ОВО ЈЕ ПУТИНОВА ХАКЕРКА која је променила Америку и цео свет

OVO JE PUTINOVA HAKERKA koja je promenila Ameriku i ceo svet

8 januara 2017

Putin 345465

Bela kuća je mladu Ruskinju, Alisu Ševčenko, kao i kompaniju za koju radi, stavila na svoju listu sankcija, zbog navodnog pomaganja Vladimiru Putinu da umeša prste u predsedničke izbore u SAD održane u novembru prošle godine.

Alisa Ševčenko je vešta hakerka, koju je zaposlila velika firma kako bi pronalazila slabosti u bezbednosnim sistemima, piše Dejli mejl. Njena kompanija je bila iznenađenja što se našla na spisku Bele kuće, koji je američka Vlada objavila prošle nedelje zbog navodnog ruskog mešanja u izbore na kojim je pobedio republikanski kandidat, Donald Tramp.

Jedina informacija na papiru je da kompanija u kojoj radi Ševčenkova, zvana „ZOR“, radi istraživanja za rusku vladu i obaveštajnu službu.

Alisa je istakla da ona nikad nije svesno radila za rusku Vladu. Za Gardijan je hakerka iznela kako su Belu kuću možda prevarili „falsifikatori kako bi smestili njenoj kompaniji“ ili su jednostavno pogrešno tumačili činjenice i podatke.

– Mlada žena haker i bespomoćna kompanija u kojoj radi, izgleda su bili savršen izbor. Ne krijem se, putujem puno, komunikativna sam i što je najbitnije, ne posedujem neki veliki novac, moć ili veze – rekla je Ševčenkova.

Alisa je takođe ismevala i „ludu histeriju i paranoju oko cele ruske hakerske priče“.

KOMENTARI2 komentara

  1. žika says:

    Ma čitava priča je zamena teza, da se Vlasi ne sete onih Klintonkinih brljivih pisama koje je slala sa privatnog servera i da se u istrazi ostane na površini, da se ne kopa dublje, jer ko zna šta bi se moglo pronaći. Ali uzalud joj trud, svi ipak Znaju šta je ona radila prošlog leta. Izgleda da joj prdekana ne gine.

  2. PFC says:

    Ma naravno! To je verovatno dobijeno iz pouzdanih izvora informacija, tipa FBI i CIA!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *