Ово је организатор напада на ВУЧИЋА!

Ovo je organizator napada na VUČIĆA!

13 jula 2015

napadac6_620x0NAKON što je objavljena fotografija organizatora napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, u redakciju „Avazovog“ portala javili su se čitaoci koji tvrde da poznaju osobu. Oni tvrde da osoba na slici nije nikakav Asim S, već da je u pitanju Almir Merdić iz Jelaha kod Tešnja. Oni su poslali i Merdićeve slike iz Potočara, koje su on i njegovi prijatelji postavili na Fejsbuku.

U Jelahu se, piše “Avaz” zna da su Merdić i njegova grupa veoma bliski nekim uticajnim ljudima u SDA.

Takođe, čitaoci tvrde da je Merdić zet Ramiza Hodžića Sikija. Hodžić je, inače, u februaru ove godine uhapšen u SAD pod optužnicom za pomaganje terorističkoj organizaciji Islamska država. Bio je pripadnik odreda „El Mudžahid“. Američke vlasti tvrde da je mesecima slao novac i opremu pripadnicima ISIL-a.

Ime i slike Almira Merdića pojavljuju se i na Fejsbuk stranici grupe „Bosanski ratnici“.

MUP RS:PRIJAVA PROTIV NN LICA
BANJALUKA Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske podneće Specijalnom tužilaštvu prijavu protiv NN počinilaca zbog pokušaja ubistva i podstrekavanje na ubistvo premijera Srbije Aleksandra Vučića u Memorijalnom centru Potočari, u subotu, najavio je resorni ministar Dragan Lukač. Prijava će biti podneta i zbog ugrožavanja bezbednosti predsednika Slovenije Boruta Pahora na komemoraciji u Potočarima 11. jula. Prijava će, kako je rekao, biti podneta protiv NN lica jer nije potvrđen identitet počinilaca. To praktično znači da je MUP RS pokrenuo istragu, a formiran je i istražni tim koji će aktivno raditi na rasvetljavanju napada na premijera Vučića. Ministar policije Srpske je rekao da je na osnovu informacija i snimaka sa lica mesta utvrđeno koja su krivična dela počinjena prilikom napada na srpskog premijera, te objasnio da se radi o pokušaju ubistva i podstrekivanja na ubistvo, kao i ugrožavanje bezbednosti Pahora.

Ta TV stanica, preneo je portal Dnevnog avaza, navodi da je Direkcija za koordinaciju policijskih tela BiH ograničila broj policijskih službenika koji su mogli da budu u krugu Memorijalnog centra, gde je, međutim, bilo dozvoljeno prisustvo pripadnika bezbednosne agencije “Securitas”, čiji je direktor Mirsad Ćatić, koji povremeno radi kao savetnik bošnjačkog člana Predsedništva BiH.

Konstatuje se da je napad na premijera Vučića ponovo izašla na videlo neorganizovanost policijskih i bezbednosnih službi BiH.

Navodi se da je tokom priprema za komemoraciju i sahranu bilo “čudnih bezbednosnih procena” i da je informaciju o bezbednosti u krugu Memorijalnog centra toj televiziji potvrdio i načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković.

“Zaista ne znam ko drži tu firmu. Znam da su momci iz firme „Securitas“ i da je njih 150 radilo na obezbeđenju”, rekao je Duraković.

Navodi se i da Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH nije hteo pred kameru Federalne televizije.

FTV: POTOČARE OBEZBEĐIVAO IZETBEGOVIĆEV SAVETNIK

Za bezbednost u krugu Memorijalnog centra Potočari, gde je u subotu brutalno napadnut premijer Srbije Aleksandar Vučić, bila je zadužena agencije “Securitas”, u vlasništvu Mirsada Ćatića, savetnika Bakira Izetbegovića, objavila je Federalna televizija.

Federalna TV je javila da Tužilaštvo BiH sprovodi istražne radnje zbog napada na premijera Vučića, pregledaju se svi snimci kako bi napadači bili identifikovani i utvrđena eventualna odgovornost.

KOMENTARI4 komentara

 1. Rale says:

  ZALUDU SVE PISETE MOI JADNI SRBI ZALUDU OCIGLEDNO NE POZNAJETE TAJ POTURCENI NAROD ONI SU GORI OD TURAKA SVAKI DRUGI JE ISLOVAC SAMO KADA CE VAMA DOCI IZ GUZICE U GLAVU!!!!!!!!!!

 2. Herceg Novi says:

  Vidi na slici"jakih"ratnika.PIH...

 3. Za Srbiju says:

  Tako je Rale!!! Pozdrav.

 4. fifi says:

  Bolje bi ti bilo da si sebi napravijo brata dok još maja može uhvatiti da imaš naslednika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *