ОВО ЈЕ ПЛАН ЗА СВЕ СРБЕ У БОСНИ!?

ОВО ЈЕ ПЛАН ЗА СВЕ СРБЕ У БОСНИ!?

3 јануара 2021

У Сарајеву је поново забележен напад на српску имовину. У насељу Доглоди, трећи пут у кратком временском периоду, запаљена је кућа Борислава Берјана, који са породицом након потписивања Дејтонског споразума живи у Вишеграду.

Захваљујући брзој интервенцији ватрогасаца спречена је већа штета.Kако наводи РТРС, кућа Берјана паљена је два пута у новембру прошле године.

Он је изјавио да му је у полицији речено да су то урадили мигранти, али истиче да суседи тврде да ретко или никад не виђају илегалне имигранте у насељу, што искључује могуц́ност да су они подметнули пожар.

„Речено ми је дословце из МЗ Доглоди и полиције, нећу да их именујем, да ми не ваља име и презиме. Ја своје име и презиме никада нећу променити, нити се стидим нити се бојим“, рекао је Борислав.

Министар за људска права и избеглице у Савету министара Милош Лучић изјавио је да најновији напад на српску имовину у Сарајеву представља директан атак на повратак, помирење и стварање мирног и безбедног друштва.

Лучи је апеловао на полицију и надлежна тужилаштва да се починиоци пронађу и казне, јер се преостали Срби у насељу Доглоди не осећају безбедно и живе у страху за живот и имовину.

Сарајевска полиција обавила је увиђај, а ни претходна два случаја паљења породичне куће Борислава Берјана нису расветљена.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u