ПРОФЕСОР ДР ЈОВАН ДЕРЕТИЋ открива праву истину о српској историји! (ВИДЕО)

PROFESOR DR JOVAN DERETIĆ otkriva pravu istinu o srpskoj istoriji! (VIDEO)

8 septembra 2016

Jovan Deretic 5445z

Nije nam cilj da objavljivanjem ovog teksta dokazujemo da su Srbi najstariji narod, da su svi na svetu Srbi, i da su Srbi nastali pre ameba. Ovo ističemo odmah na početku, jer čim se neko usudi da Srbima ukaže da oni ne da ne znaju svoju istoriju, već da ima i puno fabrikovanih laži koje prikazuju potpuno iskrivljenu istoriju Srba (i ne samo Srba), odmah se pojave isprani mozgovi i dušebrižnici uterivanja krivice Srbima zato što su Srbi, i kao takvi uvek nekakav remetilački faktor, i na Balkanu i u Evropi, i celu stvar omalovažavaju i ismejavaju kao eto, stalno se Srbi pozivaju na tu prošlost i opterećeni su time da su najstariji narod, da su svi Srbi, i amebe su Srbi i sve tako…

Naravno, neko to radi zato što mu je dugim pogrešnim i iskrivljenim istorijskim obrazovanjem ispran mozak, a ima i dosta onih koji bi da očuvaju svoje ugodne uhlebljene pozicije u hipokrizijskom i diletantskom Srpskom političkom establišmentu, kao zastupnici ideje da Srbima stalno treba ubrizgavati u svest kako su kao narod niko i ništa, tikva bez korena, i da im se zato sve loše i događa kroz istoriju.

Cilj nam je da video prilogom od dr Jovana Deretića ukažemo ljudima kako stvarno i postoji zavera nad Srbima u smislu iskrivljenog i lažnog prikazivanja njihove istorije, kao i istorije Slovena, ne bi li se Srbi sa svojom slobodarskom svešću ukrotili kao narod, da im se izbriše samosvest, i kulturna, i nacionalna, da se lažima prikažu kao neki varvari i da se samim tim u Srpskim glavama dizajnira potpuno drugačija bezlična i amorfna slika o njima samima, zapravo da ti ljudi postanu kako Deretić kaže:”tikva bez korena”…ti si niko i ništa i može da te “šutira” ko hoće…

Staro pravilo glasi:

“Ako hoćeš da uništiš neki narod, uništi mu istortiju“

Dr Deretić nema mogućnosti ni da dokaže da je zvanična Istorija Srba, počevši od Berlinskog Kongresa, potpuni falsifikat, jer da je to zaista laž, on je to uvideo proučavajući Antičke istoričare koji još 18 godina posle Hrista pominju u svojim spisima postojanje Srba na ovim prostorima, a Deretiću je problem u dokazivanju taj, da ne može da dokaže bilo šta, jer u Srbiji u bibliotekama niti postoji stručna literatura Antičkih pisaca kao što su Plinije stari i ostali Antički pisci.

Antički pisci nisu prevođeni ni na jedan savremeni jezik. Svu Antičku literaturu koju je Deretić proučavao, proučavao je u inostranstvu.

Prvo je savladao Francuski i Engleski jezik zbog životnih potreba, a kasnije i kurs Latinskog i Starogrčkog, da bi čitao i proučavao sve Antičke pisce.

Svaki Antički pisac je pominjao Srbe!

1972. godine Deretić dolazi u Srbiju i daje raznim izdavačima ponudu za izdavanje knjige, i svih nekih devet tadašnjih izdavača je to odmah odbilo bez i da vide rukopis!?

Prvi tom: ”Istorija Srba” Deretić objavljuje 1975. godine, a 1977. godine i drugi tom. Obe knjige su bile zabranjene u Jugoslaviji iako se u tim knjigama govorili o Antičkoj istoriji. Ako bi neko slučajno prošvercovao tu knjigu, milicija bi to zaplenjivala.

U SAD Deretić objavljuje svoje glavno delo:

“Srbi: Narod i rasa nova vulgata”

Ovo delo se temelji na svetom pismu. U toj knjizi je potpuno završio ciklus Biblijske etnografije, te je tako otišo i dalje od čuvenog Antičkog pisca Bohardusa koji je smatran za najboljeg Antičkog pisca Biblijske etnografije.

Deretić je izdao i knjigu:

”Srbi i Arbanasi”

Za naše istoričare Deretić kaže:”…od Nemanje [Stefan Nemanja (1113-1199)..] nešto i znaju, a pre toga…ništa…!”

On kaže da ni jedan profesor Univerziteta ne zna gde je bila prestonica Srbije pre Nemanjića ako to prethodno u razgovoru sa njim nije saznao.

Prestonica Srbije pre Nemanjića bio je Skadar i to više od 1000 godina, kaže Deretić.

On još ističe da je period pre Nemanjića maltene bio zabranjen za proučavanje.

Ima jedan detalj što ističe Deretić – mape Nemanjićeve države pravljene su, kod nas, tek posle Berlinskog Kongresa (Berlinski Kongres od 13.06.1878 – 13.07.1878).

Recimo, za Dušanovo carstvo iz tog doba, Holandska mapa iz 15 veka je za pola veća od mape koju su po diktatu Berlinskog Kongresa uradili naši Stanoje Stanojević, Stojan Novaković i Vladimir Ćorović…!?

Po tom diktatu, granica je bila postavljena na Drini, a bila je zapravo na reci Krki.

Priča o seobi Slovena prosleđena je tek posle Berlinskog Kongresa, a pre toga nije postojala!

Zatim, priča o Konstantinu Porfirogenitu kao o istorijskom verodostojnom izvoru, došla je takođe posle Berlinskog Kongresa, kada je Stojan Novaković bio ministar prosvete.

Deretić kaže da je to totalni falsifikat naručan pod pokroviteljstvom Vatikana protiv šizmatika Pravoslavaca ( o tome ćete detaljnije saznati iz video klipa). Tu istoriju zapravo nije pisao Porfirogenit koji je bio Vizantijski car, a ne istoričar. To je njemu po naredbi Vatikana pridodato, kao da je on to pisao, a to su u stvari pisali neki Hrvatski fratri koji takođe nisu istoričari, već su to pisali po nekom čuvenju, tako da je od istorije ostala samo neka papazjanija, gde je čak i do 200 godina pomešano i pobrkano u hronološkom vremenskom toku događaja, a pri tome su i pomešane ličnosti, jer su sve pisali po nekom čuvenju, kaže Deretić….

O Titu

U arhivi “American Office Of Strategy Study” koja je bila prethodnica CIE…Deretić je našao podatke, zapise i fotografije o pravom Josipu Brozu iz Kumrovca, i o ovome koga smo mi znali kao Tito.

Pravi Josip Broz i ovaj naš Tito, nemaju nikakve sličnosti. Onaj pravi iz Kumrovca imao je crne obrve i crne krupne oči, velike i okrugle, dok ovaj lažni svi znamo da je imao plave oči.

Ovom lažnom Titu pravo ime je bilo Valter, a prezime Vajs, i poreklom je bio Poljski Jevrejin iz okoline Krakova. No, on je rođen u Americi u Bruklinu kod Njujorka gde se njegova porodica doselila. U kući su govorili poljski, a Valter je naučio i Jidiš, Engleski…znao je jezike.

Dalje…

Otišao je sa Jevrejima iz Njujorka u Sovjetski Savez da pomogne svetsku revoluciju. Tamo je ubačen u spoljnu službu NKVD-a pri Sovjetskim ambasadama.

Prvo službovanje mu je bilo u Kabulu, drugo u Teheranu, treće u Ankari, četvrto u Istanbulu pri Sovjetskom konzulatu…

Odatle ga Kominterna kao delegata šalje u Zagreb da pomogne obnovu CK KPJ koji se bio raspao. Pravi Josip Broz Tito iz Kumrovca je streljan u Barceloni 1939-te godine, jer je bio optužen za likvidaciju komunističkih kadrova. To niko nije znao pošto je sve bilo tajno urađeno!

Tada su u Zagrebu: Hebrant, Bakarić, Kopinič, i od Srba Ranković i Čolaković, stali iza toga da je ovaj Valter pravi Josip Broz Tito, znači Generalni Sekretar KPJ.

Valter nije smeo da obavesti Kominternu da se on sam proglasio za Generalnog Sekretara KPJ, kao da je sad on pravi Josip Broz.

Staljin je 1941. godine zahtevao da mu se da izveštaj do Jeseni, ko je Generalni Sekretar KPJ. Kada je saznao da je to Valter, poslao je Mustafu Golubovića da ga likvidira. Međutim, Golubovića je otkucao Gestapo, tako da je Golubović bio ubijen.

Eto, to je tajna o Titu kaže Deretić.

Seoba_SrbaBerlinski Kongres i seobe

Od Berlinskog Kongresa (13.06.1878 – 13.07.1878) pa nadalje, prekida se prava istorijska nit naše Srpske istorije, sve je okrenuto naglavačke i tek tada dolazi priča o seobi Slovena, ne pre!!

Ta priča nas je prikazala da smo došli u tuđu zemlju, a ne da smo autohton narod koji je oduvek postojao na ovim prostorima.

A da smo oduvek prisutni ovde govori i spisak za regrutovanu vojsku Rimske Imperije iz 18-te godine posle Hrista! Deretić je proučavajući Antičke pisce kod Plinija otkrio taj spisak gde se pojavljuju imena Srpskih plemena! Detaljnije o svemu tome saznaćete gledajući video materijal.

Ali, po priči sa Berlinskog Kongresa, Srbi su na ovim prostorima došli u 7-om veku iza Karpata. Dragoljub Antić, naučnik koji danas radi u Vinči, vršio je matematičku analizu kretanja naroda i velikih armija.

Po toj analizi, vojske se mogu kretati, ali ne i narodi.

Vojnici mogu da zaplene hranu u nekom selu, da se prehrane, ali kretanje naroda je nešto drugo. Postavlja se pitanje, kako će se toliki milionski narod prehranjivati tokom seobe, kako će tegliti toliku hranu?

Da bi se narod prehranjivao, potrebno je da na svakih 25km. postoji neka prihvatna stanica za prehranjivanje, a da je i tako…ko će uopšte prehranjivati drugi narod?

Dakle, nije se mogao narod kretati, već samo ratnici.

Po toj priči sa Berlinskog Kongresa, rečeno je da su Sloveni naselili prostor od Jadrana do Tatre.To je ogroman prostor. Da bi se taj prostor naselio taj narod bi morao da bude višemilionski! Odakle…

Osim toga, postavlja se pitanje starosedeoca, jer ko će prihvatiti tolike došljake? Deretić navodi, da ni jedan od tih koji su pisali o seobi Slovena, nisu opisivali ni jednu bitku sa starosedeocima. Da se toliki milionski narod stvarno doselio, morao bi da hranu uzima od drugih, jer da bi se plodovi setve i žetve realizovali, potrebno je da prođe 6 meseci.Ali, da li bi ti starosedeoci baš davali hranu, toliikim masama, morao bi da se vodi neki rat, bitka.

Konstantin Porfirogenit (905 – 959)

Samo ću ukratko reći ono što je Deretić izrekao o lažnoj istoriji za nas Srbe, od Porfirogenita. Nešto sam spomenuo, ali da dodam i sledeće…

1611. godine, po nalogu Vatikana nastaje spis pod nazivom: “O narodima”. Taj spis nisu pisali istoričari, već se to pisalo po nekom čuvenju, po nekim pričama kako se tim falsifikatorima i dopadalo. Tu je, kaže Deretić, pobrkano sve, i ličnosti, i događaji, preskakano je i po dva veka u odnosu na pravo vreme događanja. Zatim, sve je to posle pripisano Porfirogenitu koji nije bio istoričar, već Vizantijski car. On nije ništa pisao iz istoriji, već je samo ostavio dva spisa svom sinu, prvi je bio o ceremonijama na dvoru, a drugi o administrativnoj podeli carevine.

Zatim, svima je nametnut Porfirogenit kao jedini mugući izvor za istoriju Slovena, dakle i nas Srba, kojeg se svi uporno drže ko papagaji, a u samom spisu su sve same nebuloze, što govori o naučnom neutemeljenju, jer ako su svi Antički istoričari pominjali Srbe u svojim spisima, zar to ne govori o zaveri nad istinitom istorijom nas Srba, ne o teoriji zavere?

Zašto mi u Srbiji, u bibliotekama, nemamo Antičke pisce i istoričare na osnovu kojih bi mogla da se na naučnim principima hronološki proučava istorija?

Deretić navodi slučaj iz sadašnjeg vremena da je u udžbeniku iz istorije koji je napisao Rade Mihaljčić, redovni profesor na Beogradskom Univerzitetu, a recenzent je bio Sima Ćirković, akademik, gde je tačno podešena lekcija onako kako Šiptari vrše propagandu o Velikoj Albaniji!

“E to nije neznanje, to je namerno učinjeno”, govori Derertić.

Kada je to otkrila organizacija Srpske istorijske škole na čelu sa Deretićem, uputili su protestno pismo tadašnjem ministru prosvete Vuksanoviću, da se radi o falsifikovanju istorijskih činjenica. Vuksanović je samo mehanički odgovorio da je sve to urađno po stručnim nalazima i odobrenju tog tog i tog…

Iz Srpske istorijske škole su ostali zaprepašćeni, videvši da on ništa ne razume niti zna! Činjenično i konkretno, kao ministar prosvete, Vuksanović ne zna o tom falsifikovanju podataka ništa!

Zapravo, sve odobre da se radi, i posle niko ne kontroliše verodstojnost i istinitost podataka, kada je reč o ovom konkretnom slučaju.

Zabranjena istorija Srba

I da ne dužim dalje, pre nego što pogledate video materijal, da vam kažem da Deretić govori i o BIH, o Crnoj Gori, o Kosovu i Metohiji, o Albancima, o Šiptarima, o Evropskoj Uniji…

(https://dzonson.wordpress.com)

KOMENTARI24 komentara

 1. mija says:

  Jako greši g. Deretić što uopšte pominje Broza. Zar mu nije dovoljna stara istorija? U novijoj istoriji je toliko falsifikata da je morao da nasedne. Ali on kao iskusan arhivski moljac je to morao da pretpostavi unapred i da se uzdrži od istraživanja samo jednog lika bez detaljnog upoznavanja sa epohom. Nema nikakve logike u tvrdnji da je Broz bio Poljak ili poljski Jevrejin, jer da je tako, ne bi toliko patološki mrzeo Srbe. Osim toga, čime se taj poljski Jevrejin Valter Vajs kvalifikovao da bi mu Ameri tj. Kominterna poverili tako važan zadatak diktatora jedne složene i strateški za oba bloka prilično važne zemlje? I zašto bi se njegov identitet toliko krio? Pa mi smo u vrhu države imali, a i sad imamo, svih nacija i nikom to nije smetalo. Podneli bismo mi i jednog poljskog Jevrejina. Ma i crnog djavola, samo da prestane klanica. Ali vladari sveta su smatrali da ovog ne bismo podneli, a ni klanica nije sasvim prestala nakon njegovog postavljanja za diktatora. Ne treba verovati američkim dokumentima. Svašta su dosad falsifikovali i u svojoj i u svetskoj istoriji. Kraljevski arhiv u Londonu i dalje drži pod blokadom sva dokumenta vezana za partizanski pokret u Jugoslaviji iako je odavno prošao rok za otvaranje starih arhiva od 50 godina. Rimski takodje. Izgleda da i Rusi rade isto. Očigledno se radi o mnooooogo velikoj svinjariji u kojoj su učestvovale sve strane, neka manje, neka više, neka iz sopstvenih interesa i razloga, neka iz nedostatka uticaja.

 2. Goran says:

  Zasto bi grijesio !?? navedene dokumente sam i ja vidio . S obzirom na Titov naglasak koji nije pripadao niti jednom narodu bivce Yu,,,,a najmanje zagorskom narjecju, i s obzirom odakle dolaze , veoma je malo sanse da to nije istina. Mijo , grijesis u svakom pogledu , gospodin Dr. Deretic je objavio istinu i sav njegov naucni rad je besprijekoran , on je svakako najveci povjesnicar kojeg je Srbija ikada imala i velika je sramota za Srpski narod sto dozvoljava vlastima da sikaniraju. ...... u stvari ignoriraju, ali to mu dode na isto

 3. mija says:

  Pa upravo sam objasnio zašto mislim da greši. Ja nisam rekao da je Broz iz bivše Yu, nego da nije poljski Jevrejin. G. Deretić 2. svetski rat i 20. vek nije istraživao, taj period je u principu van sfere njegovog interesovanja, nego je slučajno došao do nekih dokumenata čiji sadržaj nije mogao da proveri, ali ga je ipak, verovatno u nedostatku bolje i uverljivije varijante, prihvatio zdravo za gotovo. Ne negiram ja rad g. Deretića, nego samo ovu tvrdnju. Kad bi mu neko tražio da tu tvrdnju uvrsti u svoje pisane radove, on bi to sigurno odbio da učini bez dodatnih provera. To je za njega verovatno samo zanimljivost koju je zgodno da s vremena na vreme uzgred pomene.

  • Pastrovic says:

   Pa Milan Vidojevic je do u najsitnije detalje i pojedinosti objasnio ko je, i ciji je igrac bio austrougarski feldvebel, kod nasih naroda i narodnosti Poznant kao voljeni marsal. Zasto napadate Deretica da on o tome ima povrsno znanje? Fala bogu da mi o marsalu bas sve znamo.Koliko ja kapiram, Jovo ima pametnija i preca posla od nasih vjecnih ljubavi.

 4. Paštrović says:

  Poštovanje za vas oboje. Zašto gubimo vrijeme oko toga da li je ili nije Deretić trebao da pominje Tita? Morao je da ga pomene iz prostog razloga što sam ja mnoge Strbe Titove obožavaoce poslao "U 3 PM", samo radi toga što sam ih pitao da li znaju ko su bili njegovi MAMA i TATA. Znate li što su mi ti krelci odgovorili? Odgovorili su mi da to NIJE VAZNO. Dakle, takvim idiotima nije važno da li su njihovu sopstvenu đecu pravili oni (muškarci) ili sam ih ja "pripravljao u majke"!? Za takve je sasvim normalno da se dive svakom i svačemu što (im) je nepoznato... pogotovo ako je sa ZAPADA! Tako su se isto divili i Bitlsmia i Rolingstonsima, nakaradno pjevali te njihove simpatične muzičke numere... a engleski su znali samo kao O-Kej, Jes, Haj i Baj. I takmičili se, veoma ljubomorno, ko će da ima više ORIGINALA!

 5. zlatiborski ovan says:

  Priča o seobi Slovena prosleđena je tek posle Berlinskog Kongresa, a pre toga nije postojala! Zatim, priča o Konstantinu Porfirogenitu kao o istorijskom verodostojnom izvoru, došla je takođe posle Berlinskog Kongresa, kada je Stojan Novaković bio ministar prosvete. ////////// mada nisam sklon teorijama Deretica, tu je, rema mojoj malenkost, u pravu. novodosli su ipak Ostrogoti, dok su ilirski Sloveni (Pelazgi) bili starosedioci. moć propagande i indoktrinacije http://bit.ly/1hIrWWw

 6. aco says:

  Glavni nedostatak Dereticeve istorijske hipoteze je sledeca:Istorija Mavra Orbina,Milosa Milojevica i njihovog naslednika Deretica oslanja se na totalnu pogresnu hronologiju koju je ustanovio Jezuita Skalinger u 16 vijeku,tako sto je sami potvrdjuju.Retroaktivnom Astronomskom analizom,a to danas ne predstavlja nikakav problem s danasnjim tehnoloskim razvojem,Vitlejemske zvijezde,Halajeve komete,pomracenje sunca ili mjeseca i drugih Astronomskih dogadjaja koji su se detaljno opisani u svim ljetopisima toga vremena za vrijeme zivota ISUSA HRISTA.Tek poslje takve analize i proracuna mozemo govoriti o rekonstrukciji istorije... Navescu jedan primjer:Sala Pontefixa u Vatikanu na plafonu sadrzi jedan Zodijak sa preciznim rasporedom planeta u njemu.Zvanicna istorija kaze da je to umjetnicko dijelo nastalo u 14 ili 15 vijeku.Analiza zodijaka neumoljivom logikom brojki otkriva drugi datum 1690?Znaci te godine se desio neki ja ko znacajan dogadjaj koji je imao posebnu vaznost za Svetu Stolicu,da su je "ovjekovjecili" jednim zodijackim kordinatama kodiranim umjetnickim djelom...Taj dogadjaj koji je bio povod pronadjite sami!Od mene dosta... https://youtu.be/DLbechW1c9Q

 7. aco says:

  Ciklus naučno - popularnih filmova "Istorija: Nauka ili izmišIjotina?" Autori: A.T. Fomenko i G.V. Nosovski " Ko kontroliše prošlost, taj kontroliše i budućnost. " - Dž. Orvel "1984." Misterije drevnog Egipta, privlače pažnju naučnika već nekoliko vjekova. Među brojnim kulturnim- arhitektonskim spomenicima koje je ostavila isčezla civilizacija bezuslovno najpoznatije su tri gigantske piramide koje se nalaze na kamenom platou - Giza, blizu Kaira. Ko, kada i zašto je izgradio ove kiklopske tetraedre? Čini se da je na ova pitanja akademska nauka odavno našla odgovor. Međutim, nema jedinstvenog odgovora na pitanje: Kako su gradili? Ili tačnije kako su drevni graditelji obrađivali i prenosili ogromne kamene blokove? Varijanti je mnogo, no svaka od nijh sadrži dosta slabih mjesta. Svi pokušaji da ih istraživači provjere u praksi, završavali su se neuspješno. Međutim, još u drugoj polovini XX vijeka inženjeri- hemičari su napravili otkriće koje je dalo ključ, za odgonetanje tehnologije gradnje piramida. Štaviše nezavisnom ekspertizom uzorka gradevinskog kamena u potpunosti je potvrđena teorija naučnika. Misterija drevnih piramida je bila odgonetnuta. Očekivalo bi se da će ovo otkriće biti senzacija i da bi ti naučnici, mogli da dobiju najprestižnije naučne nagrade. Međutim, sve se odigralo drugačije. Naučni svijet je odgovorio potpunim čutanjem. Egiptolozi otkriće kao da nijesu primijetili, i ne žele da ga primijete još uvijek...

 8. aco says:

  Danas, skoro svaki čovjek bez obzira na vjeroispovijest, zna jevanđeljsku priču o Isusu Hristu. Vrijeme njegovog zemaljskog života, nije bilo samo doba rođenja nove religije, nego i nova referentna tačka u hronologiji čovječanastva. U većini zemalja svijeta je prihvaćeno da se godine računaju od rođenja Hrista. Niko ni ne sumnja da je od tog važnog događaja za čovječanstvo, prošlo 2000 godina. Ali, zašto su Ijudi toliko sigurni u to? U našem filmu mi ćemo govoriti o tome, da opšte prihvaćen datum rođenja Hrista je najverovatnije pogrešan. Do ovog zaključka su došli autori projekta "Nova hronologija" Anatolij Fomenko i Gljeb Nosovski. Za proučavanje drevnih dokumenata koristili su svoj autorski: matematičko-statistički i astronomski metod datiranja. Oni su otkrili da pravi hronološki razvitak čovječanstva, je mnogo kraći od opšte prihvaćenog. Znači većina istorijskih događaja su se desili mnogo kasnije, nego što smo navikli da mislimo, uključujući i Hristovo rodenje. Odmah da kažem da se mi nećemo baviti pitanjima vjere, i naravno nećemo raspravljati o crkvenim dogmama. Zadatak ovog filma je nešto drugo. Govorićemo o pitanjima istorijsko-hronološke prirode. Mi smo naučnici, i uvijek u svojim knjiga naglašavamo da se naše istraživanje ne odnosi na bilo koja pitanja teološkog karaktera. Mi se ne bavimo nijednim religijskim učenjem niti Hrišcanstvom niti bilo kojom drugom konfesijom. Bavimo se čisto naučnim pitanjem, pitanjem izračunavanja datuma. Izračunavanje datuma pomoću primenjene matematike. Naša istraživanja se ne tiču i ne utiču na osjećanja vjernika, nijedne konfesije. Dakle pokušajmo da shvatimo: Kada je zapravo živio Isus Hristos?

 9. Padre says:

  Kakve to veze sa istorijom Srba ima, dali je Tito bio Tito?Prvo je istorija Srba hiljadama godina a onda se bavi sa osobom koja nije živela ni 100 godina!Ovi istoričari, ako bi hteli da budu verodostojni nebi smeli da se bave nebitnim stvarima!Zar se istorija Srba promenila zbog čoveka, koji se pojavio pri kraju?

 10. felixfaber says:

  Mustafa je Golubic,a ne Golubovic,kardinalna greska za tako poznatog coveka. Drugo,malo mi smrdi ovo o arhivima CIA,pa ko tamo moze da dobije pristup? Logicno,samo neko njihov. Sto se mene tice,Deretic previse prica pa se previse i odaje. O njegovom tumacenju istorije necu ni da pricam,svako ima svoj pogled na to,dobro je sto je pokrenuo,ali lose je sto nas ismeva .kao na primer na jednom predavanju :"Kosovska bitka je pocela tacno u 7:15!",pa sta je Milos Obilic imao tada digitalni Casio?!

 11. zlatiborski ovan says:

  deretic po meni samo unosi nered. iznese malo istine, a ostalo su poluistine i izmislotinje. pored toliko izvora, taj sarlatan je suvisan. ************* dovoljan je samo sledeći izvor: Jermenski istoričar iz 5. veka Mojsije Horenski, zapisao je o Trakiji da se ona nalazi „istočno od Dalmacije, nedaleko od Sarmatije i sastoji se od pet malih i jedne velike oblasti, u kojoj obitava sedam slovenskih plemena“. http://www.svetinikolajzicki.com/2003-01-06-22-20-53/687-serbian-histori

 12. zlatiborski ovan says:

  pored Horenskog postoji i prvorazredan izvor koji Slovene pominje kao Gete/Ostrogote, a dole su neka imena njihovih vladara: "Let us now return to the tribe with which we started, namely the Ostrogoths, who were dwelling in Pannonia under their king Valamir and his brothers Thiudimer and Vidimer."

 13. mija says:

  Aco, zna se kako su gradjene egipatske piramide. Nema nikakve misterije. Nisu prenošeni kameni blokovi od nekoliko desetina ili stotina tona, nego su oni na licu mesta pravljeni od BETONA. Jedan od ruskih naučnika koji su istraživali ovu temu pokazuje na jednom video snimku dokaz za to: na mestu gde je obijena površina kamena pesak se kruni na dodir prsta. Čvrsta komponenta migrirala je tokom sušenja ka površini smese, napravila izuzetno čvrst oklop oko peska, a zbijeni pesak ga podupire iznutra. Da bi struktura bila još čvršća, umesto običnog peska drobili su najtvrdji kamen, granit. Zato ti blokovi izgledaju kao da su od granita. Nisu se upuštali u hemijsku analizu materijala, ali pretpostavljaju da je korišćen materijal iz okoline, verovatno blato iz Nila sa nečim što je bilo lako dostupno tad, a možda je dostupno i sad. Reljefni ukrasi čijoj se preciznosti svet toliko divi su "štampani", tj. utiskivani u vlažnu masu. Itd. itd.

 14. mija says:

  @felixfaber Kao što sam gore rekao, Deretić se istorijom 20. veka nikad nije ozbiljno bavio, tako da ne treba obraćati pažnju na ono što on govori o tom periodu. Tačno je da ima i nekih proizvoljnih tumačenja, ali je tačno da ima i vrlo inteligentnih i korisnih zaključaka. Ništa ni u jednoj nauci ne treba smatrati konačnom istinom, pa tako ni Deretićevo vidjenje stare istorije Srba, ali njegov doprinos je nesumnjiv. Vreme će pokazati koliki je taj doprinos, a ako se ovom temom bude bavilo više vrednih istraživača, mi ćemo uskoro moći mnogo bolje da sagledavamo svoju prošlost. Dosad je sve bilo mutno, tupavo, kontradiktorno i teško svarljivo.

 15. Paštrović says:

  “Kosovska bitka je pocela tacno u 7:15!“ Po tebi, konjoslave, tadašnji stanovnici planete nijesu imali pojma o vremenu... a pogotovu ako na ruci nijesu imali sat marke kao taj tvoj. U ta vremena... konjoslave, dvije suprotstavljene vojske su se i satima gledale oči u oči, dok ne padne komanda za boj. U to doba nije bilo aj-fona, bombardera-lovaca i tako briljantnih školovanih "umova" - kao što si ti.

 16. oooooooooooooko says:

  zato vucic potapa manastire i gracanicu jer ne moze u e ropu sa istorijom srba

 17. rema says:

  Jovo je u pravu!

 18. Srdjan says:

  @felixfaber, Deretic je to o Titu dobio iz arhive CIA preko svog oficira za vezu (sa USA vlastima) dok je bio predsednik kraljevske vlade u izgnanstvu u USA. Iskoristio tu mogucnost. Mnogi drugi bi se samo sa tim proslavili, da su to uspeli da urade. To je bio neki "intelligence general" a oni cesto imaju "top level clearance" pa mogu zahtevati dokumenta iz arhiva. Deretic o tom prica na drugim mestima, ima hrpa videa na YT, razna TV (i radio) gostovanja, predavanja u Novom Sadu. To "Golubic,a ne Golubovic", nije napisao, nego se omakne u govoru, nikakva greska. A ono vreme pocetka bitke 7:15, je moguce bilo neko pomacenje meseca ili sunca, pa nasao taj opis u turskim arhivama, odakle rece da je to studirao. Obe vojske su se gledale danima, bile ukampovane. Astrolozi danas mogu da rekonstruisu kretanje planeta i njihovih satelita stotinama godina unazad, sa vrlo velikom preciznoscu. Verovatno neko i to uradio.

  • Pastrovic says:

   O kosovskom boju je detaljno pricao odnedavno pokojni pukovnik Rade Rajic. Fala bogu da je to snimljeno, a pukovniku neka je laka Bacevacka srbska gruda. Ima to na YT, pa poslusajte gospodo.

  • milojko says:

   Budete li slušali Deretića, svi ima da završite u ludari.Tito je bio Jevrej, pa zašto nije posjetio Jasenovac, a dobro znamo svi da to nije učinio nikada?

 19. Istoricar says:

  Ja mislim da je sam Deretic poreklom od nevencane Kleopatre, koju su zvali Kleopatera, a mali je po staro-egipatskom pravilu dobio ime od zadnja dva sloga, tera sto znaci zemlja, to svi znaju. A da malog ne bi ubili Rimljani katolici kad su ga skrivenog u košarici doneli u Serviu/Srbiju, odmah su lukavi Srbi promjenili T u D, pa je postao Dera, nakon čega su ga posle Tito i partija poslavenizirali na Deretic, hteli su Deratic ali da se potpuno uništi antičko poreklo, postali Deretici. Opasnost postoji da ih sada prozapadni homoseksualni lobi opet ne prekrsti u Pederice. Zato samo hrabro profesore sa univerziteta Megalud, sve tajne otkrivaj, pa neka dušmani dobiju trcku.

 20. al zamalo says:

  meni je dovoljno sto je deretic ''dosao''iz amerike..cia ga poslala da napravi fragmentaciju srpske istorije..vec vidjeno..platili ga da nalupa gluposti..providno

 21. Dalma says:

  Deretić nema svoju teoriju, on je samo p r o č i t a o i obradio dela istorijskih klasika, na kojima je bazirana istorija ove civilizacije. Činjenica da naši "uvaženi" akademici, prof. mr. dr i ostali ne vladaju tim saznanjima je i bila presudna da dobiju sve te titule.Njihova uloga i jeste da nas čuvaju u mraku -neznanja.Jer, taj mrak je nekome bitan, da ne osvane budjenje saznanja, svesti, energije i snage koju pokušavaju ugasiti, ovim vekovnim projektom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *