ОВО ЈЕ ПРАВИ ПОЛИТИЧАР: Кипарски политичар се жали што ПРИМА ПЛАТУ А НИШТА НЕ РАДИ!

OVO JE PRAVI POLITIČAR: Kiparski političar se žali što PRIMA PLATU A NIŠTA NE RADI!

4 marta 2016

75483_kipar_fJedan kiparski funkcioner uzburkao je javnost u zemlji pošto se u pismu predsedniku Republike požalio da već godinu dana prima platu, a ništa ne radi.

Marios Drusiotis naveo je da nije obavio nijedan posao otkako je u februaru prošle godine imenovan na funkciju zamenika ministra energetike, trgovine i turizma, kako bi kontaktirao sa stranim investitorima u vezi sa projektima iz svog resora.

U pismu predsedniku Nikosu Anastasijadesu koje je ove nedelje objavljeno na sajtu dnevnog lista Filelefteros, Drusiotis tvrdi da nije dobio nikakva zaduženja i da mu njegovi pretpostavljeni nisu poverili nijedan posao otkako je stupio na dužnost.

– Smatram da je neprihvatljivo da jedan funkcioner sa koeficijentom plate A13+2 ne radi ništa – napisao je on. Po ovom koeficijentu, kiparski funkcioneri primaju oko 5.000 evra mesečno iako prosečna zarada u ovoj zemlji, članici Evropske unije (EU) i Evrozone, iznosi 1.500 evra.
Drusiotis je ironično dodao da bi mogao i da ostane kod kuće, a država bi tako uštedela novac koji troši na električnu energiju u njegovom kabinetu.

On je, međutim, juče odbio da za Frans pres komentariše svoje tvrdnje, koje su uzburkale javnost na ovom mediteranskom ostrvu.

Sa druge strane, kiparski ministar energetike, trgovine i turizma nazvao je postupak svog zamenika „klevetom državne funkcije“.

Prema njegovim rečima, novoimenovani zamenik zadužen je za privlačenje stranih investitora i otklanjanje administrativnih prepreka sa kojima se oni suočavaju.

Kipar je zbog finansijske krize u martu 2013. godine postigao dogovor o paketu pomoći sa Evropskom komisijom, Evropskom centralnom bankom i Medjunarodnim monetarnim fondom, a gradjani uglavnom smatraju da su političari privilegovani.

U zamenu za pomoć, Kipar je morao da smanji bankarski sektor, sprovede strukturne reforme i privatizuje državnu imovinu, dok su oporezovani depoziti u bankama veći od 100.000 evra.

Država je bila na ivici bankrota pošto su banke pretrpele velike gubitke kada je otpisan deo grčkog duga.

KOMENTARI4 komentara

 1. SRBIN says:

  ALEKSANDAR VUCIC JE CENZURISO SVE TELVIZIJE PINK,HEPI,RTS,B 92,PRVA,INTERNET JE CENZURISAN SKORO SVI PORTALI VECERNJE NOVOSI.POLITIKA,ALO,KURIR,DANAS,INFORMER,BLIC,PRESS,VESTI,TELEGRAF,SRBIJA DANS,LOKALNE TV I RADIO STANICE PO CITAVOJ SRBIJI APSOLUTNA CENZURA SAMO SE VELICA VUCIC I SNS.

 2. SRBIN says:

  NIJE KAO VELEIZDAJNIK VUCIC KOJI SE HVALI DA RADI 26 SATI DNEVNO.

 3. SRBIN says:

  KAKVE JE OVO ZEMLJA,KAKAV JE OVO NAROD DA JEDAN BANDIT I LAZOV KOJI SVE STO KAZE LAZE ZALUDI CEO NAROD I UVEDE APSOLUTNI CENZURU,ON SMATRA OVAJ NAROD ZA MAJMUNE I IDIOTE,PA DA NIJE TAKO NEBI MU BLEROVA EKIPA SASTAVLJENA U 5 TIMOVA VODILA SRBIJU.TU BLEROVU KONSULTANSKU FIRMU PLACAJU EMIRATI DA VELICAJU IDIOTA I IZDAJNIKA VUCICA.

 4. ODRZAN PROTEST says:

  USTALA SRBIJA: ODRŽAN ANTI - NATO PROTEST U NIŠU (VIDEO) – https://www.youtube.com/watch?v=hFE4XS9MIkE – Srpski sabor Zavetnici i Patriotski pokret Srbije, koga predvodi bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić, organizovali su na Trgu kralja Milana u Nišu protest protiv ulaska u NATO. Cilj protesta je preispitivanje odluke Vlade Srbije i predsednika Srbije o potpisivanju Sporazuma o saradnji sa NATO-om, i sazivanje referenduma na kome će narod odlučivati želi li ulazak u NATO alijansu, koja je 1999. god. izvršila agresiju nad Srbijom. Protestu su prisustvovali i brojni pokreti, udruženja i političke organizacije ujedinjeni oko ideje da se Srbija ne sme poistovetiti sa svojim agresorom i dozvoliti da drugi narodi stradaju, kao što je i sam srpski narod stradao 1999. u NATO razaranju zemlje. Demonstranti su nosili srpske zastave, fotografije Vladimira Putina i parole protiv NATO-a, uzvikivali „Kosovo je Srbija“ i pevali patriotske pesme. Veliki anti-NATO protest zakazan je za 27. mart u Beogradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *