ОВО ЈЕ СУДИЈА која је донела СРАМНУ пресуду Оливеру Ивановићу!

OVO JE SUDIJA koja je donela SRAMNU presudu Oliveru Ivanoviću!

23 januara 2016

roksana-komsi2-foto-tanjugSudija koja se poigrala sudbinom.

Euleksovim sudskim većem koji je izreklo Oliveru Ivanoviću kaznu zatvora od devet godina zbog ratnih zločina počinjenih 1999. godine u tom gradu, predsedavala je rumunka Roksana Komša.

U presudi Komša je navela da su srpske snage tada „organizovale akciju čišćenja Južne Mitrovice sa ciljem proterivanja Albanaca, da su brojne albanske porodice silom izbačene iz svojih kuća i stanova i da su muškarci odvojeni od žena i dece“.

Sudija je navela da je Ivanović bio svestan operacije proterivanja i ubijanja Albanaca civila i „da je voljno postupao znajući da će doći do ubistva“.

Presuda na granici skandala

Advokati Olivera Ivanovića, Ljubomir Pantović i Nebojša Vlajić izjavili su da je presuda kojom je on osuđen na devet godina zatvora na granici skandala, kao i da je time tužilačka farsa koja je trajala skoro dve godine postala sudska farsa.

Oni su najavili da će uložiti žalbu na presudu.

Pantović je rekao da posle ovakve odluke suda potpuno jasno i ogoljeno do samog kraja da je prava meta bio Oliver Ivanović, dok su ostali optuženi tu bili „kao dekor da imamo veći broj optuženih većem broju krivičnog dela iz optužnice, da se stvori magla i sakrije pravi cilj koje su imali tužilaštvo i sud“.

KOMENTARI4 komentara

 1. deda mraz says:

  Ovu prikazu iz Rumunije su nasi dosovci doveli na Kosovo da se izivljava nad Srbima jer da oni nisu ovlastenja preneli iz UN na Eulex ovo se sigurno ne bi desavalo i sve su uradili samo da se Ruski uticaj u UN- smanji ali naravno na stetu obicnih Srba.

 2. miroslav says:

  Bez uvrede deda mraze ne skreci sa staze.1999. tadasnja vojska,policija i veliki deo naroda se povukao sa Kosova.Tadasnju vlast znas ko je cinio.Dos nije ni postojao.Svejedno osuditi bilo koga bez dokaza,cak ga ni svedoci nisu teretili je van pameti.To zna i ova Rumunka.I ne verujem da joj je bas lako.Nasli su sirotinjsku zemlju da sudi sirotinji.I to bas zemlju sa kojom nijedan konflikt nismo imali!E zasto bas nju?Ne znam?Verovatno pobednik odredjuje pravila.To je tako.

 3. Baja says:

  Krajisnice ,ova ce i tebe uskoro u prdekanu spremiti'!!!!!!!

 4. ljubisav says:

  Dobra samo za takme!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *