ОВО ЈЕ ПРВА РЕАКЦИЈА Ивице Дачића о новој државној функцији

OVO JE PRVA REAKCIJA Ivice Dačića o novoj državnoj funkciji

20 oktobra 2020

(foto: Youtube printscreen)

Za svakog državotvornog političara najveća je čast biti na čelu najvišeg predstavničkog tela i nosioca ustavotvorne i zakonodavne vlasti u Republici Srbiji, izjavio je predsednik SPS Ivica Dačić večeras, pošto je predsednik Aleksandar Vučić saopštio da će aktuelni ministar spoljnih poslova ubuduće biti na čelu novog parlamenta.Dačić se zahvalio Vučiću na tom predlogu uz poruku da samo „ujedinjena Srbija može da odgovori izazovima koji će nas čekati u narednom periodu“.

„Zajedno sa predsednikom Republike Srbije i Vladom Republike Srbije, Narodna skupština će dati ključan doprinos razvoju i budućnosti Srbije, uz puno jedinstvo koje obezbeđuje stabilnost i prosperitet zemlje“, poručio je Dačić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ranije da će uz SNS, u novoj Vladi Srbije biti i Dačićev SPS, ali u „izmenjenom formatu“, i SPAS Aleksandra Šapića. On je dodao da će Dačić biti predsednik Skupštine Srbije, te da će poslaničke grupe već sutra podneti predlog za njegov izbor.

KOMENTARI3 komentara

 1. opet ja says:

  Ko će sad da peva stranim diplomatama...??!!

 2. Kosovac says:

  Odličan potez postavljanje Ivice Dačića za predsednika Skupštine. Kao veliki stručnjak, Ivica Dačić će dati svoj najveći doprinos promeni srpskog Ustava po uputstvu Miroslava Lajčaka. ……………Inače svi već znamo da se Dačić ionako neće držati za ustav kao pijan za plot. ……………Sećam se kada je Ivica Dačić iz Skupštine Srbije izbacio portret Milana Nedića (iz grupe svih predsednika skupštine Srbije-Jugoslavije). Kao weli Dačić, Nedić je bio saradnik okupatora, pa nije zaslužio to mesto velikana u holu skupštine. Život piše romane, evo sada smo u prilici da savremeni saradnik okupatora bude predsednik skupštine.

  • Milan says:

   Kad je u pitanju očuvanje Vučića na vlasti, čini mi se da on ima veće poverenje u Dačića nego u Brnabićku. "Ustav Republike Srbije - Zamenjivanje predsednika Republike Član 120. Kada je predsednik Republike sprečen da obavlja dužnost ili mu mandat prestane pre isteka vremena na koje je biran, zamenjuje ga predsednik Narodne skupštine..."

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *