ОВО је најновији ПУТИНОВ ПЛАН!

OVO je najnoviji PUTINOV PLAN!

15 marta 2016

putin_3022613bAmerička ‘Rend korporacija’, državna organizacija SAD za vojna istraživanja i analize, prošlog meseca je u poverljivom izveštaju upozorila čelnike NATO pakta na mogućnost da ruska armija za 48 sati preko Bugarske i Srbije izađe na Jadransko more i tako preseče Evropu napola!

Korporacija koja okuplja najbolje američke vojne eksperte i od Pentagona je ovlašćena da izrađuje strateške studije za potrebe NATO pakta navela je u svom izveštaju kako postoje „ozbiljna saznanja“ da je u Moskvi već razrađen detaljan plan „izlaska na Jadran“.

Taj plan će, tvrde američki eksperti, biti aktiviran u slučaju da Zapad nastavi da spušta cenu nafte i tako ekonomski uništava Rusiju.

Zapad nemoćan

Za američke i NATO generale najstrašnija je, međutim, činjenica da zapadna vojna alijansa, prema svim proračunima, nema efikasan način da zaustavi rusku armiju!
– Procena je da bi Rusi za najviše dva dana mogli da izađu na Jadransko more i tako preseku Evropu napola! Ta procena se temelji na činjenici da Rusi ni u Bugarskoj, ni u Srbiji ne bi naišli na ozbiljan otpor, a verovatno bi u jednom značajnom delu stanovništva čak bili i dočekani kao oslobodioci! Takođe, veliko je pitanje i da li bi Zapad bio spreman da zbog ove ruske operacije rizikuje sukob sa Rusijom koji bi, pre ili kasnije, značio totalni nuklearni rat u kome bi svi bili na gubitku – prenosi sagovornik Informera iz moćne zapadne ambasade koji je lično imao uvid u dramatičan izveštaj američkih generala.

 

Inače, prema saznanjima i strateškim procenama „Rend korporacije“, Rusija bi izlaskom na Jadran dovela Evropu i svet u potpuno novu poziciju, u kojoj bi ona bila u situaciji da postavlja uslove.

– Nije nam do kraja poznato gde Rusi tačno planiraju da izađu na Jadransko more, ali to bi najverovatnije bila Crna Gora, koja jeste na vratima članstva u NATO, ali za čije stanovništvo se u Moskvi takođe pretpostavlja da bi blagonaklono gledalo na ruske vojnike – prenosi naš sagovornik.

Na naše pitanje kako bi Moskva opravdala svoje vojno prisustvo u našim zemljama, on odgovara:

– Sigurno je da Rusi formalno ne bi okupirali Bugarsku, Srbiju i Crnu Goru. Oni bi to pokušali da pokriju nekakvim deklaracijama o vojnoj saradnji i pomoći „bratskim“ državama na Balkanu… I koliko god to sada izgledalo nekome neverovatno, ozbiljne analize pokazuju da bi ruski vojnici od Bugarske, preko Srbije, do Crne Gore naišli na nikakav ili na tek sporadičan i vojno beznačajan otpor. Verovatno je da bi, posle prvobitnog perioda zbunjenosti, Rusi kod vas bili dočekani kao prijatelji i saveznici. I to bi, nema sumnje, trajalo neko vreme…

Prema njegovim rečima, američkim i NATO obaveštajcima i analitičarima nije do kraja jasno šta bi bila strategija Rusa posle izlaska na Jadransko more, ali je sasvim sigurno da bi oni iz te pozicije mnogo lakše zaštitili svoje nacionalne interese i znatno popravili pregovaračku poziciju sa Zapadom.

– Ono što se često previđa u geopolitičkim analizama jeste činjenica da se Rusija već godinama sistematski gura u poziciju u kojoj joj se rat najviše isplati. Nemoguće je dugoročno tako veliku i vojno moćnu zemlju držati pod sankcijama i uništavati je veštačkim spuštanjem cena energenata. Negde to mora da pukne. Pitanje je samo kada, kako i koliko – zaključuje izvor Informera.

Niko od zvaničnika nije juče hteo da komentariše naša saznanja. Na drugoj strani, vojni analitičar Miroslav Lazanski tvrdi da su priče o izlasku Rusa na Jadransko more samo „američke budalaštine“.

– Šta će Putinu Jadransko more?! Da neće da se okupa na Svetom Stefanu ili Miločeru? I oni znaju da Rusi nemaju takve pretenzije, ali žele da podstaknu NATO zemlje da izdvajaju više novca za vojsku. Otuda i one mračne prognoze da će Putin napasti baltičke zemlje ili suluda pretnja da će baciti atomsku bombu na London… Rumunija i Bugarska se tu pominju da bi obezbedile prostor za vojne baze NATO pakta – ističe Lazanski.

Antiruska propaganda

Sa njim je saglasan i bivši šef diplomatije Vladislav Jovanović, koji kaže da iza svega stoji „antiruska propaganda“.

– Pa Rusi ni kad su bili SSSR nisu želeli da izađu na Jadran, zašto bi sad to radili? NATO providno traži opravdanje za svoje dugoročne ciljeve, koji podrazmevaju svođenje Putinove moći „na razumnu meru“. Oni žele da Rusiju vojno okruže kako ne bi ponovo postala svetska velesila. Za to im je potrebno da saveznici za vojne budžete izdvajaju onih čuvenih dva odsto bruto domaćeg proizvoda za NATO, što danas ne radi niko osim SAD – zaključuje Jovanović.

KOMENTARI26 komentara

 1. 123 says:

  Masna propagandna laž. Ali me i sama ta ideja raduje. Molimo se Bogu da se ostvari!

 2. rema says:

  Ha ha ha... Baja pali traktor. ha ha ha ha...

 3. opet ja says:

  Evo slažem se sa "patriotom" Lazanskim, čista glupost. A i kako bi preterali toliku vojsku prvo do Bugarske, a onda preko nas do Crne Gore heh ili možda Hrvatske!!?? Sve te agencije i korporacije rade za vojno-industrijski kompleks i gledaju na svaki mogući način da im prebace pare poreskih obveznika na bankovne račune kroz "neophodne izdatke za odbranu države"...

 4. Milos says:

  Kakva budalastina

 5. Y says:

  Koješta.

 6. enio says:

  natpisi za srpsko pucanstvo...gluposti

 7. Pirus says:

  To bi bila prava stvar.Svi pravoslavni narodi na okupu i u zastitu velike Rusije.Konacno na ovim prostorima bi zavladao dugotrajni mir.

 8. triglav says:

  baš su pametni ... nisu primetili, da su rusi sloveni, kao i većina naroda na balkanu. pa sad: kako će amerikanac ili nemac razlikovati rusa od hrvata? :P

 9. M says:

  Za razliku od Lazanskog,ja mislim da taj scenarij uopce nije glup i nerealan.Ruse Zapad gura u rat,pri cemu su i rusi u medjuvremenu naucili od Zapada vrijednost i asimetricnog odgovora,itd.Nadam se da nece prelaziti granicu Istocnog i Zapadnog Carstva iako nece nositi garanciju za to,ako krenu tu.To je puno bolji scenarij nego da u nekom Velikom Ratu ratuju negdje drugdje,a ovdje nagrnu vojske i izbjeglice s Blistoka itd.,jer ti ce nesumnjivo ici preko svih granica sve dok mogu,i tu napraviti pustos.

 10. rema says:

  triglav: Nemci su Rusi. Bo-rusija Dortmund. Dovoljno. Savet Rusija-Kina-Nemačka nočna mora Britanaca i Amerikanaca.

 11. Batina says:

  Nego sta, izaci na Jadran I to kod Trsta.

 12. oooooooooooooko says:

  ovo je prokacija da se napdne putin da bi izbijo ,3 RAJH

 13. triglav says:

  @rema & @batina ... u vezi sa p-rusima: pa i etrurci na apeninskom poluostrvu ... zvali su se raseni ... pravac preko trsta je onda pravi ... :P

 14. ??? says:

  Dokle će te zapadnjake i američki narod plašiti sa rusima. Ameri su od II s. rata, do sada poubijali 30 mil ljudii više od toga renjenih, intervenisali su u preko 200 zemalja a sada su u 150 zemalja. I od njih se niko ne plaši, plaše se rusa koji su intervenisali na poziv legitimne vlasti.

 15. rema says:

  ??? Nema tu narod čega da se plaši. Svi mi jedva čekamo braću Ruse da nas oslobode od Britansko-Američke hegemonije. Samo se pacovi plaše i zavlače se u rupe.

 16. Pantelija Presvetli says:

  Nije Rusima cilj Jadran. Kao što je Amerikancima cilj Moskva, tako je i Rusima cilj Baltimor. A ono oko Baltimora će samo pasti. Ako ikad uđu u te gradove, ni jedni ni drugi neće ući s glavom na ramenu. Ni jedni ni drugi neće vojno probati da ostvare svoj plan, pa makar njihovi planovi ostanu samo na papiru sledećih milion godina. Iz svega toga se ipak izuzima pojava jednog predsednika na bilo kojoj strani, koji bi umesto mozga imao bele bubrege. I ako saradnici takvog predsednika ne ispohuju te bele bubrege na vreme i pojedu ih uz slast, takav predsednik može da aktivira obezglavljene ulaske u gradove Moskva i Baltimor.

 17. Pantelija Presvetli says:

  Gledajući ove komentare iznad, ja sam jedini koji piše ćirilicom. Znači, ovo više nije srpski sajt. Ubacili se sve Hrvati i preuzeli nam sajt.

 18. kosovac says:

  Pantelija Presvetli, Hrvatski pišu i mnogi srbi, ali oni to nazivaju „Srpska Latinica“, valjda im je onaj pored njihovog kauča tako rekao.

 19. kosovac says:

  123, Sve se slažem sa tobom, sem da je to „Masna propagandna laž“. Kažeš da je to dobra ideja, da se moliš bogu da se ostvari, ne uklapa se tu reč „laž“.

 20. Krajisnik says:

  Hahahahaha ja sam vec u Karinu poceo krciti teren i cistiti plazu od otpada sto su nabacali Bajini bosanci. Baja spremaj prsut, ribu i suvu kozovinu dolazimo!

 21. rema says:

  Zemljače Krajišniče samo čisti jer uskoro ćemo zajedno piti rogonju jelena i brčkati se na Jadranu. A za Bajicu imam jednu pesmicu: https://www.youtube.com/watch?v=qHsr45y7Ov8

 22. kosovac says:

  Pantelija Presvetli, Evo uzmi za primer kolegu „Krajisnik“, ništa mu ne fali, srbuje bolje od mene, ali za hrvatsko pismo ga ne diraj, ujeda odmah.

 23. PLICISKI SINDIKAT says:

  Na konferenciji za novinare Nezavisnog policijskog sindikata Srbije izrečen niz uvreda i teških optužbi na račun ministra policije Nebojše Stefanovića i načelnice MUP Biljane Ivković Popović Sindikat policije: Pozvaćemo na štrajk - TVRDE U OVOM SINDIKATU - 12.000 POLICAJACA - DOBICE OTKAZE NIZ uvreda i teških optužbi na račun ministra policije Nebojše Stefanovića i načelnice Odeljenja za saradnju sa medijima MUP Biljane Ivković Popović, kao i najava protesta obeležile su konferenciju za medije nereprezentativnog Nezavisnog policijskog sindikata Srbije na temu "Ko sprovodi genocid u policiji". Prema rečima Momčila Vidojevića, Miloša Jelenkovića i Živka Radovanovića iz NPSS, "moral i motivisanost policajaca na nikad gorem nivou, zbog lošeg odnosa prema zaposlenima". Ministra Nebojšu Stefanovića ocenili su, između ostalog, kao "najgoreg u istoriji", a Popovićevu kao "diktatorku koja kontroliše MUP i pakuje afere".

 24. Baja says:

  Hahahahahahahahah E bas ste me nasmijali pa jestel vi normalni Ruje utekose iz Sirije jer je nestalo soldi a da jos idu na Jadran hihihihuhi

 25. Baja says:

  A vidiš kad bolje pročitam tekst onda vidim da Ruje nesmiju na Croatien nego na pizdune Bugare Srbende i Poštene Crnogorce haaaaaaaaahaaaa

 26. PLICISKI SINDIKAT says:

  Sindikat policije: Pozvaćemo na štrajk – TVRDE U OVOM SINDIKATU – 12.000 POLICAJACA – DOBICE OTKAZE – VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=PsjQb3BPCbs Na konferenciji za novinare Nezavisnog policijskog sindikata Srbije izrečen niz uvreda i teških optužbi na račun ministra policije Nebojše Stefanovića i načelnice MUP Biljane Ivković Popović NIZ uvreda i teških optužbi na račun ministra policije Nebojše Stefanovića i načelnice Odeljenja za saradnju sa medijima MUP Biljane Ivković Popović, kao i najava protesta obeležile su konferenciju za medije nereprezentativnog Nezavisnog policijskog sindikata Srbije na temu „Ko sprovodi genocid u policiji“. Prema rečima Momčila Vidojevića, Miloša Jelenkovića i Živka Radovanovića iz NPSS, „moral i motivisanost policajaca na nikad gorem nivou, zbog lošeg odnosa prema zaposlenima“. Ministra Nebojšu Stefanovića ocenili su, između ostalog, kao „najgoreg u istoriji“, a Popovićevu kao „diktatorku koja kontroliše MUP i pakuje afere“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *