ОВО ЈЕ СРПСКА МЛАДОСТ! СКОТ ДОЖИВЕО ШОК НА ПРАВНОМ ФАКУЛТЕТУ: Студенти му поклонили…

OVO JE SRPSKA MLADOST! SKOT DOŽIVEO ŠOK NA PRAVNOM FAKULTETU: Studenti mu poklonili…

23 aprila 2019

Na Pravnom fakultetu u Kragujevcu američki ambasador Kajl Skot održao je predavanje u prisustvu svega nekoliko desetina studenata i mladih Kragujevčana.

On je, između ostalog, govorio o politici SAD u Srbiji, razlikama u američkim i ruskim donacijama kao i o stanju medija u našoj zemlji.



Skot je krajnje negativno izlagao o Rusiji i pokušao da predstavi pozitivne uticaje politike SAD u Srbiji. Po završetku predavanja, iz publike se javio Nenad Milisavljević, koji je inače predstavnik Zavetnika u Kragujevcu.

On se osvrnuo na izjavu Kajla Skota da Amerika poštuje svoj Ustav i da ga nije naročito menjala kroz istoriju.

– Kažete da se Vaš Ustav poštuje, a u Apatinu ste na predavanju pokazali mapu Srbije bez Kosova i Metohije. Ja sam poneo jednu geografsku kartu da Vama poklonim i da Vam pokažem kako naša teritorija i naša zemlja ne postoji bez Kosova i Metohije – rekao je Milisavljević američkom ambasadoru i potom raširio mapu Republike Srbije.

Nakon ovoga usledile su reakcije i drugih studenata. Student Arsenijević Milić upitao je prisutne studente ko veruje u ovo što je Kajl Skot ispričao neka digne ruku, ali nijedna ruka nije bila podignuta.

Na kraju predavanja okupljeni studenti Pravnog fakulteta predali su američkom ambasadoru fotografiju ubijene Milice Rakić, kao i slike porušenih objekata tokom NATO agresije.

Podsećamo da je Kajl Skot pre desetak dana održao predavanje đacima u osnovnoj školi u Apatinu gde je izazvao burne reakcije javnosti jer je u kaubojskom šeširu prikazivao mapu Srbije bez KiM.

KOMENTARI



52 komentara

 1. NextGen says:

  Ovo uliva nadu da se rađa nova generacija neopterećena zabludama svojih predaka u proteklih 100 godina! Slušajte svoju decu ona su mnogo pamenija i lepša u svakom pogledu od vas!

  • Velika Metla says:

   Da li su pametnija vreme će pokazati,ali sigurno nisu mudrija,jer se mudrost stiče godinama,i mudrost se ne može stvoriti pameću nego životnim iskustvom! Mi Srbi koji znamo šta bi rekli,i kako postupili prema ovome primatu ne možemo mu prići!

   • Dragan says:

    Mnogo zivotnog iskustva je bilo 19.04.ove godine na mitingu sns ali pameti i mudrosti ne verujem da je neko pronasao.

    • Velika Metla says:

     Dragan,ja pišem o normalnim Srbima,a ne o post 5.oktobarskom šljamu,počev od "dosovaca" pa do,od tebe pomenutih "esenes-ovaca" i ovnova!

    • Deana says:

     Vala baš! Svega je bilo osim pameti i mudrosti!

   • Jovica says:

    Sto se tice ovog tvog komentara izgleda da su po tvome metuzalemi od 211godina pametniji od studenata.

   • opet ja says:

    Pa umesto da mu predsednik to sve kaže i protera iz Srbije, rekli su mu student. Vučko je siguran sam na strain Skota po tom pitanju, zato ne reaguje.

   • Dusica jakovljevic says:

    Tandara broc! Kiliko smo mudri pokazali smo, od tolike nase mudrosti, deca se razbezala po svetu. Da sam poslusala savete svoga sina kad mi ih je rekai, od njegoce pete do 40 godine, mnogo manje tuge I suza bi imala u svom zivotnom iskustvu. Srecom, ipak sam ga poslusala, al trebalo mi je vreme da shvatim. A ne bi se reklo da sam glupa, samo nisam slusala. Slusajmo I ucimo od nase dece I sklonimo im se sa puta. Ako mozemo da im cuvamo ledja, od nas dosta!

   • Sančo Pansa says:

    I Britanci i kamoli Ameri su izduvane frule... Ostale su im samo još Srbija, Makedonija i Venecuela da se oštre na nama uoči propasti...Ovo su poslednji trzaji pred nestanak "duboke države"...

  • Zdravka Schler Brasovan says:

   Bravo deco, bravo nove generacije, ja sam odavno rekla da moja generacija (ja punim 70 godina u subotu),treba da se povuce u zaborav, isto kao i generacije posle nas mnogo losih i nespretnih stvari uradismo,unistismo Srbiju,ta stara generacija vlada u mnogim zemljama sveta,sto bi rekli Amerikanci "Ride in sunset," pozdrav svima

   • Zoran says:

    Ja sam odavno rekao da starijima od 50-55 godina treba oduzeti pravo glasa. Neka deca biraju svoje predstavnike i neka grade svoju sudbinu. Šta ću ja sa 60 godina da razmišljam umesto svoje dece i da im namećem svoje izbore i shvatanja, kada su oni već formirani ljudi, i imaju svoj stav i razmišljanje. Naša uloga je bila da od njih napravimo poštene, vredne i vaspitane ljude. Patriote. Sada oni treba da kroje svoju sudbinu. Mi smo naše preživeli, a oni treba svoje tek da žive.

    • Milan says:

     Zoran nije bas tako hormoni su u pitanju,a njih je tesko kontrolisati u mladosti. Kada hormoni smanjuju djelovanje dolazi do vise mudrosti. Drugo htio bi podsetiti sto Svabo ucini djacima Kragujevca 1941. Trece djeca trebaju imati progres, ali trebaju i oni koji imaju mudrosti.Svako Dobro Zoran.

    • električar says:

     Čini mi se da nije trebalo, a nisi ni morao, ni pre tvojih šezdeset godina ništa da razmišljaš ...

  • Tubertini says:

   Da li se neko zapitao ko je uopste ovaj "SKOT"? I ko mu je dozvolio da on nasoj deci nesto objasnjava i govori? DA LI NEKO OD NAS MOZE U AMERICKOJ SKOLI DA DRZI AMERICKOJ DECI PREDAVANJA? Da ih mozda pita da li znaju da su njihovi dedovi pobili sve sto se moglo pobiti od indijanaca na tom kontinentu.... i da su onda oduzeli svu zemlju tim jadnicima... da li neko sme to da uradi? NASOJ DECI TREBA RODITELJKSA LJUBAV, bez mrznje, bez gluposti, lazi i svega ostalog negativnog i lazljivog.... NAMA RODITELJIMA TREBA VISE VREMENA za sve to... ZNACI MANJE RADA, manje zaludjivanja u ovom svetu koji je osudjen na propast... za to se treba boriti, za to je VREDNO boriti se! Nasoj deci treba prava skola, koja ce im pomoci da izvuku iz sebe ono najbolje i da to daju svima, da bi svi imali koristi od toga... to je pravi put... i jedini pravi put!

 2. miros says:

  Bravo za nasu decicu. tako se to radi samo kad se hoce Neka kauboji znaju da srbi nisu ovcice za sisanje kao vecina ostalih nacija

 3. Djordje says:

  Vreme je da i nasa deca pokazu anglosaxsonima da su deca srbskog naroda i srbskih heroja. Bog vam deco podari sve najbolje iz srbskigs duha.

  • disi says:

   Kako uopste dolazi do ovakvih predavanja,ko organizuje i ko dozvoljava,dali i sve druge ambasade imaju ista prava?

   • Zoran says:

    Sta mislis ko dozvoljava ova predavanja? Pa moj pokojni deda, eto on dozvoljava.

  • ralence says:

   Prodaje Skot mu@a za bubrege.Neko mu naredio da hoda po Srbiji i veliča uspehe spoljnje politike da se Vlasi ne sete.

   • Dusan says:

    Yenky GO HOME !!!

 4. Zoran says:

  Tako je to kad srpska vlast nije u dosluhu s anarodom, nego zajedno sa strancima radi na razbijanje Srbije. Umesto da vlast digne ruku i kaze Skotu: Stoj! To ne moze tako, ona cuti, a narod s ebuni. Budite srecni da ne krene vlast vasa da vbas preslisava sto vi preslisavate Skota.

 5. petrovgrad says:

  Alo kauboju, da vidiš kako Musa dere jarca, nisu to osnovci pa da ih lizalicom mažeš oči.

 6. Velika Metla says:

  Ova SKOTina laprda o donacijama njegove nacističke matične države???? Pa KO je vama zlotvorima i dušmanima tražio od strane Srba i Srbije upravo te donacije? Ne trebaju nama Srbima vaše donacije,jer sve šta imate stekli ste ubijanjem i pljačkanjem onih koji se nisu mogli odbraniti od vas,gamadi jedna neopevana! Vaša horda koju vaojskom nazivate ide po svetu ubija i pljačka naftu i ostale rsurse onih malih država koje se ne mogu odbraniti! Nikada niste napali jednu ozbiljnu i veliku državu sem Vijetnama i dobili ste stoko od stoke po njušci od tih istih Vijetnamaca! Od tada se ne usuđujete napasti veću državu,nego samo lajete kao pseta na takve države! Fuuuuuuuuuuuuujjjjjjj............,ološi jedna odvratna i neljudska!

  • Nikola Sukno says:

   Tako je ljudino, svaka Ti je zlatna!

  • Rade says:

   Svaka reč na svom mestu.Ali može i dodatak...zbog pristojnosti dobro je što nije upotrebljen spisak,mislim po spisku.

 7. električar says:

  Nažalost, izgubljen je to slučaj, njegov mozak je "ispran", ne shvata on nikakve kritike, niti bilo kakve sugestije. Potpuno ignorisanje je lek od njega ... Ne razumem koji su to likovi koji ga pozivaju, ili mu dozvoljavaju da on po našim školama drži nekakva svoja "predavanja" !!! Po kom osnovu ti likovi to rade ? Zar je moguće da ih kod ovakvih stvari štiti neki zakon i da neće biti kažnjeni ?

  • Zoran says:

   Nije ni cilj d aon nesto shvati, vec samo da shvati da ga necemo.

  • Velika Metla says:

   električar,od onih koji ga pozivaju su gori samo oni koji idu na njegova predavanja! Najveća kazna bi mu bila da NIKO živi ne uđe u prostoriju gde je on! Jer svako ko je normalan kad vidi da je prezren on se povuče! A onome ko ne shvata da je prezren možeš 1000 godina objašnjavati da je prezren on te neće shvatiti! A svako iole normalan prezire ovoga predstavnika imperije okorelog zla!

 8. Pidza says:

  👏👍

 9. Ainu man says:

  Generacija roditelja retardirana komunističkom indoktrinacijom dovela je zemlju u propast i beznađe. Generacija mladih odgajena u siromaštvu, ali rasterećena od laži ideologije, spašena je i s t i n o m,koja je n e p l a n i r a n o, dospela sa interneta. Tužno, ali mladi su za pravu istoriju saznali iz interneta,zahvaljujući "anonimusima" kao što je Deretić ili Kijuk, dok je SANU još žilavo krije u staračkoj drhtavoj tvrdoglavosti.Tako, samo mladi znaju da je Skadar bio prestonica Srba, najduže u istoriji - šest vekova. Ispade da je komunizam bio najefikasnija municija protiv naroda sa najviše imena u istoriji--Srba, Rasjana, Rašana, EtRašana- Etruraca, Vlaha, Ilira, TRašana, Keltoja, Parćana-Spartanaca, Gala, LUžičana, Venda-Wienden,Veneta, Pomorjana, Rujanaca, Ljutića, Bodrića, Sabira, Fruza, Dardana, Aromeja,Varjaga, Kašuba, Vandala, Dalmata, Liburna, Anta, Hita. Vinčansko pismo - srbica sa skoro 9000 godina trajanja kroz istoriju navedenih "naroda" , prepoznaju u današnjem bukvaru. Šta tu može bilo koji skat da polemiše?

  • Zoran says:

   Kakvi mladi, pa ja sa 54 godine sam saznao nasu istoriju tek pre par godina i to preko Deretica. A i ne pravdam se...nisam ja kriv... nisma imao gde ni od koga da cujem do sada. Sreca internet... Inace vec 25 godina ne gledam TV....

   • Velika Metla says:

    Zoran,nisi je mogao ni čuti na javnim mestima,jer su se tkzv "srbi"prodali komunjarama za kuću,stan,radno mesto i ostale neke privilegije! Isto je i danas!I danas imaš knjigu iz istorije za šesti razred Osnovne škole gde piše,uče nam decu,da su Srbi uzeli običaje od šlihtara! Toliko o nama!

   • Ainu man says:

    Kad kažem mlad star- nije stvar godišta. Stvar je u poimanju činjenica i realnosti, oslobođene predrasuda, a indoktrinacijom i zlonamernosti. Nažalost, u danas imamo m n o g o mladih koji tumače stvari po šablonu koji im trasira "društvo" a ima i staraca kojima mozak radi 300na sat. Naši neprijatelji imaju problem sa č i nj e n i c a m a. Jer, ima ih tako mnogo.

 10. Fantom iz Notre Dame ;-) says:

  Smrdonogi kaubojski desperadosi, koliko god se trudili da sebi popravite imidž, znajte da vas smatramo za 4.Rajh. Vi ste gori od nacista, ceo slobodni Svet vas prezire i mrzi i zapitajte se kako ćete da platite svoje zločine kad vas Rusija i Kina razmontiraju! Bežaćete u okean od straha !

  • Nikola Sukno says:

   Samo da neko procita ove komentare Škotu i domaćim Skotinama.

   • živoder iz Oseka i Ovčare says:

    Nadajmo se da hoće, ako ih zanima šta zaista o njima misle Srbi, i trebali bi.

 11. miki says:

  Oni nikako da ukapiraju ko su Srbi!! Pa ne mozes bre sa Srhinom kao sa ovcom da postupas!! Sem geneticke intelegencije,slobodoljublja i patriotizam,Srbin poseduje,cuveni SRPSKI INAT.E kad njemu puknr film,tad on nece ni kako ON hoce!! Ukapirajte to vec jednom,potrosiste grdne pare,a nikako da vam to udje u te glupe glavudze!! Bolje nahranite gladnu decu sirom sveta,mozda vam Bog i oprosti,za tolike grehove!!

  • Mladen says:

   Svaka ti je rijec Njegoseva.Pozdrav brate iz Republike Srpske sa gore Romanije :)

 12. Zoran says:

  Skote, Amerika ti propada i to je Srbija unistava. Veruj, a znas i sam, sta ti pricam.

  • Boro Ljuština says:

   Zorane, iz tvojih usta u božije uši.Svi koji su Srbiju gnjavili nisu dobro prošli.

 13. Jole says:

  Ne trebaju donacije ali ratno obestećenje treba da platite!

 14. samostalan says:

  Tako treba sa skotovima.

 15. doktrina soka says:

  Treba tog Skota oterati preko bare,kao onog usisivaca.

 16. Milan f says:

  Učite decu ko su nam večiti neprijatelji ! I nemoj te ga učiti da " pametniji popusta" , da treba da bude tolerantan i sa onim koji ne zaslužuje, da bude milostiv .... jer takvo ponašanje ubeđuje dalje naše neprijatelje da smo slabi ! Dakle dobar srbin je mrtav srbin ! Srbin je verovao da je Beč civilizovan pa nam je silovao i vešao žene i ubio četvrtinu naroda ! Srbi oslobodili hrvate od 1 000 godina pokorenja a oni nas genocidirali gde su stigli ! Srbi sve dozvolili šiptarima a i oni nas istrebili na Kosovu ! Srbi spasili preko 200 američkih pilota a njihovi naslednici nas nepravedno bombardovali ! Nemamo više pravo na slabost, milost i zaborav ! Teška osveta je jedini lek !

 17. Srbin says:

  Sta reci? Kajl Skot je uzurpator koji ne postuje nasu zemlju Srbiju, vec cini sve da je eksploatise, ponizi I porobi. Vec duze od 10 godina SAD od Srbije sa KiM godisnje ukrade, iznese u Albaniju i ukrca na svoje brodove na hiljade tona rude zlata, platine, titanijuma, cinka, bakra, gvozdja i retkih metala, iskopane u rudnicma basena Trepce. Kajl Skot predstavlja zlo koje Srbija ne mora da trpi i treba da mu pokaze izlazna vrata iz Srbije. Vucic i njegovi veleizdajnici u Kajlu Skotu imaju gazdu cija naredjenja izvrsavaju na veliku stetu Srbije. Americkim zlocincima moramo otkazati gostoprimstvo, a u Srbiju pozvati Rusiju cije prisustvo ce pomoci da se stete nanesene od strane SAD umanje i zaustave. Rusija je resenje proriv ucena i pretnji koje svakodnevno trpimo od strane korumpiranih politicara SAD i Srbije.

  • Slavisa says:

   I sve to uz blagoslov Vučića i zločinačke SNS organizacije.

   • disi says:

    Covek ne moze da veruje da su Englezi tako vidoviti. Natutkali najvece Imperije na Srbiju: Tursku, Austrougarsku, Nemacku i ovi su prosli kako su prosli Sada tutkaju Amere, kao da ih teraju da dodju da se ispovede kod naseg svetog Lazara da shvate bar mali deo te svete Istorije.

 18. Milan says:

  Dolazak skota na pFKG nema nikakve veze sa studentskim organizacijama. Studentski parlament nije podržao ovu sramnu ideju nato-lobista iz dela uprave fakulteta. Većina profesora i studenata je bila protiv dolaska američkog ambasadora, što su i pokazali bojkotom predavanja (profesori)i reakcijom na samom predavanju (studenti). Kada je u gostima boravio ambasador IR Iran (nisu priznali Kosovo) bilo je prisutno preko 500 studenata, profesora i građana Kragujevca. Proverite u arhivi Pravnog fakulteta iz 2013 ili 2014 godine, koja se nalazi na sajtu fakulteta.Ovo piše jedan od zaposlenih na tom fakultetu. NEMA PREDAJE!!!

 19. Milija Suzovic says:

  TREBALO JE TOJ GLUPERDI STAVITI DO ZNANJA KOJE ZEMLJE JE SRBIN PRIPORIO AMERICI,(NJU MEKSIKO ,TEKSAS.......)

 20. pravda says:

  Dace Bog ,amerika prestace da postoji. Stace onda Vuk draskovic ,Ceda Jovanovic,dragan djilas,Dragan Sutanovac,Bozidar Djelic,Mladjan Dinkic ,Aleksandar Vlahovic,Slobodan Homen,Veran Matic,Goran Svilanovic,Vuk jeremic zvani Hamdija ,Branislav lecic,Jerkov ,Nenad Canak ,Bojan kostres ,Djordje balasevic-balavi ,-nevladine organizacije i ostala BAGRA

 21. MIlovan says:

  Nenad Milisavljević mu je održao kratko predavanje koje će pamtiti dok je živ. Nadam se da će ova američka životinja jednom shvatiti da nema mesta za njegovu "diplomatiju" u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *