ОВО ЈЕ ПРИЧА О ДАРИЈИ KИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ

OVO JE PRIČA O DARIJI KISIĆ TEPAVČEVIĆ

3 aprila 2020

Danima na društvenim mrežama traju napadi na profesorku dr Dariju Kisić Tepavčević, koja svakog dana javnosti iznosi informacije o krizi sa koronavirusom u Srbiji.

Dr Kisić, koja je epidemiolog, zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, vanredni profesor, autor više od 100 naučnih radova… u izlivima mržnje na društvenim mrežama svodi se na „isfriziranu Bosanku“, „nalickanu“, „dubokog dekoltea“ i „estradnog oblačenja“?!Kad smo kod njene biografije, dr Darija Kisić Tepavčević je zamenica direktorke Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ i vanredna profesorka na Medicinskom fakultetu u Beogradu, koji je završila 2001. godine, gde je i magistrirala i doktorirala. Objavila je preko sto naučnih radova u stranim publikacijama. Stručna oblast joj je epidemiologija. Specijalizaciju iz epidemiologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu upisala je maja 2004, a završila juna 2008, sa ocenom odličan.

Uspešna doktorka je hercegovačke gore list, jer joj je otac poreklom iz sela Baljci kod Bileće.

Darija Kisić-Tepavčević rođena je u Sarajevu 1975. godine. Darija je sve do početka rata živela u naselju Grbavica i pohađala sarajevsku Treću gimnaziju.

U prvim danima rata, kada je imala nepunih 17 godina, sa roditeljima i bratom izbegla je u Bileću. Tamo je završila gimnaziju, a oni koji je znaju iz gimnazijskih dana kažu da je bila najbolji đak i najlepša gimnazijalka.

Nakon završene gimnazije seli se s roditeljima i bratom gde upisuje Medicinski fakultet i nastavlja život.

Često posećuje Hercegovinu.

KOMENTARI13 komentara

 1. Cetnik says:

  Verovatno je bliska rodjaka pokojnog Stojana Kisica poznatog kao Stole.

 2. Mikonos says:

  Ne dao Bog da joj se oprosti uspeh i znanje,da joj se skine kapa i kaže “BRAVO ZA SVE” ne dao Bog da je bolja od mene ili nas pilećih mozgova. Za nas je rialiti,parovi i farma za nas primitivizam je nacionalna karakteristika.

  • Kosovac says:

   @ Mikons, …..Primitivizam nije srpska nacionalna karakteristika. Primitivizam je karakteristika nacija koje su ishodile iz srpske nacije. Ili onih koji su danas na nekoliko koraka da izađu iz srpstva, na primer Drugosrbijanci. …..Inače, ako se protiviš ovim realitijima kod nas, nadam se da si i protivnik ovog realitija aplaudiranja doktorima i medicinarima u zadato vreme, po nalogu Internacionale, odnosno Novog Svetskog Poretka.

 3. Kosovac says:

  Normalan čovek ili žena uopšte ne smeju komentarisati tuđi izgled, sem ako nemaju nameru da uvrede. Ali čak i ako hoćeš da uvrediš neku ženu, ne možeš je uvrediti pričom da ima velike grudi, dekolte, lepo lice. Možeš je vređati da je plavuša, glupa, bezobrazna, strani plaćenik, satanista, ili slično. Ali to je veoma rizično ukoliko nije tačno, može okolina stati sa njene strane, i da te osude. ……….Međutim, postoje neke posebne osobe kod kojih su iskreno ovakvi tipovi žena kao Darija Kisić ružne, uglavnom su te osobe pederski ili satanistički tipovi. Za takve ljude i žene su na primer Jelena Milić ili Staša Zjajović prave lepotice. Zamislite da Žena u Crnom zvana Staša Zjajović, priđe Dariji Kisić i otvoreno bez mržnje joj kaže: „Jao, što si ružna“.

  • kk says:

   da li znate da kazete koliko plata prima, obzirom da zauzima vise radnih mesta? inace, takodje smatram da je neprikladno obucena, ali dress code bi trebao biti, svima nama, najmanja briga!

 4. Kulak says:

  Neprihvatljivo je izazovno oblačenje na radnom mestu kao što je njeno.Mora se ponašati pristojno i decentno.

 5. Gagi says:

  Uopste mi nisu jasni ljudi koji kritikuju lepotu, NAROCITO ako ta lepota jos i poseduje znanje. Ako pricamo o javnoj sceni,ovim kriticarima nisu na smetnji kurvarluci u rijalitijima, verujem da to sa uzivanjem prate. Odakle ljudima tolika sloboda da komentarisu tudji izgled, nisam video da je neko komentarisao poprsje ovih satorskih pevaljki koje nas svakodnevno smaraju minicima i dekolteima na udarnim televizijama. To je u redu,jel da.

 6. Gagi says:

  Ah da,setio sam se. To "onima" kada vide lepu zenu istog momenta pozli, odmah im se smrkne.

 7. petrovgrad says:

  Njeno zanimanje je lekar i to veoma odgovorna, kao i svi iz ekipe.Naravno da ima i mnogo drugih znanih i neznanih u ovim teškim vremenima. Podrška svima koji su direktno i indirektno na zadacima. To što je nama najteže što moramo da sedimo na kauč ili na fotelju, to govori o našoj izdržljivosti. Lepo je to slavni glumac Biković kazao. Naši preci da bi preživeli morali su preko Albanije peške, a Mi da odgovorimo na sličan izazov moramo da odsedimo na kauč u kući. Težak nam je zadatak u istoriji zapao.Šta će reći naši potomci za 100 godina, na kojim smo mukama mi bili.

 8. Network says:

  Pa da, ona ipak samo radi svoj posao, tako joj se zalomilo. Međutim ako još nosi i mrežaste čarape ili nešto izazovno na cic, treba je upozoriti da to kod muškaraca izaziva nalet testosterona i sekundarnih pojava što bi moguće dovelo do slabosti i otvorenih vrata na sam covid što nije nikako preporučljivo. Međutim ona kao lekar zna šta je najbolje za nas.

 9. Kosovac says:

  Beše kodža odavno, jedna lepa zubarka je morala da se oslanja na mene dok mi je strugala zub. Nisam se ljutio. I tako je mi je dan danas ostala jedna lepa uspomena popravke zuba.

 10. Penzioner says:

  Koga zanima priča o bilo kome, pa i o pomenutoj doktorki. Još malo pa će ispasti važna koliko i Nikola Tesla. Znam neke osobe koje su imale malo bolji uspeh od nje pa niko ne piše o njima. Koliko komentatora je čulo za akademika Stevu Todorčevića? Kad je, u vreme zajedničke nam države SFRJ, postao najmlađi doktor matematike mediji u Srbiji se nisu baš naročito potrudili da pišu o njemu, ali su se za to potrudili novinari zagrebačke Arene, apelujući na vlast da mu dodeli stan i oslobodi ga od obaveze služenja vojnog roka. Apel za oslobađanje od služenja vojnog roka je uslišen, a čovek je otišao u SAD. Danas živi u Francuskoj, a predavanja drži po celom svetu. Nedavno je organizovana prava hajka na njegovu suprugu, profesorku na fakultetu u Beogradu od strane njenih kolega. Takva smo nacija da ničiji uspeh ne praštamo. Inače, stvar je pomenute doktorke kako će se oblačiti, ali joj se može zameriti što menja mišljelje koje je prvobitno iznela, pod pritiskom nekog kome istina nije odgovarala.

  • Ras says:

   Svaka cast@Penzioner!Tako razmislja jedan pravi Srbin!!Sve sto si napisao 100% tacno od slova do slova,cak i ovo sto si dodao o ovoj "profesionalki".Takvih "profesonalaca" koji bi rado da preko leseva sopstvenog naroda dodju do visokih pozicija,nazalos imamo i previse.Pravi strucnjaci su potisnuti u stranu,ali ako Bog da',a dace siguran sam u to,docice i njihovih pet minuta.Ova "profesionalka"se slatko smejala na sajmistu (konferencija za stampu) "kolegi"Konu na njegovu sprdacinu na racun stradalih u drugom svetskom ratu.Za mene je to najveca uvreda prema nasim neduznim stradalnicima i u takve "strucnjake" ja uopste nemam nikakvog povjerenja.Za mene oni imaju vrednost onoliko kao i mrtav konj!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *