ОВО ЈЕ НАЈМОЋНИЈА ЖЕНА У РУСИЈИ: Спасила је Путина и он јој слепо верује!

OVO JE NAJMOĆNIJA ŽENA U RUSIJI: Spasila je Putina i on joj slepo veruje!

25 novembra 2016

119089_putin-i-elvira_f

Elvira Nabiulina (52) se smatra drugom najmoćnijom ženom Rusije koja se oduprla svim pritiscima i rizikovala kako bi uspela da pozicionira rublju na realni nivo. Za oporavak rublje zaslužna je jedna od najbližih Putinovih saradnica.

Energična predsednica Centralne narodne banke i donedavna predsednikova pomoćnica za ekonomska pitanja zalagala se za “Putinov ekonomski program”.

Ona nije podlegla panici koja je zavladala Kremljom, nego je, uprkos pretnjama, odbila da iz rezervi ubrizga sredstva za spas rublje.

Rizik se na kraju isplatio, tržište se stabilizovalo i rublja se vratila na normalni nivo. Ruski mediji su pisali o tome da li ovoj ženi Rusija duguje spas.

Nabiulina ulazi u red ekonomskih stručnjaka zaduženih za Putinov opstanak.

Konačno, neki je smatraju i sivom eminencijom ili barem delom ekonomskog tima koji mora da smisli način da Rusija ne doživi kolaps, pogotovo jer su glavne poluge njenog rasta ono što im je “Bog razasuo po Sibiru” – nafta, plin, ugljen i zlato, a industrijska proizvodnja se plete tek negde po strani.

Bila je jedna od najboljih studentkinja Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Moskvi, uletela je u posao u jeku najtmurnijeg razdoblja Rusije: raspad SSSR-a, ekonomija na ivici provalije, barel na 20 dolara, politička nestabilnost.

O njenom privatnom životu malo se zna. Udata je za direktora Više ekonomske škole Jaroslava Kuzminkova koji joj je bio mentor na doktoratu, i sa njim ima sina Vasilija.

KOMENTARI9 komentara

 1. sony says:

  spasila ili SPASLA...u svakom slucaju...HVALA

 2. gregori pek says:

  Ona je zapadni agent preko koga svetska banka drzi Ruse u saci. O tome su pisali mnogi, pa i najblizi Putinovi saradnici. Guglajte, deco. Neznanje autora ovog teksta je ogromno.

  • Nikanor says:

   Sony, pravilno je reći spasila.

 3. punca says:

  BLOCHER SVP I Švajcarski mediji ga krive za SVE probleme koje Balkan ima: Vladimir Putin. Gospodin Putin ne želi da gradi demokratiju na Balkanu, već da tamo širi nered."

 4. darko says:

  spasila nije bas tako sama rusija ima 250 biljardi bogastva pametno je radila s novcem i rezervama

 5. Željko says:

  Srbi a zaboravljate reći da je ona muslimanka i Tatarka jer do prije par dana ste sa mržnjom pisali o Tatarima!

 6. Roku says:

  Sto bi Putin gradio demokratiju na Balkanu, tamo vec decenijama grade Eu i Amerika i ne samo demokratiju, onima koji su priglupi i mozgove peru.

 7. Gojko says:

  Alo stoko a da odjebete malo sa tim imbecilnim komentarima.Ako nemate šta da radite i neznate šta ćete sa sobom ne radite to ovde.Pustite da komentarišu ljudi koji znaju.Čitajte i učite a vaše gluposti manite ne zamarajte čitaoce.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *