ОВО ЈЕ УПОЗОРЕЊЕ КИНЕ АМЕРИЦИ, МОЖДА И ПОСЛЕДЊЕ ПРЕД ЕСКАЛАЦИЈУ: Они који се играју с ватром, опеку се!

OVO JE UPOZORENJE KINE AMERICI, MOŽDA I POSLEDNJE PRED ESKALACIJU: Oni koji se igraju s vatrom, opeku se!

13 avgusta 2020

Peking je upozorio Vašington nakon što je prvi čovek SAD za zdravstvo posetio Tajvan.

Pokušaji da sarađuju sa Tajvanom, koji Peking smatra svojom teritorijom, mogao bi skupo da košta SAD, saopštilo je kinesko ministarstvo spoljnih poslova.Ministarstvo je savetovalo američkog sekretara Aleksa Azara za zdravstvo da se fokusira na korona krizu kod kuće, umesto da putuje po inostranstvu.

Azar je sleteo na Tajvan u nedelju radi trodnevne posede ostrvu koje ne pokazuje želju već četiri decenije da se ponovo ujedini sa Kinom.

Portparol kineskog ministarstva Žao Lidžian osudio je posetu i upozorio Vašington da ne sarađuje sa Tajvanom.

– Oni koji se igraju sa vatrom, opeći će se – saopšteno je.

(B92)

KOMENTARI4 komentara

 1. Kuvar Čin Lao Čin says:

  Si šefe, Si brate kinez, a oni koji se igraju sa kineskim zmajem takođe će se opeku onako malo u trećem stepenu za početak. Američki orao biće u kineskom loncu, dobro pile za večeru. Eci, peci, ped, ti si mali zec.

 2. No pasara says:

  Oni misle da cepaju Kinu sa malim obojenim revolucijama i nastankom izdajničkih demokratskih državica u Kini u kojima bi gradili svoje baze protiv Kine i Rusije? Tako su uradili sa Jugoslavijom, Srbijom, Beogradom, pašalukom i izdajničkim tipovima navodno demokratama. Ali, nećeš ga majci, pre da će komunizam da zavlada u Americi i da sluši kapitalizam.

 3. M says:

  Zar Kina zbilja misli da će retorikom uplašiti USA i natjerati je da ne surađuje s Tajvanom?!?Ili da ne ulazi u južnokinesko more!?!USA čak i Rusiji pod nosom(granicama)meće svoju vojsku,rakete itd.!Jer,USA se više divi sili,nego riječima!

 4. Gagi says:

  Americki brodovi i tenkovi su svugde po svetu, rasplinuli su se na sve strane i zbog toga su slabi. Pa dobro, svaka slobodarska drzava ima svoj deo posla protiv te svetske nemani, cekamo gde ce prvo da se zakomplikuje i da krene a kada krene... Na pocetku loma ce biti tesko kao i uvek, korumpirani drzavnici i generali ce nas odvracati i smirivati zbog njihovih nekretnina i bankovnih racuna na zapadu, potom ce narod prepoznati izdaju i krenuti u obracun protiv svetskih lopova i manipulatora. Istorija je uvek ista i ciklicno se ponavlja kada svetski kantar pretegne na losiju stranu. Nista novo,vekovima je sve isto jer seme zla nije moguce trajno unistiti. Kada se zlo u nekom momentu pobedi, ono se primiri dok ne ojaca a onda nanovo krene sa svojim destruktivnim delovanjem. Zbog toga je potrebno povremeno ratovati i "cistiti" planetu, to je neminovan proces od postanka sveta kakvog poznajemo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *