ОВО ЈЕ НОВИ РУСКИ КОМАНДАНТ: Преузео је команду над јединицама јужног фронта

OVO JE NOVI RUSKI KOMANDANT: Preuzeo je komandu nad jedinicama južnog fronta

29 marta 2023

RUSKU mrežu pre dva dana uzburkala je vest o ostavci komandanta Istočnog vojnog okruga general-pukovnika Rustama Muradova.

Iako je Muradov hvaljen zbog iskustva u rešavanju problema dok je komandovao mirovnim kontingentom u Nagorno-Karabahu, tokom specijalne vojne operacije, akcije Grupe V izazvale su mnoga pitanja.Kao rezultat toga, Muradov je zvanično poslat na odmor. A mesto komandanta grupe preuzeo je general-potpukovnik Andrej Kuzmenko. Najviše ga pamte kao načelnika Katedre za menadžment na Vojnoj akademiji Generalštaba.

Nakon toga je preuzeo funkciju zamenika komandanta Južnog vojnog okruga. Sada je dobio zonu odgovornosti Istočnog vojnog okruga.

Oficiri upoznati sa Kuzmenkom ga karakterišu kao „najjednostavnijeg generala“ u najboljem mogućem smislu: kako kažu, sa njim je lako naći zajednički jezik.

Da li će se dolaskom Andreja Kuzmenka promeniti situacija u Ugledaru, Marinki, Guljaj-Poleu i Orehovu, saznaćemo u skorije vreme.

(Novosti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Rusi menjaju generale ko Francuskinje gace. Doduse, to su radile nekada, dok je jos blo novca, sada protestvuju u istim gacama vec nekoliko nedelja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *