ОВО ЈЕ ТА ЕВРОПА – Украјинцима у ЕУ одузимају децу?

OVO JE TA EVROPA – Ukrajincima u EU oduzimaju decu?

18 decembra 2023

U poslednje vreme su sve češći slučajevi da se ukrajinskim državljanima koji se nalaze u zemljama EU oduzimaju deca ili im se ne dozvoljava da napuste EU, kaže ukrajinska advokatica Marina Semjonova, prenosi „Ogledalo nedelje“.

Advokatica nije mogla jasno da navede razloge zbog koji EU zadržava ukrajinsku decu, ali ta tendencija definitivno postoji, dodaje.Desio se već treći slučaj da je Ukrajinkama, koje su u EU sa statusom privremene zaštite, oduzeto dete odmah u porodilištima, kaže Semjonova.

U njenoj advokatskoj praksi bilo je sličnih slučajeva u Estoniji, Danskoj, Poljskoj, Nemačkoj. Pritom, „vojne akcije“ nisu uvek razlog za odbijanje da se dete vrati u Ukrajinu.

„Šta je glavni razlog ovakvih slučajeva, zašto su Evropljanima potrebna ukrajinska deca? Evropljani ne žele da rađaju decu, pa su im ukrajinska deca dobro došla“, kaže ona.

„Ukrajinska pravda“ je podelila informacije kojima raspolaže kancelarija Ombudsmana o 240 slučajeva u kojima socijalne službe u evropskim zemljama uzimaju decu iz porodica ukrajinskih izbeglica.

KOMENTARI3 komentara

 1. Sodom city is the best says:

  Prvo su bili konjokradice a sada su decokradice.

  • Sodom city is the best says:

   "Evropljani ne žele da rađaju decu", gospođa jos ne razume EUropu...ne da ne žele nego fašistički SISTEM u EU ne DIDZVOLJAVA EKONOMSKI da EUrobljani imaju decu jer ih ekonomskim merama osiromasuju i psihički ubijaju volju i osecaj dugoročne sigurnosti da bi se ohrabrili da imaju decu jer život je tamo mnogo, mnogo skup a privreda krhka a time i poslovi, a tu je i jos 1 stvar a ta je FEMINIZAM-da bi stvorili antagonizam u društvu plasirali su feminizam ženama i tamo žene mrze ili preziru muškarce,ili imaju nepoverenje ili gađenje prema njima, sve su to postigli feminizmom koji tvrdi da su muškarci zli, nasilni prema EUropskim zenama, da im država samo garantuje prava, egzistenciju, obrazovanje i karijeru a muškarac ih samo želi iskoristiti, dok su EU države muškarcima kroz polno izjednacavanje uzeli pripadajucu platu za njihov rad i sveli ih na jednaju zaradu žena a ne na stvarnu zasluzenu čime ni finansijski nisu privlacni za žene, uz to im uzeli sva prava iz braka i nabili sve moguće pravne sankcije za sve sto ih žena moze tuziti, čime su oni zastraseni sistemom. TAKO su postigli da EUropa nema dece a ne da ljudi tamo ne žele se.., ne sme da napisem tu "abnormalnu" reč da mi ovi domaći feminem portalski dusebriznici ne obrisu komentar zbog religiozno-moralistickih milicionarenja i policionatenja po tudjim mišljenjima tj.komentarima.

 2. Ficko says:

  Gde ono beše Međunarodni sud koji progoni Putinu zato što je pomagao deci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *