ОВО ЈЕ ПУТИНОВА НАЈВЕЋА ПОБЕДА, РУСИЈА ПРАВИ ВОЈНУ БАЗУ У СУДАНУ! Амери, шта сада, Москва узела Блиски исток, али и Африку!

OVO JE PUTINOVA NAJVEĆA POBEDA, RUSIJA PRAVI VOJNU BAZU U SUDANU! Ameri, šta sada, Moskva uzela Bliski istok, ali i Afriku!

14 jula 2021

Kartum je obavestio Moskvu da se sudanski parlament priprema da ratifikuje sporazum sa Rusijom o stvaranju pomorske baze na Crvenom moru, a Rusija je takođe započela proces ratifikacije. Državna duma će ga ratifikovati u ​​novom sastavu nakon odmora, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tokom zajedničke konferencije za štampu sa sudanskim ministriom spoljnih poslova Mariam al Mahdi.„Razgovarali smo o ovom pitanju i obavestili smo da je u Rusiji započeo proces ratifikacije. Kao što shvatate, parlament je sada na odmoru, pa će, po njegovom završetku Državna duma odrediti raspored razmatranja ovog dokumenta. Očigledno će to biti tokom novog sastava Državne dume“, rekao je Lavrov novinarima, prenose RIA novosti.

Prema njegovim rečima, Sudan se takođe priprema za ratifikaciju sporazuma.

„Gospođa ministarka je rekla da se i Sudan priprema za početak procesa ratifikacije, te da će biti sproveden u skladu sa procedurama koje u tu svrhu postoje u sudanskom parlamentu“, dodao je Lavrov.

Zauzvrat, sudanski ministar spoljnih poslova Mariam Al Mahdi pojasnila je detalje procesa ratifikacije sporazuma.

„Sporazum o kojem govorite potpisala je prethodna vlada, a sada imamo vladu koja je odgovorna novom zakonodavnom mehanizmu i u njegovom okviru će se razgovarati o ovom dokumentu u skladu sa relevantnim procedurama“, rekla je ona nakon razgovora sa Lavrovim.

Prema njenim rečima, zakonodavna skupština Sudana raspravljaće i razmotriće ovaj dokument, jer je to jedan od zadataka ove vlasti.

„Glavni kriterijumi kroz koje će se ovaj dokument razmotriti je pozitivan odgovor na bilateralne odnose, za dobro samog Sudana i strateške ciljeve kojima teži Rusija“, dodala je ona.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin predao Državnoj dumi na ratifikaciju sporazum između Ruske Federacije i Sudana o stvaranju logističkog centra za rusku mornaricu.

Sporazum o stvaranju ruske mornaričke stanice u Sudanu postao je poznat u novembru 2020. godine. Prema dokumentu, maksimalan broj osoblja na pomorskom punktu, čiji rad obavljaju snage i sredstva ruske strane, neće premašiti 300 ljudi. Tamo će istovremeno moći da borave najviše četiri ruska broda.

(vostok.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. M says:

    Rusija uzela Bliski istok i Afriku?!??🥺🥺🥺 Ne može ni svoje dvorište!

  2. Kostakos says:

    Amerika ima baze kroz celi svet. Nek je Russia jaka da se odbrani. Ne treba nju neki velesilni status.

  3. milorad5 says:

    ovo je pretrivanje rusija je ozbiljno stegnuta a sudan je banana država koja je potpuno nepouzdan i čak opasan saveznik.Ima rusi dobro da se oznoje da preuzmu bliski istok i afriku a ja im toplo preporučujem američki primer kako se to radi.SILA BATO a rusi se suzdržavaju umesto da je upotrebe po potrebi i to snažno.Ili nemaju dovoljnu silu a onda im je bolje da ćute.Ono što su njima priredili u zadnje vreme iz EU i USA je više nego dovoljno da im j,mamicu prvom prilikom na bilo kom mestu gde im nalete govna pred cev,ali iz nekog razloga oni ćute.USA i EU imaju mnogo sreće da mi srbi nemamo atomsko oružje jer već bi bilo od kafanče poljanče što se njih tiče, jer TAKO SE SA NJIMA RADI i SAMO TAKO, nikako durgačije ne ide.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *