Ово је нови хрватски премијер

Ovo je novi hrvatski premijer

23 decembra 2015

oresko_620x0Poznati hrvatski privrednik Tihomir Orešković kandidat je postizborne koalicije nezavisne liste Most i desne Domoljubne koalicije Tomislava Karamarka za mandatara 13. po redu hrvatske vlade.

Čelnik Mosta Božo Petrov je rekao da će potpredsedici biti stranački ljudi, preneli su hrvatski mediji.

„On je vrhunski profesionalac“, rekao je Karamarko i dodao da razgovori Mosta i HDZ-a teku dalje, te da su se složili i dogovorili da je stručnost važna.

Lider HDZ-a je dodao da Hrvatska nema vremena za eksperimente i loše odluke, te da je pred njom reformski put.

„Nama je prioritet da je premijer nestranacka stručna osoba. Verujemo da će znati da odabere svoj tim“, rekao je Petrov.

Inače, Orešković je finansijski direktor Teve za Evropu, inače vlasnika Plive. Na tu funkciju stigao je upravo iz Plive, gde je bio čelni čovek do 2014.

KOMENTARI3 komentara

  1. Kulak says:

    Nije lako naučiti taj jezik.

  2. Dux says:

    @ Kulak Polako, prvo plastelin, pa bojice, pa kockice. Onda za koju godinu-pesmice!!! Ihi, ima tu da se prođe dok mi dođemo do konstrukcije prostoproširenih rečenica. Ali dobro, ima tu i nekih pozitivnih stvari-barem ovaj nije rošav!!!!

  3. Lajla says:

    Kao da mora da zna jezik,i tako koji je god premijer samo laze,ovako ga bar niko ne razumije a zna da im sve laze. Sve je isto samo njega nema,stara politicka skola,sto vise lazes to ti se vise veruje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *