијативе “Анђели чувари”, која од 1970-тих година, првенствено у Северној Америци, помаже полицији да заштити грађане у проблематичним деловима великих градова.

– Добро су организовани, делују као паравојна организација и ужасно су окрутни – додаје Силва.

Априла ове године у Централ Ајслипу на Лонг Ајленду (Њујорк) нађена су тела четворица младића старих 16-20 година. Након што су их претукли бејзбол-палицама и искасапили мачетама, припадници банде Мара Салватруча закопали су њихове остатке у парку.

– То је једно од највећих и најбруталнијих масовних убистава у округу Сафолк – рекао је полицајац Тимоти Сини у сведочењу пред Одбором за унутрашњу безбедност у Сенату.

Организација Мара Салватруча добила је име по земљорадницима из Салвадора који су се борили у грађанском рату 1980-1992. У то време, банда је у САД била нарочито активна у сиротињским четвртима Лос Анђелеса, где су бежали од грађанског рата. Средином 1980-тих проширили су се и на друге америчке метрополе. Чланови су починиоци сексуалних деликата, кривичних дела у вези са дрогом и убице.

Убијање је саставни део ритуала за пријем у организацију. Чланови се регрутују још као тинејџери и углавном не живе дуже од 30 година – многи од њих умиру у уличним обрачунима и сукобима између банди. И жене могу да буду примљене, али углавном тек након групног силовања, које се сматра потврдом да су довољно јаке да и саме постану чланови.

(Билд)

KOMENTARI2 коментара

  1. Ilija Korac says:

    Ovo je najgadnija vrsta zivotinja na ovoj planeti. Kad osobe nemaju nauke i skolovanja a vaspitani od katolika sto mozes bolje i ocekivati nego zivotinje. Umesto da zive ugodnim zivotom u Latinskoj americi sto oni rade pretvaraju se u zivotinje a onda kriminalci ih koriste za svoju svrhu a oni nisu vazni svakako da li bili zivi ili ne.

  2. Baraba says:

    Kazarian mafija je najgora izvode sve teroristicke akcije u svetu pod maskom Isis

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u