ОВО ЈЕ ПРИЧА о најсуровијој и најтајнијој руској специјалној јединици! (ВИДЕО)

OVO JE PRIČA o najsurovijoj i najtajnijoj ruskoj specijalnoj jedinici! (VIDEO)

29 septembra 2018

Regruti u ruske specijalne jedinice Specnaz navodno prolaze kroz stravične treninge i potencijalno smrtonosne procese inicijacija. O tome piše britanski Dejli mejl.

Svaki ruski vojnik je, između ostalog, opremljen i sa saperkom, ašovom sa kratkom drškom koji ima tri oštre ivice. Pomoću njega se kopaju rovovi i vrše drugi odbrambeni radovi na zemlji, ali za pripadnike Specnaza čak i saperka služi za napad. Za ove specijalce svaki predmet može da bude ubojito oružje. Oni se i obučavaju kako saperku da koriste kao oružje bilo da je zabace kao tomahavk ili u borbi jedan na jedan. Specnaz je deo GRU – ruskog vojno obaveštajnog direktorata i kao takav važi za plodno tlo za stvaranje špijuna i ubica, prenosi Dejli mejl.Međutim, dok mnoge priče i legende o treniranju Specnaza izazivaju strahopoštovanje, neki stručnjaci sa Zapada tvrde da su oni samo “siledžije” kojima nedostaje inicijativa. Jedna od nepotvrđenih priča navodi da se regruti zaključavaju u prostorije bez prozora sa besnim psom, naoružani samo saperkom ili čak i bez nje, i da im tada biva rečeno: Ubij ili budi ubijen.

Specnaz je skraćeni naziv ruskog izraza “Specialnoje nazhačenije”, što znači “specijalne namere”. Prema rečima Marka Galeotija, pisca knjige “Specnaz: Ruske specijalne snage”, taj izraz se odnosi na to da se vojnici Specnaza šalju u borbu protiv neprijatelja daleko iza linije fronta. Svi regruti moraju da prođu izuzetne testove izdržljivosti, a sposobnost izbegavanja brojno superiornog neprijatelja je njihova ključna uloga. Bivši sovjetski oficir Viktor Suvorov napisao je u jednoj knjizi da prve večeri svi regruti bivaju pretučeni.

– Izbace ih u blato bose i nateraju da spavaju u toaletima. Tuku ih kaiševima, papučama, pa i kašičicama – svime što je pogodno za uzrokovanje bola – rekao je on.

Oni takođe nauče borilačku veštinu koju zovu Sambo – koja nalikuje na ulične borbe i u njoj regruti uče da koriste sve što mogu da nađu – razbijene flaše, ulične znakove… Suvorov je pisao o regrutima koje su napadali psi u podrumima ruševina od kuća gde bi zidovi i podovi bili prekriveni sirovim mesom i krvlju. Pa su oni morali da se snalaze dok beže od psa kroz taj užasni lavirint sa preprekama. Kako je rekao, cilj tih vežbi je da se vojnici naviknu na krv, koja je ubičajena na ratištu.

(Kurir / Dejli mejl)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *