ОВО ЈЕ ШЕСТ СРПСKИХ ОРУЖЈА која УЗНЕМИРУЈУ непријатеље, а доносе ВЕЛИKУ ШАНСУ нашој земљи!

OVO JE ŠEST SRPSKIH ORUŽJA koja UZNEMIRUJU neprijatelje, a donose VELIKU ŠANSU našoj zemlji!

26 juna 2019

Ambasador Srbije u Ruskoj Federaciji i vojno-politički komentator, Miroslav Lazanski rekao je na međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme „Partner 2019“ da su inovacije srpske vojne industrije fascinirajuće.– Moj prvi utisak je da je ovim sajmom Srbija postala deo sveta u pogledu tradicionalnih vojnih izložbi. Kad pogledate sve ove eksponate, hale i ljude i poslovni svet koji je ovde, imate utisak kao da ste na nekom svetskom sajmu oružja u Parizu, Dubaiju, Abu Dabiju… To je ono što me veoma raduje, tj. da smo tu uhvatili priključak – kaže Lazanski.

Ambasador Srbije u Ruskoj Federacije zadovoljan je razvojem srpske vojne industrije.

– Sa druge strane, ono što smo mi izložili, inovacije naše vojne industrije su fascinirajuće. Ovde su prisutni poslovni ljudi iz zemalja koje su vrlo zahtevne kad je u pitanju kupovina naoružanja. Ovo je prilika da se sklope mnogi ugovori, a vojni izvoz Srbije je već sad preko 850 miliona evra godišnje, što je velika stvar – smatra vojno-politički komentator.Govoreći o tome koje mu se oružje najviše dopalo, Lazanski je naveo nekoliko dostignuća domaće vojne industrije.

– Video sam novog „aleksandra“, samohodnu haubicu 155, dobar je sistem „morava“, raketa „košava“, razne varijante „lazara“, „despot“ iz Republike Srpske, „miloš“ koji sada kreće u serijsku proizvodnju i mnogi drugi – izjavio je Lazanski.

(Srbija Danas)

 

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *