ОВО ЈЕ НОВА портпаролка Беле куће

OVO JE NOVA portparolka Bele kuće

17 maja 2017

Voditeljka telekanala Fox News Kimberli Gilfojl izjavila je da joj je ponuđeno da preuzme ulogu portparola Bele kuće.

Ovo bi podrazumevalo da će sa te funkcije prethodno biti uklonjen Šon Spajser, kao što su neki američki mediji najavljivali proteklih dana.

Kimberli Gilfojl je novinar i ima 48 godina. Bila je ranije i tužilac u San Francisku i Los Ađelesu.

Otkrila je da je sa njom o novom poslu razgovaralo više zvaničnika iz administracije Donalda Trampa. Svoju reakciju opisala je rečima:

„Ja sam patriota i za mene je čast da služim svojoj zemlji. Posao portparola je težak jer traži odlučnog i usredsređenog čoveka koji ume da komunicira i raspolaže dubokim znanjima“.

Četiri godine je bila u braku sa bivšim gradonačelnikom San Franciska Gevinom Njusomom koji je trenutno vice-guverner Kalifornije.

Wall Street Journal je krajem prošle nedelje objavio da Tramp smatra da Spajser i neki njegovi saradnici nedovoljno dobro obavljaju svoj posao.

Prethodnih dana je bilo nagađanja i da će Spajsera naslediti njegova zamenica Sara Hakabi-Sanders koja je kćerka bivšeg guvernera Arkanzasa Majka Hakabija.

Tramp je izbegavao dosad da govori o smenama, ali se složio sa ocenom da Spajserova ekipa ne uspeva da prati njegov ritam. Pritom je izgovorio i nešto zbunjujuće i protivrečno: da brifinge za novinare u Beloj kući uopšte ne treba držati svaki dan već – jednom u dve nedelje.

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Transvestit 100%.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *