ОВО ЈЕ СПИСАК НАЈВЕЋИХ МРЗИТЕЉА СРБА: Они се деценијама боре за независност Косова

OVO JE SPISAK NAJVEĆIH MRZITELJA SRBA: Oni se decenijama bore za nezavisnost Kosova

10 juna 2019

Mediji danas pišu o najuticajnijim američkim lobistima za projekat nezavisnosti južne srpske pokrajine, među kojima su bračni par Klinton, Madlen Olbrajt, Vilijam Voker…

Prvi na listi najvažnijih i najupornijih lobista je bračni par Klinton.

Mediji navode da su bivši američki predsednik Bli Klinton i bivša državna sekretarka Hilari Klinton ostali upamćeni kao jedni od najvatrenijih zastupnika ideje o kosovskoj nezavisnosti.Zbog toga što su oboje podržali sve poteze privremenih prištinskih vlasti, zaključno sa samoproglašenom nezavisnošću, dobili su veliku zahvalnost, koja se, između ostalog, ogledala u ulicama i spomenicima koji nose njihova imena i likove u Prištini.

Kao drugi najistaknutiji lobista označen je bivši šef posmatračke misije OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker, koji je, kako piše prenose mediji, bio čovek kojem su se Albanci klanjali do neba.

Voker je simbol afere „Račak“, koja je bila povod za bombardovanje SRJ 1999. godine.

Sledeća na listi je Madlen Olbrajt, državna sekretarka SAD u Klintonovoj administraciji.

Ona iz sve snage podržava kosovsku nezavisnost, tim pre što je njena kompanija „Olbrajt grup“ stala iza jednog od vodećih mobilnih operatera na KiM „Ipko neta“, a svojevremeno se spekulisalo da želi da kupi i poštu i telekomunikacije tzv. Kosova.

Sledeći na listi pod brojem četiri, je američki kongresmen iz Tenesija, Tim Burčet, za kojeg mediji navode da, ukoliko ga ne bi svrstali među prištinske lobiste, ne bi bilo greške ako bi neko pomislio da je ne samo protivnik, već mrzitelj Srba.

Mediji podsećaju na njegov nedavni razgovor sa bivšom predsednicom tzv. Kosova Atifetom Jahjagom, u kojem Burčet kaže da su „Srbi smećarski narod, bez imalo hrabrosti, za koji treba što pre naći način da bude priveden pravdi“.

Na petom mestu je kongresmen Eliot Ejndžel, koji se Kosovom bavi 30 godina. Privremene prištinske vlasti su uvek mogle da računaju na njegovu podršku, a razlog tome su, kako se spekuliše, razni poslovni i donatorski aranžmani koje Ejndžel ima sa lobistima za kosovsku nezvisnost i političkim liderima iz Prištine.

Na šestom mestu je penzionisani general Vesli Klark, koji je bio komandant NATO snaga u Evropi i koji je rukovodio operacijom bombardovanja SRJ.

Po napuštanju službe u vojsci, Klark postaje biznismen i rukovodilac kanadske energetske komapnije „Enviditi“, koja je od tzv. prištinskih vlasti tražila licencu za istraživanje rezervi uglja od kojih bi se proizvodila sintetička nafta.

Mesto broj sedam pripalo je Hariju Bajraktariju, američkom biznismenu i lobisti albanskog porekla, koji je jedan od glavnih finansijera kosovske nezavisnosti.

Mediji su otkrili njegove poslovne veze sa kongresmenom Ejndželom.

Na mestu broj osam je Fljorin Krasnići, koji neformalno nosi titulu jednog od osnivača OVK i koji je do bogatstva došao trgujući oružjem u SAD.

Svojevremeno je američki Pi-bi-es snimio dokumentarac „Bruklinska veza“, u kojem je, između ostalog, rečeno da je Krasnići u SAD skupio 30 miliona dolara za naoružavanje OVK, a onda kupovao oružje u prodavnicama i švercovao ga na Kosovo.

(Blic)

KOMENTARI18 komentara

 1. Velika Metla says:

  Ova dva ološa kada krepaju iza njih će ostati jedna degenerisana kćerka! Ta kćerka je jedino šta su uspeli da "naprave" njih dvoje. A kad lipšu ostaće upamćeni kao dve najveće fleke u ljudskoj istoriji neljudi!

  • Ivana says:

   A fleke iz zemlje Srbije: Vučić, Dačić. Tadić, Jovanović, Čanak, Balašević, Biserko, Pešić, Lajt, Žigmanov, žene u crnom i ostali mrzitelji i neprijatelji Srbije.

   • persida says:

    Te srpski pisci: Basara, Velikic, Albahari...

   • Nebeska Srbija says:

    Malo si ih nabrojala,mnogo ih ima,napatili se da ne mozemo glavu da dignemo!

  • Za Srbiju says:

   Zašto ne napišu koliki su keš dobili od šiptarskih kriminalaca? Što se spomenika tiče, nedostaje Levinska u međunožju Klintona. A gde je spomenik nacisti Mesiću? Jer kad krenemo, da imamo šta da rušimo.

 2. Djoka Brica says:

  Mali je taj spisak a gde su npr domaci izdajnici i mrzitelji Srbije?

 3. bane says:

  Amerika postaje najveći kineski kamp za prevaspitavanje ratnih zločinaca.

 4. Ivke says:

  Joj pa zar Vuckov decko ?

 5. Istina says:

  ...sve bolji od boljeg, našli su oni žrtve koga će da manipuliraju i pljačkaju...

 6. opet ja says:

  A Vučić je 2016. pred američke izbore uplatio Klinotnovima u njihovu "fondaciju" oko million dolara državnih para, pa kada su ga pitali zašto je to uradio odgovorio je, zato što sam pametan...posle je Tramp pobedio na tim izborima...

 7. Ivana says:

  Sa njima se zajedno bore naši petokolonaši i domaći izdajnici bez njih stranci su nemoćni.

 8. rajko says:

  Dakle, svi akrepite su defilovali u proteklom periodu: dve kliće - 1 x muški, 1 x ženski, madam odvrajt, onda džoni voker - idimidodjimi, pa veseli kvrc i ostala zlikovačka bagra.

 9. Vesko says:

  Platili su NARKO KARTELI KOSOVA DEBELO za to, Amerika je na prodaju, ko vise plati on klati. Zato i tone na dno istorije brze od Titanika, kojeg su reklamirali da je prvi nepotopiv brod u istoriji. Doci ce u najruzniji grad na svijetu medu bandu kriminalaca, trgovaca organa i zena, da propovijedaju 'ljudska prava' i upiru prste u nas narod i drzavu koja je IMALA SVA PRAVA DA IH NAPRASI 100% na svojoj teritoriji!

 10. Ivan Grozni says:

  Sri kratkog pamcenja zaboravili da je Voljeni AV odneo dva ipo miliona dolara SRPSKIH para na dar Klintonovima.

  • persida says:

   Takodje je poslao ne malu svotu za obnovu demonske crkve Notr Dam u Parizu. Srbija je bolesna zemlja na cijem celu je bolesnik sa dijagnozom.

 11. Djoka says:

  Ovaj mali spisak mu dodje ko vic. Ja imam spisak od 200 imena, i gle cuda, sve jevreji !

  • Djoka says:

   Drugo, kakvi narko karteli ? Pa cija drzi svu proizvodnju i prodaju droge u svetu. Siptarcine su samo njihovi dileri, a bonstil je centar avionskog transporta droge za evropu. Sta mislite, cemu njima sluzi Avganistan ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *