ОВО ЈЕ НАЈМОЋНИЈА ЖЕНА У РУСИЈИ: Спасила је Путина и он јој слепо верује!

ОВО ЈЕ НАЈМОЋНИЈА ЖЕНА У РУСИЈИ: Спасила је Путина и он јој слепо верује!

25 новембра 2016

119089_putin-i-elvira_f

Елвира Набиулина (52) се сматра другом најмоћнијом женом Русије која се одупрла свим притисцима и ризиковала како би успела да позиционира рубљу на реални ниво. За опоравак рубље заслужна је једна од најближих Путинових сарадница.

Енергична председница Централне народне банке и донедавна председникова помоћница за економска питања залагала се за “Путинов економски програм”.

Она није подлегла паници која је завладала Кремљом, него је, упркос претњама, одбила да из резерви убризга средства за спас рубље.

Ризик се на крају исплатио, тржиште се стабилизовало и рубља се вратила на нормални ниво. Руски медији су писали о томе да ли овој жени Русија дугује спас.

Набиулина улази у ред економских стручњака задужених за Путинов опстанак.

Коначно, неки је сматрају и сивом еминенцијом или барем делом економског тима који мора да смисли начин да Русија не доживи колапс, поготово јер су главне полуге њеног раста оно што им је “Бог разасуо по Сибиру” – нафта, плин, угљен и злато, а индустријска производња се плете тек негде по страни.

Била је једна од најбољих студенткиња Економског факултета Универзитета у Москви, улетела је у посао у јеку најтмурнијег раздобља Русије: распад СССР-а, економија на ивици провалије, барел на 20 долара, политичка нестабилност.

О њеном приватном животу мало се зна. Удата је за директора Више економске школе Јарослава Кузминкова који јој је био ментор на докторату, и са њим има сина Василија.

KOMENTARI9 коментара

 1. sony says:

  spasila ili SPASLA...u svakom slucaju...HVALA

 2. gregori pek says:

  Ona je zapadni agent preko koga svetska banka drzi Ruse u saci. O tome su pisali mnogi, pa i najblizi Putinovi saradnici. Guglajte, deco. Neznanje autora ovog teksta je ogromno.

  • Nikanor says:

   Sony, pravilno je reći spasila.

 3. punca says:

  BLOCHER SVP I Švajcarski mediji ga krive za SVE probleme koje Balkan ima: Vladimir Putin. Gospodin Putin ne želi da gradi demokratiju na Balkanu, već da tamo širi nered."

 4. darko says:

  spasila nije bas tako sama rusija ima 250 biljardi bogastva pametno je radila s novcem i rezervama

 5. Željko says:

  Srbi a zaboravljate reći da je ona muslimanka i Tatarka jer do prije par dana ste sa mržnjom pisali o Tatarima!

 6. Roku says:

  Sto bi Putin gradio demokratiju na Balkanu, tamo vec decenijama grade Eu i Amerika i ne samo demokratiju, onima koji su priglupi i mozgove peru.

 7. Gojko says:

  Alo stoko a da odjebete malo sa tim imbecilnim komentarima.Ako nemate šta da radite i neznate šta ćete sa sobom ne radite to ovde.Pustite da komentarišu ljudi koji znaju.Čitajte i učite a vaše gluposti manite ne zamarajte čitaoce.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u