ОВО ЈЕ ПУТИНОВ КЕЦ У РУКАВУ: Ракета која до Вашингтона стиже за пар минута креће у серијску производњу! (ВИДЕО)

OVO JE PUTINOV KEC U RUKAVU: Raketa koja do Vašingtona stiže za par minuta kreće u serijsku proizvodnju! (VIDEO)

27 marta 2021

Raketa Cirkon ispaljena je četiri puta sa fregate Admiral Gorškov na Arktiku. Prema izveštajima, svaki put su rakete, koje mogu da putuju brzinom od 6.100 km/č, pogodile svoj cilj.

Velike površine vode bile su zatvorene za brodove na obalama Barencovog i Karskog mora arktičkog arhipelaga, dok je ispitivanje sprovedeno. Kremlj je potvrdio da će rakete sada početi da se proizvode sledeće godine.Vojni izvor rekao je ruskoj državnoj novinskoj agenciji TASS: „Testovi (Cirkona) admirala Gorškova uspešno su završena. Izvršena su ukupno četiri lansiranja. Sve rakete pogodile su cilj “.

TASS je zatim dodao: „Planirano je da se ispitivanja rakete Cirkon završe 2021. godine, dok se serijska proizvodnja novog oružja treba započeti 2022. godine“.

Hipersonično oružje ima sposobnost da suštinski transformiše budući rat. Rakete mogu da putuju brzinom do 5 Maha ili većom, što je najmanje pet puta brže od brzine zvuka. To znači da hipersonično oružje može da putuje oko jedne milje u sekundi.

Njegova brzina, kao i ravna putanja i sposobnost manevrisanja u letu, čine rakete daleko težim za presretanje.

Neki izveštaji sugerišu da SAD zaostaju za svojim glavnim vojnim rivalima, Rusijom i Kinom, u razvoju svojih raketa sledeće generacije.

Peking se već može pohvaliti naprednom hipersoničnom raketom nazvanom DF-17, za koju analitičari kažu da je sposobna da napadne američke baze u regionu.

I američka mornarica i vazduhoplovstvo trenutno razvijaju svoje hipersonične rakete. Mornarica se nada da će imati oružje lansirano sa broda do 2023. godine, a zatim 2024. raketom lansiranom podmornicom.

Vazduhoplovstvo stavlja završne detalje svom vazduhu za brzo reagovanje (ARRV) iz vazduha lansiranog AGM-183A kompanije Lokid Martin. Ovo bi trebalo da postane potpuno operativno do 2022. godine nakon završetka programa ispitivanja.

(Kurir)

KOMENTARI4 komentara

 1. Čist je ko Suza says:

  Cirkone da daš Kimi Mausu pa da vidiš šta će da napravi Woshingtonu, iscepaće ga ko svinja masan džak, a umesto kipa slobode postaviće svoj kip i kip svog ćaće. Bila jednom jedna Amerika.

 2. M says:

  Još kad USA postavi svoje hipersonične rakete na samo na brodove i podmornice,nego i na kopnene Ruske granice,bit će još veselije!Rakete će,stotine njih,tisuće,stizati do cilja za par minuta,prije nego odbrana i bude spremna za reakciju,pa ni ona dežurna!Daklen,tko ispali te rakete prvi,taj će i pobijediti!A tu su USA majstori,u revolveraškom dvoboju,tko potegne-puca prvi,taj i pobjeđuje!Osim ako protivnik ne bude brži!Divna perspektiva,za sve!

 3. persida says:

  Bravo za raketu, jedina mana joj je sto nikada nece biti ni ispaljena. Barem ne dok su Putko i Sojgule na celu Rusije.

 4. persida says:

  Sta ce Putku ruske baze, njegov zadatak je da brani Izrael, sve drugo ga ne zanima. On je najveca prevara jer su se milioni upecali da je on taj koji ce da Zapadu stane za vrat. Nista od toga, to je samo sentiment naivnih koji ne kapiraju strukture svetske moci. Amerika ce nastaviti da finansira Izrael (Tramp je pred silazak niz "basamake" dao Izraelu skoro 40 biliona dolara, a to NIKO U AMERICI nije kritikovao), a Rusija ce ga braniti vojno. Izrael ne treba shvatiti kao teritoriju male zemlje, to je samo cionisticka filijala preko koje oni ucenjuju koga hoce i kad im se hoce.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *