ОВО ЈЕ НАЈВЕЋА ДРЖАВНА ТАЈНА: Ево како су Срби напали НАТО базе и уништили их током бомбардовања! (ВИДЕО)

OVO JE NAJVEĆA DRŽAVNA TAJNA: Evo kako su Srbi napali NATO baze i uništili ih tokom bombardovanja! (VIDEO)

11 marta 2016

Mig-21 67

NATO bombardovanje tadašnje Jugoslavije trajalo je 11 nedelja i odnelo je, po nekim izvorima, čak 4000 života.Međutim i dalje najveća “državna tajna” je da su piloti tadašnje Vojske Jugoslavije napadali NATO baze, a pre svega u Tuzli (BiH) i Tirani (Albanija)!

Najveće priče tokom bombardovanja SRJ 1999. godine, a za koje su čuli svi Srbi, su one vezane za napade tadašnje Vojske Jugoslavije na aerodrome u Tuzli i Tirani gde su bile stacionirane NATO snage. Međutim ove navode niko nikada nije potvrdio i ostaće, najverovatnije večita misterija.

Vojni analitičar Miroslav Lazanksi kaže da nema nikakvu potvrdu da je zaista do ovog napada došlo i tvrdi da je to samo još jedan od mitova koje su napravili srpski mediji.

Sa druge strane mnogi analitičari tvrde da se ovaj napad zaista dogodio i iznose detalje ovog udara srpske vojske na snage NATO pakta!

Prema tim tvrdnjama na aerodromu Ponikve okupljena je kombinovana eskadrila od 6 Orlova 2 MIG-a 21 i jednog Galeba G4. Zadatak je bio da se u niskom letu dođe do Tuzlanskog aerodroma i uništiti što više NATO aviona.
 

U nedelju 18. aprila u 13:30 naši avioni su iznenada na stajanci napali NATO avione jer je u to vreme „zbog kvara“ (sabotaža naših operativaca) bio isključen radar na aerodromu Tuzla. Iznenađenje je bilo potpuno jer ih ni Avaksi nisu registrovali na vreme pa su naši avioni primećeni tek na 10 Km od Tuzlanskog aerodroma a tada je bilo kasno da NATO avioni uzlete. Četiri NATO aviona u parovima su bila spremna za uzletanje ali su naši pre njihovog poletanja već napali. Bila je to izuzetno rizična akcija i iako je iz naše baze javljeno da su naši avioni primećeni niko od pilota nije želeo da akciju prekine. Po izjavi majora Gavrilovića koji je leteo na jednom od Orlova, on je ispustio bombe na grupu oštećenih NATO aviona koji su se nalazili na pisti skroz desno, i okrenuo letelicu da bi ponovo napao helikoptere. Za njim su krenula još 3 Orla i ispustila teret svako na već odabrane ciljeve, dok su 2 Orla ostala da preciznije gađaju avione koji su se spremali da polete i 8 lovaca koji su pre neki dan stigli u Tuzlu. Dva MIG-a i Galeb su raketama i mitraljezima dovršavali posao.

Teoretičari zavere tvrde da je cela akcija izvedena munjevito, a navodno je trajala oko 15 minuta i tada je u povratku ka Ponikvama raketom sa zemlje oboren jedan naš Orao. Ostalih osam aviona se vratilo do aerodroma Ponikve. Epilog ove akcije su uništena 17 aviona i 3 specifička helikoptera NATO-a. Dok neki drugi nezvanični izvori koji su imali mogućnost da vide posledice ovog napada navode da je uništen 21 avion i 3 helikoptera, te da su u lančanim eksplozijama uništena i 2 transportna aviona, kao i značajan deo tehnike. Poseban bes NATO-a izazvala pogibija 11 oficira, pilota i poslužioca vazduhoplova.

Drugi nalet i napad Srba na NATO, navodno se dogodio u Tirani gde je bila stacionirana eskadrila od 12 Apača raketnih helikoptera koji su trebali da budu vazdušna podrška za „Atlantsku brigadu“ koja se spremala da preko prevoja Košare i Gorožup zajedno uz sadejstvo sa NATO snagama izvrši proboj i vojnički zauzme Metohiju a kasnije i Kosovo.

Navodno je „Atlantsku brigadu“ sačinjavalo oko 6.000 Šiptara dobrovoljaca iz inostranstva sa Američkim instruktorima. Prvi napad dogodio se 13 aprila kada je 4 naših aviona napalo pripremni kamp Atlantske brigade koji se nalazio blizu mesta Kamenica na severu Albanije. Tom prilikom je oboren jedan Apač a Atlantskoj brigadi su naneti ozbiljni gubici. Ta operacija je bila posebno riskantna jer je od aerodroma Ponikve do Tirane trebalo leteti skoro sat vremena (54 minuta) a biti neotkriven od strane radara, NATO avijacije i avaksa.

Napad je planiran tako da po 2 Galeba G-4S sinhronizovano polete sa aerodroma Ponikve i Golubovci kod Podgorice i neopaženo se privuku NATO bazi duboko u teritoriju Albanije. Akcija je izvedena tako što su u niskom letu kroz planinske klance prvo doletela 2 G-4S sa aerodroma Golubovci a 20 minuta kasnije stigla su još 2 Galeba G-4S sa aerodroma Ponikve. Rezultati ovog napada su bili više nego impresivni jer je uništeno 5 Apača, a sva 4 Galeba su uspela da se neoštećana vrate u svoje baze (koje najčešće nisu bili aerodromi sa kojih su uzleteli). Puni efekat ovog napada se ogledao i u tome što NATO više do kraj agresije na Jugoslaviju nije koristio Apače.

Prema tvrdnjama, Mig 21, Orao i G4 Supergaleb su avioni koji su učestvovali u napadu.

(Telegraf)

KOMENTARI24 komentara

 1. kosovac says:

  Od svih vesti, najviše me oduševljava kada se Lazanski picoustom zavlači u pizdu. Samo nije mi jasno šta tu Drecun traži?

 2. Baja says:

  Jel to jos jedna Srpaska "pobjeda" hahahahahah Da uništili Amere jaooooooo laž laž i samo laž je u Srbina istina.

 3. Krajisnik says:

  Baja idi jebi koze i lizi jaja gazdi Zoranu.

 4. IZDAJNIK VUCIC says:

  ALEKSANDAR VUCIC - IZDAJNIK - POTPISO JE SA NATO - PAKTOM - OKUPACIJU SRBIJE - POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: https://www.facebook.com/1519921778312750/videos/1523436367961291/

 5. UDRUZENJE VETERANA says:

  Veterani Zavetnicima: Od skupa u Nišu sa srpskim neprijateljima, nemate više našu podršku Udruženje srpskih veterana i dobrovoljaca uputilo je oštar protest povodom objave Zavetnika da će imati njihovu podršku koju su oni ukinuli odmah posle skupa u Nišu koji je organizovan sa, kako kažu „sa dokazanim neprijateljem Srbskog roda i naroda“. Veterani Zavetnicima: Od skupa u Nišu sa srpskim neprijateljima, nemate više našu podršku Slavko Nikić, predsednik Udruženja Naime, ispred Udruženja „Zavetnici“ sinoć je na društvenoj mreži Fejsbuk objavljeno saopštenje da će njihovoj listi podršku pružiti i Udruženje srbskih veterana i dobrovoljaca što oni kategorički odbijajua zbog organizovanja Anti – NATO skupa u Nišu sa „dokazanim neprijateljima srpskog roda i naroda“ na šta su ih, navode, argumentovano upozoravali. Skup u Nišu organizovan je ranije da bi tokom priprema svu medijsku pažnju preuzeo na sebe general policije i nekadašnji komandant Žandarmerije, Bratislav Dikić i tako promovisao svoj pokret sa čime su se Zavetnici složili a što im zamera više rodoljubivih Udruženja i građana. Saopštenje u celosti: Poštovani Zavetnici, Dana 08.03.2016 godine, na društvenoj mreži ( Facebook ) u 22.56, izvesni Zlatko Dmitrović, je obavestio prijatelje da je formirana grupa građana za predstojeće izbore pod nazivom : Za slobodnu Srbiju – Zavetnici- Milica Đurđević. Listu su podržali Srpski Preporod prof Slobodan Komazec, Ekonomski pokret Branko Dragaš, a podršku će dati pukovnik Stevan Đurović sa svojim udruženjem. U ime pukovnika Đurovića predsednika Skupštine udruženja Veterana i dobrovoljaca, ovim putem upućujemo oštar protest zbog prevare i širenja lažnih poruka glasačima, na koji način ih dovodite u zabludu, radi sakupljanja političkih poena. Mi smo se kao Udruženje odazvali na poziv da učestvujemo u Beogradu na Anti Nato protestu, gde je govorio predsednik udruženja Slavko Nikić. Kada ste sa dokazanim neprijateljem Srbskog roda i naroda organizovali skup u Nišu, tada nas niste zvali, jer ste smatrali da možete sa novim “ prijateljima „, da učinite nešto više. I pored našeg upozorenja da to ne radite, sa svim argumentima, niste nas poslušali, a sada bez našeg znanja objavljujete da imate našu podršku. Ovim činom dokazujete da Vaše namere nisu čiste, niti poštene, odmah u startu ste krenuli sa prevarama, a od nas nemate niti ćete imati podršku. Čak šta više, o svemu ovome ćemo preko medija, štampe, saopštenja i konferencija, obavestiti javnost i birače da ste Vi prevaranti, koji ne biraju sredstva da dobiju političke poene kod napaćenog Srbskog naroda. Pa ako ste sada takvi, šta da očekujemo, ako ne daj Bože dođete na vlast.Očekujte burnu reakciju, jer udruženje veterana i dobrovoljaca ima jedinstveni cilj, i način borbe protiv neprijatelja Srbije. Predsednik udruženja Slavko Nikić

 6. Pilot says:

  Iz prve ruke sam upoznat sa ova dva zadatka ali i sa Avianom. Secate se kada je Solana izjavio da baza Aviano nece funkcionisati neko vreme zbog sabotaze. E to je zbog naseg Miga 29 koji je uspeo da se neopazeno privuce bazi i napadne je. Kako imam druga koji zivi u okolini baze on je svedok ostecenja na kontrolnom tornju koji se video spolja preko zidina!

 7. Pozuri polako says:

  Informacija tacna, evo detalja, NATO gubici su sledeci: Borbenih aviona, lovaca bombardera, taktickih i strateskih bombardera I drugih pogodjeno je 171, a oboreno 67 racunajuci samo one koji su pali Na teritoriju Jugo, plus otpriliki isti boroj koji su se survali na Teritorije okolnih drzava.Od tog broja: F 4, oboreno 4 kom, F 15 oboreno 2, F 16 oboreno 7, F A 18 oboreno 12, F 117 A stelt oboreno 3 Miraz 2000 oboreno 2, A 10 oboreno 6, B 52 oboreno 1, B 2 A oboreno 1 Kao i 29 aviona bez blizih identif tipa 11 borbrnih i transportnih helikoptera, od kojih 4 Apaca, 30 bespilitnih izvidj letilica, 238 krstarecih raketa Tomahavk, Ovo su podaci srpskog obavestajca Dragana Filipovica koji Su objavljeni u naslovu knjige "Anatomija globalistickog Smrada", potvrdjenih od strane vojnih struktura Srbije, Rusije I delimicno Sad. Sve gubitke NATO je iz propagandnih razloga sveo na minimum. Za vreme trajanja ratnih dejstava Amerikanci su drzali crvenu Vrucu telefonsku liniju s Geberalstabom vojske izmedju ostalog I zbog cenkanja po pitanju ratnih saopstenja.Naime za svaki Americki oboreni avion ili zarobljenog pilota, jugo strani je nudjena Nagodba da ce neka od planiranih objekata raketiranja (most, fabrika, Zeleznicka infrastruktura) biti postedjen ukoliko se sacuva diskrecija NATO gubicima. Malo je takodje poznato (iz sramotno porazavajucig razloga) da je izvestan Broj americkih vojnika stradao u dobro pripremljenim i takticki izvedenim Opracijama prilikom spasavanja oborenih pilota.Zapravo, pre nego sto Bi stigle spasilacke helikopterske formacije, nase snage bi ga detektovale, Bile sakrivene, a kada su se spasilacke ekipe pojavile, otvarana je vatra. Stadao je prilican broj NATO vojnija, sto je kao odmazda rezultiralo stradanjima Na mostovima, vozovima, kasetnim bombama u Nisu. Koliko je sve ovo tacno, potvrdjuje i Vesli Klark, koji kaze: Efikasnost Jugo obavestajne sluzbe bila je besprekorna pa je nas efekat iznenadjenja Po pravilu bio anuliran rano i cesto.

  • kuka says:

   Ako je ovo tačno, a izgleda da jeste, onda je potpuno jasno zašto je zapadnjacima toliko neprijatno kad se pomene bombardovanje Jugoslavije, zašto se uzvrpolje i obaraju pogled. Ja sam mislio da je to zbog toga što je ta operacija bila protivna medjunarodnom pravu, bez odobrenja UN i bez razloga i povoda. Očigledno sam imao previsoko mišljenje o njima kad sam poverovao da imaju nešto što bar liči na moral. Po svoj prilici, bombardovanje Jugoslavije će ih koštati imperije, ne zato što smo mi to nameravali, mi smo se samo branili, nego zato što su bili toliko osioni da poveruju da su nedodirljivi, pa su svoju moćnu vojnu mašineriju olupali o jednu minijaturnu, siromašnu zemlju koju oni preziru iz dna duše.

 8. bb says:

  Pozuri polako,nisu ti tacni podaci:)))Inace to u Tuzli je netacno,a za apace je tacno,samo nisu bili stacionirani u Tirani:))

 9. Lajla says:

  Gde su bili da su bili ti gubitci su bili. Pitanje za milion dolara ,sto ne napadose kopneno teritoriju KiM i Srbiju,kada bejahu tako jaki? Kurve natovske.

 10. Altajski som says:

  Pa nije NATO uništito srpsku vojsku posle oupacije zato što nas se boje danas, nego zato što se boje da ne obnovimo našu vojsku. Zato našom vojskom danas komanduju razni grobari, keramičari,Vučići i ostali klošari. (Neki sajtovi slični intermagazinu su ovih dana napadnuti po celom svetu. Blokira se slanje komentara srpskim komentatorima. Ja imam malih problema i sa intermagazin portalom i moram ponekad da izvodim prave egzibicije da pošaljem komentar, ali to je bezazleno. Za sada. Virus koji se ugrađuje na napadnute portale zove se Cloudflare. Relativno je nov a kompanija koja ga "službeno" ugrađuje je skoro oformljena i vrlo stručno uvežbana. Ako potražite informacije o Claudflare, odmah se javljaju i Claudflare stručnjaci i podmeću informacije koje ništa ne znače. Verovatno CIA majstorija. Taj virus se ugradi na stranicu portala i dolazi zajedno sa njom, dakle ne ugrađuje se na kompjutere komentattora. Tek koliko da upozorim intermagazin)

 11. marko says:

  Smatram licni stav da je milosevic totalno u svemu promasio od krajine pa do srbije prvo trebao se privremeno nakloniti amerikancima lukavo kasnije rusima 1999 godine takoder sto se tice kosova opet njegova greska kako je moguce da uz 120 000 vojnika i policajca isto toliko , siptari se mogu naoruzati s 20 000 automatskih pusaka pa nije to toliko bilo nevidljivo oruzje i vecinom ih je naoruzala srpska banda iz beograda za novac i m prodavana oruzje greska srpskih obavestajnih sluzbi vojske i policije. Da se sprecilo velikim obavestajnim radom vojne i policijske sluzbe cak i civilne dotok oruzja makar i jedne automatske puske nikad siptari ne bih mogli poceti rat terorizmom i sve ostalo sto je islo nato bombardiranje itd.

 12. pozuri polako says:

  @Atlajski som; Naslov knjige "Bez skrovista",inace novinara i publiciste "Gardijana" prateci avanturu Edvarda Snoudena,sugerise da companija Majkrosoft svaku racunarsku jedinicu iz fabrikckih hala odvozi u posebno opremljene prostorije gde se dodatno ugradjuje u svaku jedinicu transmiter, pa se tek nakod ugradnje salju u distribuciju na trzistu.

 13. pozuri polako says:

  @Marko; uz sve uvazavanje licnog stava i saznanja o modelu naoruzavanja siptara, jedna stvar je neosporna.Najvezi broj siptarskog naoruzanja doslo je iz magacina sirom Albanije posle opste pobune albanskog stanovnistva protiv Salija Berise,predsednika i njegove umesanosti u rad hipotekarne banke (slicno kao Dafina),zatim veliki broj je stigao iz Amerike preko Albanije (snimljen film o rganizatorima i donatorima), a jedan neznatni deo dosao je preko kriminalnih struktura iz Srbije.Ipak se kod stavova treba sluziti izvorima iz razlicitih pravaca, a nikako iz informacija senzacionistickog karaktera pisanih medija.

 14. Djoka says:

  Jedan nas general, koji je bio na pregovorima u Bitalju, mi je pricao, da oko 100.000 albanaca je stradalo, pokusavajuci da predje na Kosovo, sto od minskih polja, sto od nase artiljerije. Sami se nisu usudjivali. Na pregovorima su predlagali da nasih 75.000 vojnika sukcesivno napustaju KiM. Kad su im nasi rekli da imamo 150.000 vojnika, pali su na teme, jer su njihovi obavestajci im dali duplo manji broj. To vam je cionisticka amerika. Od 100 vojnika, 90 su narkomani. zato su morali na ovaj demonski nacin da nam preuzmu zemlju i vojsku i policiju, jer nisu smeli da vode suvozemni rat protiv nas.

 15. dusko says:

  To je ziva istina ima toga jos ali ne smem da pisem !!!

 16. Don says:

  Nismo napali nijednu nato bazu.To je cista laz!Da jesmo bili bi obrisani sa lica zemlje.To da je svima jasno.Oborili smo f-117,i f-18fa.To je sve.I to je veliki uspeh tada.Ipak 98 bombardeski puk je naneo velike gubitke Ovk sto je potpuno tacno.Nato je bio sokiran.Leteli su strasno nisko.Imate na ju-tjubu pa citajte.98 puk tigrovi!!!

 17. Aleks says:

  Mnogo Natovih avijona je sruseno imam diplomski od jednog momka koji ga je pravijo na temelju Natovih obavestajnih virova a i koliko je naših u za svaku letelicu mesto pada i tt podatke. Treba da nadjem Evo ga nema da nema izvesca po danima koliko kako koji Evo primer 17:00 03.26.99 USAF F-16 fighter was list in air-to-air combat 7km south of Panchevo . Serbs Said the aircraft was downed by Mig 29. Four more F-16s was were list confirmed that four USAF F-16s were shot down by Sam-s and AAAs i tako dalje po danima😂 moracu da saberem

 18. Lajla says:

  Lazaski ne postoji,on se preselio u mit.Steta dobar novinar,prodao je dusu davolu AV,zinila guza na pare,fuj,i glas tog coveka nije za slusati,jer mu je losa frekvemcija.

 19. Istina says:

  Ha ha ha ha !!!!!!!!

 20. dusko says:

  Sve je to apsolutno tacno !!!

 21. Drahi says:

  Neznam sta je bilo na terenu ali sa sigurnocu znam da su amerikanci izgubili veci broj helihoptera apaci jer su oni na vestima objavili da je bilo planiran napad helihopterima koji se nalaze u albaniji medjutim sutradan su obavestili da je to otkazano zbog opasnosti terena suvise uzan klanac konjim su trebali da lete i da su otkrili da imaju i tehnikih problema sa apacima posle toga su samo javili da su se povukli od tamo sa 12 helihoptera cak su se reporteri pitali sta je sa ostalim apacima jer su oni javili da su tamo bili 32 helikoptera. Ove sam vesti gleda licno jer sam tada bio tamo.

 22. Ribar says:

  Piši brate, slobodno piši. Prikupljaj materijale i po malo objavljuj. I ja to radim. Koliko možeš, provjeri podatak iz više izvora pa, ako se poklapaju-objavljuj. Pozzz

 23. darko says:

  NAJVECU BUDALASTINU KOJU JE NAPRAVIO TADASNJI VOJNI VRH SRJ I MILOSEVIC ZA TO JE MORAO ZNATI JE SLANJE AVIJATICARA U SMRT KOJE BUDALE I KOJA BUDALA. SLATI NA 700 AVIONA NAROUZANI DALEKOMETNIM RAKETAMA VAZDUH -VAZDUH DOMETA 160 KM 6 AVIONA MIG 29 MOGU SAMO KRETENI NI U JEDNOJ VARIJANTI 6 ILI 1O AVIONA NE MOZE PREZIVETI NAPAD 100 PUTA VISE AVIONA 700 AVIONA NASPRAM 10 TIM VISE STO I OVIH 10 NEMA DOMETE RAKETA VAZDUH NITI 40 KM A KAMOLI 160 KM .KRETENIZAM I SLANJE LJUDI U SMRT. TAKODER POGIBIJA NOVINARA RTS I TO JE TREBALO U PODZEMNI DEO ZGRADE NA DUBINI 40 M ILI 50 M DA SE IZVESTAVA BUDALA MILOSEVIC I NJEGOVA SLOBODARSKA BUDALASTINA KOJOJ JE HTIO FASISTICKI SVET ZAPADA UBEDITI U PRAVDU AKO OVII DANAS PREK O TV PROVODE LAZI RATOVE PREMA CELOM SVETU GDE OTVORE RATOVE POGOTOVO ONDA SU KAO I DANAS RADILI ISTO. U RATU TREAB ZNATI KAKO IGRATI IGRU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *