ОВО ЈЕ НАЈБРУТАЛНИЈА БАНДА НА СВЕТУ! Харају Америком, Салвадором, Гватемалом…

OVO JE NAJBRUTALNIJA BANDA NA SVETU! Haraju Amerikom, Salvadorom, Gvatemalom…

13 juna 2017

Najokrutnija i najopasnija banda na svetu Mara Salvatruča (MS-13), prema procenama Federalnog istražnog biroa, samo u Sjedinjenim Državama ima više od 6.000 članova, a pretpostavlja se da širom sveta za njih radi najmanje 100.000 ljudi.

Iako su do sada uglavnom ubijali u Salvadoru, Gvatemali i Hondurasu, njihovo nasilje je sve prisutnije i u SAD. Pri tom su toliko brutalni da se u međuvremenu smatraju najopasnijom bandom u Sjedinjenim Državama.

– MS-13 se razlikuje od svih ostalih uličnih bandi s kojima smo do sada imali posla – kaže Kertis Silva za “Njujork post”. On je osnivač građanske inicijative “Anđeli čuvari”, koja od 1970-tih godina, prvenstveno u Severnoj Americi, pomaže policiji da zaštiti građane u problematičnim delovima velikih gradova.

– Dobro su organizovani, deluju kao paravojna organizacija i užasno su okrutni – dodaje Silva.

Aprila ove godine u Central Ajslipu na Long Ajlendu (Njujork) nađena su tela četvorica mladića starih 16-20 godina. Nakon što su ih pretukli bejzbol-palicama i iskasapili mačetama, pripadnici bande Mara Salvatruča zakopali su njihove ostatke u parku.

– To je jedno od najvećih i najbrutalnijih masovnih ubistava u okrugu Safolk – rekao je policajac Timoti Sini u svedočenju pred Odborom za unutrašnju bezbednost u Senatu.

Organizacija Mara Salvatruča dobila je ime po zemljoradnicima iz Salvadora koji su se borili u građanskom ratu 1980-1992. U to vreme, banda je u SAD bila naročito aktivna u sirotinjskim četvrtima Los Anđelesa, gde su bežali od građanskog rata. Sredinom 1980-tih proširili su se i na druge američke metropole. Članovi su počinioci seksualnih delikata, krivičnih dela u vezi sa drogom i ubice.

Ubijanje je sastavni deo rituala za prijem u organizaciju. Članovi se regrutuju još kao tinejdžeri i uglavnom ne žive duže od 30 godina – mnogi od njih umiru u uličnim obračunima i sukobima između bandi. I žene mogu da budu primljene, ali uglavnom tek nakon grupnog silovanja, koje se smatra potvrdom da su dovoljno jake da i same postanu članovi.

(Bild)

KOMENTARI2 komentara

  1. Ilija Korac says:

    Ovo je najgadnija vrsta zivotinja na ovoj planeti. Kad osobe nemaju nauke i skolovanja a vaspitani od katolika sto mozes bolje i ocekivati nego zivotinje. Umesto da zive ugodnim zivotom u Latinskoj americi sto oni rade pretvaraju se u zivotinje a onda kriminalci ih koriste za svoju svrhu a oni nisu vazni svakako da li bili zivi ili ne.

  2. Baraba says:

    Kazarian mafija je najgora izvode sve teroristicke akcije u svetu pod maskom Isis

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *