ОВО ЈЕ ПРВА РЕАКЦИЈА Ивице Дачића о новој државној функцији

ОВО ЈЕ ПРВА РЕАКЦИЈА Ивице Дачића о новој државној функцији

20 октобра 2020

(foto: Youtube printscreen)

За сваког државотворног политичара највећа је част бити на челу највишег представничког тела и носиоца уставотворне и законодавне власти у Републици Србији, изјавио је председник СПС Ивица Дачић вечерас, пошто је председник Александар Вучић саопштио да ће актуелни министар спољних послова убудуће бити на челу новог парламента.Дачић се захвалио Вучићу на том предлогу уз поруку да само „уједињена Србија може да одговори изазовима који ће нас чекати у наредном периоду“.

„Заједно са председником Републике Србије и Владом Републике Србије, Народна скупштина ће дати кључан допринос развоју и будућности Србије, уз пуно јединство које обезбеђује стабилност и просперитет земље“, поручио је Дачић.

Председник Србије Александар Вучић најавио је раније да ће уз СНС, у новој Влади Србије бити и Дачићев СПС, али у „измењеном формату“, и СПАС Александра Шапића. Он је додао да ће Дачић бити председник Скупштине Србије, те да ће посланичке групе већ сутра поднети предлог за његов избор.

KOMENTARI3 коментара

 1. opet ja says:

  Ko će sad da peva stranim diplomatama...??!!

 2. Косовац says:

  Одличан потез постављање Ивице Дачића за председника Скупштине. Као велики стручњак, Ивица Дачић ће дати свој највећи допринос промени српског Устава по упутству Мирослава Лајчака. ……………Иначе сви већ знамо да се Дачић ионако неће држати за устав као пијан за плот. ……………Сећам се када је Ивица Дачић из Скупштине Србије избацио портрет Милана Недића (из групе свих председника скупштине Србије-Југославије). Као wели Дачић, Недић је био сарадник окупатора, па није заслужио то место великана у холу скупштине. Живот пише романе, ево сада смо у прилици да савремени сарадник окупатора буде председник скупштине.

  • Милан says:

   Кад је у питању очување Вучића на власти, чини ми се да он има веће поверење у Дачића него у Брнабићку. "Устав Републике Србије - Замењивање председника Републике Члан 120. Када је председник Републике спречен да обавља дужност или му мандат престане пре истека времена на које је биран, замењује га председник Народне скупштине..."

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u