ОВО ЈЕ ШЕСТ СРПСKИХ ОРУЖЈА која УЗНЕМИРУЈУ непријатеље, а доносе ВЕЛИKУ ШАНСУ нашој земљи!

ОВО ЈЕ ШЕСТ СРПСKИХ ОРУЖЈА која УЗНЕМИРУЈУ непријатеље, а доносе ВЕЛИKУ ШАНСУ нашој земљи!

26 јуна 2019

Амбасадор Србије у Руској Федерацији и војно-политички коментатор, Мирослав Лазански рекао је на међународном сајму наоружања и војне опреме „Партнер 2019“ да су иновације српске војне индустрије фасцинирајуће.– Мој први утисак је да је овим сајмом Србија постала део света у погледу традиционалних војних изложби. Kад погледате све ове експонате, хале и људе и пословни свет који је овде, имате утисак као да сте на неком светском сајму оружја у Паризу, Дубаију, Абу Дабију… То је оно што ме веома радује, тј. да смо ту ухватили прикључак – каже Лазански.

Амбасадор Србије у Руској Федерације задовољан је развојем српске војне индустрије.

– Са друге стране, оно што смо ми изложили, иновације наше војне индустрије су фасцинирајуће. Овде су присутни пословни људи из земаља које су врло захтевне кад је у питању куповина наоружања. Ово је прилика да се склопе многи уговори, а војни извоз Србије је већ сад преко 850 милиона евра годишње, што је велика ствар – сматра војно-политички коментатор.Говорећи о томе које му се оружје највише допало, Лазански је навео неколико достигнућа домаће војне индустрије.

– Видео сам новог „александра“, самоходну хаубицу 155, добар је систем „морава“, ракета „кошава“, разне варијанте „лазара“, „деспот“ из Републике Српске, „милош“ који сада креће у серијску производњу и многи други – изјавио је Лазански.

(Srbija Danas)

 

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u