ОВО ЈЕ ТРАМПОВ ПЛАН ЗА УКРАЈИНУ

OVO JE TRAMPOV PLAN ZA UKRAJINU

26 juna 2024

SAVETNICI Donalda Trampa – Kejt Kelog i Fred Flajc – učinili su javnim njegov „plan za rešavanje ukrajinske krize“ u čijoj izradi su sami učestvovali.

Britanskoj novinskoj agenciji Reuters su otkrili da će Tramp – ako bude po drugi put izabran za predsednika Sjedinjenih Država odmah početi da podstiče Kijev na mirovne pregovore sa Rusijom.„Trampov mehanizam“ je, prema njihovim rečima, ovako postavljen:

„Ako Ukrajina ne pristane, Bela kuća će početi da vrši pritisak na režim Vladimira Zelenskog zaustavljanjem isporuka oružja. Istovremeno, ako Moskva ne pristane na pregovore – SAD će pojačati naoružavanje Ukrajine“.

Sam Tramp još nije prokomentarisao ovaj plan, ali je više puta izjavljivao da bi rat u Ukrajini zaustavio za 24 sata.

Izbegavši da odgovori na pitanje kako bi to izveo, kratko je rekao da bi obavio dva važna telefonska razgovora – „jedan sa Kijevom i jedan sa Moskvom“.

Džo Bajden i oni koji stoje iza njega i dalje finansiraju i naoružavaju kijevski režim radi nanošenja Rusiji „strateškog poraza“. Pritom uporno Ukrajini obećavaju ulazak u NATO, ne prestajući da joj razvezuju ruke.

Načelnik ruskih ABH snaga general-potpukovnik Igor Kirilov izjavio je da zapadne zemlje nastavljaju da uvoze radiohemijske supstance u Ukrajinu. Formalno, radi njihovog radi odlaganja, ali se od njih može napraviti „prljava atomska bomba“.

„Te supstance se mogu koristiti za pravljenje takozvane ‘prljave bombe’, koja se može iskoristiti pod lažnom zastavom. Prljava bomba je kontejner sa radioaktivnim izotopima i eksplozivnim punjenjem. Kada dođe do detonacije, kontejner se uništava a radioaktivno punjenje raspršuje udarnim talasom, sa zaražavanjem velikih površina“.

General Kirilov je objasnio da radiohemijske supstance u Ukrajinu stižu preko Poljske i Rumunije, a sve lično nadgleda šef kabineta predsednika Ukrajine Andrij Ermak.

Zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije Jurij Kokov rekao je u intervjuu Rosijskoj gazeti da je kijevski režim, na podsticaj Zapada, hteo da napravi provokaciju eksplozijom „prljave bombe“ kako bi potom optužio Moskvu za „nuklearni terorizam“.

KOMENTARI3 komentara

  1. Baćo says:

    Isto sranje samo drugo pakovanje

  2. ostrogorski says:

    Povoljan mu račun. Samo još da ga krčmar overi. 😁

  3. Paja says:

    Ista budaletina kao i suprotstavljeni mu kolega !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *