ОВО ЈЕ ПЛАН ШИПТАРСКОГ ВЛАДАРА ИЗ СЕНКЕ: Ево шта се спрема на СЕВЕРУ КОСОВА!

OVO JE PLAN ŠIPTARSKOG VLADARA IZ SENKE: Evo šta se sprema na SEVERU KOSOVA!

13 avgusta 2018

Tema dijaloga Kosovo—Srbija je u poslednjih nekoliko dana izazvala žestoku debatu u javnosti, nakon raznih izveštaja i izjava o mogućnosti podele Kosova i razmeni teritorija. Najveća zabrinutost je ta što će Srbija pokušati da granicu postavi na reci Ibar. Ali ta teorija izgleda da ne postoji za Kadrija Veselija.Kako je lider PDK-a rekao za RTK, on je izradio plan za velike investicije u Mitrovici, koje će se protezati na obe strane reke Ibar.

Televizija je došla u posed projekta pod nazivom „Nova Mitrovica“, a izvori kažu da ga je pre nekoliko meseci smislio Kadri Veseli.

Ovaj plan predviđa kompletno renoviranje stadiona „Adem Jašari“, proširenje njegovog parking prostora, izgradnju akva-parka koji će okruživati ovu oblast, kao i izgradnju kolektivnih stambenih objekata oko veštačkog jezera, prenosi „Kossev“.

Ali najambiciozniji deo plana koji je osmislio Veseli prelazi preko reke Ibar, što može izazvati reakcije iz Srbije.

U selima Suvi Do, Gušavce i Vinarce, u blizini reke Ibar, ali i u njihovoj dubini, očekuje se da će se graditi stambene zgrade u visokogradnji — od 3 do 7 spratova. Takođe, u ovoj oblasti očekuje se izgradnja škola, sportskih terena i medicinskih centara.

Projekat takođe predviđa uređenje korita reke Ibar, pešačkog i biciklističkog prostora.

S jedne strane, ovaj projekat se proteže od Mitrovice do Bošnjačke Mahale i Zvečana, a sa druge strane nastavlja se na Zupče i Košutovo.

Da bi se taj plan realizovao, cela oblast bi trebalo da bude proglašena za visoku građevinsku zonu.

Projekat će predstaviti Demokratska stranka Kosova u Skupštini opštine Mitrovica.

Nedavno je Veseli posetio stadion „Adem Jašari“ u Mitrovici, gde je i predstavio projekat za kompletno renoviranje.

Veseli je ponovio svoj stav da neće biti podele Kosova.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

  1. rajko says:

    Hahahaha. Daleko smo dogurali. "... šiptarskog vladara iz senke". Očekujem da će sutra osvanuti naslov sa nekom ovakvom sintagmom: "mravljeg vladara iz senke". To bi se zvalo doslednost ili pravilnost u razvoju, a mi smo se dosad, poznato je, razvijali jako pravilno.

  2. rajkoo says:

    Idemo redom: tuzba protiv NATO pakta za izvrsenu agresiju bez odobrenja SB i protivni pravilima te organizacije. Potom ispunjavanje navoda iz rezolucije 1244, narocito onih koji se odnose na povratak izbeglih i na povratak nasih oruzanih snaga (do 1000 ljudi). Ako rasporedjene strane vojne snage nisu sposobne da se izbore za bezbednost na tom prostoru naka to kazu, imamo mi koga da posaljemo. Razgovorom o statusu Kosova Srbiji se cini ogromna nepravda jer se ne uzimaju u obzir dogadjaji koji su doveli do okupacije tog dela Srbije i sa tim mora odmah da se prekine jer je ravno izdaji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *