ОВО ЈЕ ПРЕДСЕДНИК – ОРБАН ПОВЛАЧИ НЕВЕРОВАТАН ПОТЕЗ: Банкари, вратите неправедно стечени новац или ћу вам узети све што имате!

OVO JE PREDSEDNIK – ORBAN POVLAČI NEVEROVATAN POTEZ: Bankari, vratite nepravedno stečeni novac ili ću vam uzeti sve što imate!

3 oktobra 2018

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je za lokalne medije Mađarske kako gabankari nisu shvatili ozbiljno kad je rekao da je era ‘kolonizacije’ gotova.

– Banke su servis građana, a ne ono što su postale širom sveta – vešala. Nemam ništa od ljubavi banki ali imam od ljubavi naroda. Moraju vratiti novac koji su zaradili na nepravednim naknadama ili ćemo im uzeti više – zaključuje upravo kad je Parlament izglasao da građanima banke moraju vratiti nepravedne naknade.Bankari su besni. Prosečni dužnik u švajcarskim francima na taj bi način mogao dobiti povraćaj između 600 hiljada i milion forinti i to do kraja ove godine.

– Zakon je razjasnio način na koji će dužnici biti obeštećeni, bilo da se radi o valutnim razlikama, jednostranim izmenama ugovora ili povećanju kamatnih stopa – izjavio je Antal Rogan, predsednik kluba zastupnika vladajuće stranke Fidesz, a prenosi portfolio.hu.

Mađarski parlament je doneo zakon prema kojem će banke vratiti klijentima sve nepravedne naknade i kamate koje su im naplatile proteklih godina.

Viceguverner Mađarske središnje banke Adam Balog procenjuje da će ukupan trošak za sve banke biti između 2 i 3 milijarde eura.

Orban ističe kako nema protiv banki ništa ali neće gospodariti njegovom državom i stvoriti mu krizu kao u Grčkoj.

– Banke i velike kompanije koje uživaju monopol u Mađarskoj moraju se naviknuti na novu situaciju. Navikle su biti snažne, a socijalističke vlade klanjale su se pred njihovom moći. Ali sada smo mi snažniji i oni se moraju prilagoditi nama – zaključio je zakleti bankarski neprijatelj Orban.

(Espreso.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. doktrina soka says:

  Tako rade pravi izabranici naroda,stite drzavu i svoj narod.Ne prodaju dusu davovu.Nije bitno kako se poredak zove,saocijalizam,komunizami ili neoliberalizam,glavno je da su na vrhu vlasti ljudi koji odrzavaju obecanja data pre izbora. Zivio Predsednik Orban! Koji tesku bitku bije,kod kuce i u svetu.

 2. triglav says:

  tresla se gora, rodila se miš

  • raikkonen says:

   rodio se mis a ne rodila..nego janez, kad ce da vrati ljubljanska banka pare, ostavi ti orbana, on je za vas fon papen, a vi njegovi konjusari .

 3. M says:

  Svaka čast Orbanu-ako sprovede to i sve ostalo što govori!Zaslužuje tad značajno mjesto u povijesti svijeta i čovjeka!Pogotovo ako pokrene i širi val,svjetski!Ali,mora paziti da mu ne doluta metak,i što jede!

 4. Deda Micko says:

  I da ne sprovede, makar je rekao veliku istinu. Udri Rotšildove bandite kako znaš i umeš, živ bio Orbane.

 5. Dani says:

  Kad cemo mi imati OVAKVOG predsednika!?Sve su izgledi NIKAD,pa ni tada!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *