Ово је нова председница БОЛИВИЈЕ

Ovo je nova predsednica BOLIVIJE

12 novembra 2019

Nakon ostavke predsednika Evo Moralesa i velikog dela članova njegovog kabineta, Žanin Anjez Čavez, druga potpredsednica Senata, privremeno će obavljati funkciju predsednika Bolivije, do raspisivanja novih izbora.

Čavezova je preuzela i administrativnu kontrolu nad zemljom do sledećih izbora.Anjez (52) je diplomirala pravo i radila je kao advokat.

Udata je za kolumbijskog političara Hektora Karvahala.

Anjez je 2010. godine preuzela funkciju senatora severoistočne regije Beni. U to vreme bila je članica desničarske koalicije PPB-CN, koja je nakon izbora 2009. godine postala najveća opoziciona politička grupa u parlamentu.

Koalicija je prestala da postoji 2014. godine, a Anjez se pridružila Demokratskom socijalističkom pokretu na opštim izborima održanim te godine.

Poznata je kao nepokolebljivi protivnik Evo Moralesa.

Nazvala ga je „tiraninom“, pošto se policija prošle nedelje sukobila sa antivladinim demonstrantima i pozvala na njegovu ostavku.

Senatorka je istakla da je jedini cilj njene privremene vlade da obezbedi nove predsedničke izbore, nakon što su oktobarski izbori osujećeni optužbama za nameštanje glasova.

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  E, ova lujka ce da vam resi sve probleme.

 2. petrovgrad says:

  Bitno je da će im doći demokratija, kao u Libiju. Ništa od dikature. Libijci su imale sve, ali nisu imali demokratiju. Kome su Ameri doneli demokratiju, ta je debelo nadrljao.

 3. Garo says:

  Zeno, radi ono zasto te je bog stvorio ( ako vec neradis ), mani se politike, priusti sebi i jos nekome uzitak.

  • persida says:

   Uzalud joj pricas, ona vise ne radi u Las Vegasu, "mala voli dolare, mala voli evre, mala voli separe".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *