ОВО ЈЕ НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ АМЕРИКЕ: Ако сада не разбију Кину, онда то више никада неће моћи…

OVO JE NAJVEĆI PROBLEM AMERIKE: Ako sada ne razbiju Kinu, onda to više nikada neće moći…

25 maja 2023

Zbog događaja koji se odvijaju na međunarodnoj sceni, SAD su potpuno izgubile priliku da realizuju sopstvene geopolitičke zadatke.

Vašington je izgubio sistem strateškog upravljanja, zbog čega ne može da odlučuje o svojim daljim akcijama u vezi sa drugim državama.Do ovog zaključka došao je poznati ruski ekonomista Mihail Hazin. On je detaljno govorio o ozbiljnoj dilemi sa kojom se suočavaju SAD, a takođe je objasnio zašto je Vašington u teškom položaju.

Mihail Hazin je skrenuo pažnju na činjenicu da su američke vlasti u geopolitičkom ćorsokaku. Oni više ne razumeju koje strateške odluke treba da donesu u bliskoj budućnosti.

Vašington je izgubio mogućnost da planira dalje mere vezane za postojeću međunarodnu agendu. U ovoj fazi, SAD su suočene sa ozbiljnom dilemom: Da nastave sa eskalacijom ukrajinske krize ili da počnu da primenjuju koncept pritiska na Kinu.

„Pitanje geopolitike: Ako se Sjedinjene Države budu fokusirale na Evropu u celini i dale podršku Ukrajini, a onda im nedostaje Kina. Ili će se SAD preorijentisati na ograničavanje Kine, pa bi onda trebalo da napuste Evropu uopšte, Evropsku uniju i Ukrajinu posebno. Ostalo je još godinu-dve. Ako Sjedinjene Države za to vreme ne razbiju Kinu, onda to uopšte neće moći“, objasnio je Hazin.

Prema rečima ekonomiste, američke vlasti pokušavaju da igraju na vreme kako bi igrale na dva fronta ođednom, ali takav pristup može da se pretvori u izuzetno opasne posledice po SAD.

Stvar je u tome što Vašington neće moći istovremeno da vrši pritisak na Rusiju i Kinu, pošto je već izgubio nekadašnji uticaj na međunarodnoj sceni.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    Razbiti kinu ...ZAŠTO BRE?Jer zato što proizvode više i jeftinije..ili možda jer su počeli da budu i kvalitetniji pa prodaju više i lepo zaradjuju,možda zato što imaju radnu kulturu..ili je sve to zbog "ljudskih prava":)...To vam je poslednj LAŽ ZAPADA..ona o fer utakmici i vladavini prava.Da svetsko pravo postoji svi predsednici USA osim trampa od regana na ovamo bi trebali da budu u ZATVORU BRE..POGOTOVO OBAMA i BUŠ MLADJI ti su krvavi od glave do pete,zajedno ko hitler skoro...RAT će biti samo kao ni u tržišnoj i ekonomskoj situaciji NEĆE BITI ONKO KAKO ONI ŽELE...S OBZIROM KOJA JE NEMAN I OPASNOST PO CEO SVET NATO ALIJANSA TREBA SE RADOVATI NUKLEARNIM UDARIMA JER ŽIVOT KOJI SU ONI NAMA I NAŠOJ DECI ISPLANIRALI,VEČNA ROPSKA POSLUŠNOST BEZ IKAKVIH PRAVA,HAOS NAMERNOG BEZAKONJA I KRIMNALA,LAGANO CRKAVANJE OD RADA NA TRI POSLA SAMO DA OBEZBEDIŠ MINIMUM,DAN ZA DANOM,BESPLATNI ORGANI PO POTREBIZA ZAPADNE LJUDOŽEDERE,EKSPERIMANTALNI LEKOVI I NAMERENE EPIDEMIJE..ZAR NE VIDITE DA NAM SVE VEĆ TO RADE PREKO SVOJIH "POVERNIKA I EKSPERATA" I "DEMOKRATSKIH ŠAMPIONA"...PLJAČKA I IŽIVLJAVANJE DO BESKONAČNOSTI.BRATE NUKLEARKE SU BOLJE OD TOGA...ZAPAMTITE KAD SE SETITE KAKAV JADAN I ČEMERAN ŽIVOT OVDE VODITE..TO JE ZBOG DEBELOG NEMCA I USRANOG AMERIKANCA...I JOŠ MOŽEMO DA KAŽEMO DA SMO DOBRO PROŠLI ZA SADA,POGLEDAJTE SAMO AFRIKU I ODMA VAM JE SVE JASNO..TAMO SE SASVIM KRISTALNO JASNO VIDI ŠTA NAMA SPREMAJU AKO OSTANU GOSPODARI SVETA..SVE ISTO KAO I U ETIOPIJI KONGU ILI SAD SUDANU ..ALI ISTO BRE...SAMO JE PITANJE VREMENA..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *