ОВО ЈЕ ПРВИ ОДГОВОР КИНЕ НА ТРАМПОВЕ „КАЗНЕНЕ МЕРЕ“: Застрашујућа прва реакција Кине

OVO JE PRVI ODGOVOR KINE NA TRAMPOVE „KAZNENE MERE“: Zastrašujuća prva reakcija Kine

23 marta 2018

Kina će se boriti do kraja u trgovinskom ratu sa Amerikom, koristeći sve neophodne mere, saopšteno je iz kineske ambasade u Vašingtonu nakon odluke Donalda trampa da potpiše „kazneni“ paket tarifa protiv dalekoistočne zemlje, zbog navodne krađe intelktualne svojine.

U saopštenju kineske ambasade navodi se da ta zemlja ne želi trgovinski rat, ali i da se neće povlačiti, ukoliko do njega dođe, optužujući Vašington da „ignoriše glasove razuma“ i da odbacuje obostrano korisne trgovinske odnose koje Kina i SAD trenutno imaju, a koji su dostignuti napornim radom na pronalaženju konstruktivnih rešenja za prevazilaženje međusobnih razlika.

„Ukoliko SAD pokrene trgovinski rat, Kina će se boriti do kraja kako bi odbranila svoje legitimne interese, koristeći sve neophodne mere“, glasi jasna poruka u hitnom saopštenju kineske ambasade.

Diplomate dodaju da se Kina oštro protivi „tipičnoj unilateralnoj protekcionističkoj akciji“, koju je danas preduzela Trampova administracija, dodajući da će najveći teret ove odluke poneti američki potrošači, kompanije i finansijsko tržište.

Ambasada zahteva od adminstracije da obustavi ovu odluku, da donese „savesne odluke i da ibegava dovođenje trgovinskih odnosa Kine i SAD u opasnost“, jer bi time mogla da postigne pre svega veliku štetu sopstvenim interesima.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. goran says:

    Bravo Trampe, samom sebi kopas grob, senilni magarcu.

  2. Goksi says:

    Stara kineska poslovica kaže" Ko se sa kinezima kači, biće bijen i to dobro"!

  3. Velika Metla says:

    Svaki samomisleći insan vidi da je naci-čemerikina "pamet"u tome da SAMO oni treba da žive,a drugi ako njima ne sluguju treba da nestanu! To je naci-čemerikin životni moto! Neće to biti baš tako! Nikako!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *